#سوال_1976_ اگر کسی قذف شود و به او تهمت زنا یا لواط زده شود ولی او هم متقابلا با قذف پاسخ او را بدهد، آیا باز هم می تواند طلب اجرای حدّ قذف نماید؟
✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنْ رَجُلَیْنِ افْتَرَی کُلُّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا عَلَی صَاحِبِهِ فَقَالَ یُدْرَأُ عَنْهُمَا الْحَدُّ وَ یُعَزَّرَانِ.
📚 الکافی ج٧ص٢۴٠
عبدالله بن سنان گويد : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد دو مرد که هر کدام بر طرف مقابل خود افتراء می زند سؤال کردم؛ امام فرمودند : حدّ از هر دو دور می شود و هر دو تعزير می شوند (بر حسب حکم امام، تعداد تازیانه هایی که کمتر از حدّ است به هر دو زده می شود)
2⃣عَنِ ابْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ أَبِی وَلَّادٍ الْحَنَّاطِ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ یَقُولُ أُتِیَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ بِرَجُلَیْنِ قَدْ قَذَفَ کُلُّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا صَاحِبَهُ بِالزِّنَی فِی بَدَنِهِ فَدَرَأَ عَنْهُمَا الْحَدَّ وَ عَزَّرَهُمَا.
📚الکافی ج٧ص٢۴٢
ابو ولاد حناط گويد : شنیدم امام صادق صلوات اللَّه علیه می فرمود : دو مرد که هر کدام دیگری را قذف به زنای در بدن نموده بود، نزد امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه آورده شدند؛ پس امام حدّ را از آنها دور کرد و هر دو را تعزير نمود!
✅ با توجه به روایات فوق، اگر فردی مورد قذف قرار گیرد، ولی مقابل به مثل کند و او نیز طرف مقابل خود را قذف کند، هیچکدام حق مطالبه حدّ قذف که ٨٠ تازیانه است را ندارند و هر دو توسط امام صلوات اللَّه علیه تعزير می شوند.
✅ قذف یا همان تهمت زنا و لواط زدن به دیگران یکی از مهمترین حق الناس ها می باشد که متأسفانه سبک شمرده شده است و خطرات عظیمی برای آخرت انسان دارد. در این مورد به روایت مهم زیر توجه فرمایید :
3⃣ عَنْ عَمْرِو بْنِ نُعْمَانَ الْجُعْفِیِّ قَالَ: کَانَ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ صَدِیقٌ لَا یَکَادُ یُفَارِقُهُ إِذَا ذَهَبَ مَکَاناً فَبَیْنَمَا هُوَ یَمْشِی مَعَهُ فِی الْحَذَّاءِینَ وَ مَعَهُ غُلَامٌ لَهُ سِنْدِیٌّ یَمْشِی خَلْفَهُمَا إِذَا الْتَفَتَ الرَّجُلُ یُرِیدُ غُلَامَهُ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ فَلَمْ یَرَهُ اَللَّهِ نَظَرَ فِی الرَّابِعَةِ قَالَ یَا ابْنَ الْفَاعِلَةِ أَیْنَ کُنْتَ قَالَ فَرَفَعَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ یَدَهُ فَصَکَّ بِهَا جَبْهَةَ نَفْسِهِ ثُمَّ قَالَ سُبْحَانَ اللَّهِ تَقْذِفُ أُمَّهُ قَدْ کُنْتُ أَرَی أَنَّ لَکَ وَرَعاً فَإِذَا لَیْسَ لَکَ وَرَعٌ فَقَالَ جُعِلْتُ فِدَاکَ إِنَّ أُمَّهُ سِنْدِیَّةٌ مُشْرِکَةٌ فَقَالَ أَ مَا عَلِمْتَ أَنَّ لِکُلِّ أُمَّةٍ نِکَاحاً تَنَحَّ عَنِّی قَالَ فَمَا رَأَیْتُهُ یَمْشِی مَعَهُ حَتَّی فَرَّقَ الْمَوْتُ بَیْنَهُمَا.
- وَ فِی رِوَایَةٍ أُخْرَی إِنَّ لِکُلِّ أُمَّةٍ نِکَاحاً یَحْتَجِزُونَ بِهِ مِنَ الزِّنَا.
📚 الکافی ج٢ص٣٢۴
عمرو بن نعمان جعفی گويد : امام صادق صلوات اللَّه علیه دوستی داشتند که وقتی امام جایی می رفتند از امام جدا نمی شدند! پس در حینی که در بازار کفش فروش ها همراه امام حرکت می کرد و غلامی از أهالي منطقه سند همراهش در پشت سر آنها حرکت می کرد، سه بار به قصد دیدن غلام صورتش را برگرداند ولی غلام را ندید! وقتی بار چهارم نگاه کرد، غلام را دید و گفت : ای فرزند زن زناکار! کجا بودی؟! راوی گوید : پس امام دستش را بالا آورد و محکم به پیشانی خود زد و گفت : سُبْحَانَ اللَّه! آیا مادرش را قذف می کنی و به او تهمت زنا می زنی؟! دیدگاه من این بود که تو ورع و پرهیزکاری داری، اما مشخص شد که ورعي برای تو نیست! پس او گفت : فدایت شوم! مادر او أهل منطقه سند و مشرک است! امام فرمودند : مگر نمیدانی که هر امتی نکاح و ازدواج دارند! از من دور شو!
راوی گوید : من دیگر ندیدم او همراه امام راه برود تا اینکه مرگ بین آنها جدایی انداخت!
در روایت دیگری آمده است که امام فرمودند : همانا برای هر قومی ازدواجی هست که با آن از زنا بازداشته می شوند!
✅ مشاهده می شود که قذف یک زن مشرک، چطور باعث شد که امام معصوم دوست خود را به خاطر نداشتن ورع از خود دور نماید!
✅ متأسفانه برخی از محبین أهل بيت صلوات اللَّه علیهم اجمعین به راحتی با عبارات مختلف دیگران را قذف می کنند و به آنها تهمت زنا و لواط می زنند و نمی دانند که چه توشه بدی برای آخرت خود مهیا می کنند!
اگر بحث حیا نبود، برخی از الفاظ متداول بین مردم که حکم قذف دارند را ذکر می کردم که روشن شود این گناه بزرگ چقدر عادی و فراوان شده است!
⛔️قذف نکنید که یکی از تبعات آن، افتادن از چشم امام زمان صلوات اللَّه علیه است⛔️
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
نظرات (0)