Loading...

#سوال_1625_ آیا در روایات شیعه از ازدواج فامیلی نهی شده است؟





✅ پاسخ : در آیه 23 سوره نساء، ازدواج با افرادی مانند مادر و دختر و خواهر و عمه و خاله و دختر برادر و دختر خواهر و مادر رضاعی و خواهر رضاعی و مادر زن و ربیبه و زن پسر و جمع بين دو خواهر حرام شده است و تفصیل بقیه موارد حرام آن در روایات و تفاسیر این آیه و غیره وارد شده است.


_به غیر از موارد حرام شده در قرآن و روایات، حرمت يا کراهت يا نهی خاصی از ازدواج با فامیل به خاطر فامیل بودن، در روایات معتبر شیعه نرسیده است و بلکه در برخی روایات اشاره به مطلوب بودن یا حداقل مکروه نبودن این أمر شده است. از جمله :


1⃣ أَخْبَرَنَا عَبْدُ اللَّهِ أَخْبَرَنَا مُحَمَّدٌ حَدَّثَنِي مُوسَى قَالَ حَدَّثَنَا أَبِي عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ عَنْ أَبِيهِ عَنْ عَلِيٍّ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ : لَا خَيْلَ أَبْقَی مِنَ الدُّهْمِ وَ لَا امْرَأَةَ كَابْنَةِ الْعَمِ

📚 الجعفريات ص ۹۰

امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : هیچ اسبی ماندگار تر از اسب سیاه نیست و هیچ زنی هم مانند #دختر_عمو نیست!



2⃣ قَالَ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ سَیِّدُ الْعَابِدِینَ علیه السلام مَنْ تَزَوَّجَ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لِصِلَةِ الرَّحِمِ تَوَّجَهُ اللَّهُ تَعَالَی بِتَاجِ الْمُلْکِ وَ الْکَرَامَةِ

📚 الفقیه ج۳ص۳۸۵

امام سجاد صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که به خاطر اللَّه و به خاطر صله با رَحِم ازدواج کند، اللَّه تاجی از مُلک و کرامت بر سر او خواهد گذاشت!



3⃣ قَالَ: وَ نَظَرَ النَّبِیُّ إِلَی أَوْلَادِ عَلِیٍّ وَ جَعْفَرٍ فَقَالَ بَنَاتُنَا لِبَنِینَا وَ بَنُونَا لِبَنَاتِنَا.

📚 الفقیه ج۳ص۳۹۳

شیخ صدوق نقل نموده است که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله به اولاد علي و جعفر نگاه کرد و فرمود : دختران ما برای پسران ما هستند و پسران ما برای دختران ما!


✅ در مقابل برخی مخالفان ازدواج فامیلی، دو روایت عامی از منابع عمري ها و از لغت نامه های عمری ها نقل می کنند که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله توصیه به ازدواج با غريبه ها نموده است تا فرزندان لاغر و ضعیف نباشند، که نه روایات عمری ها برای ما حجت است و نه شاهدی برای آنها در قرآن و روایات شیعه پیدا می شود و نمی تواند مستمسک فقهی اطباء، برای منع از ازدواج فامیلی قرار گیرد.


✅ لذا هر چند ترغیب خاص و روشنی به ازدواج فامیلی نمی توان از روایات شیعه ارائه نمود ولی نهیی هم نمی توان برای آن إقامه نمود و کسانی که به هر دلیلی آن را مطلوب نمی شمارند، نباید این نظر خود را برگرفته از روایات معتبر و فقه شیعه بشمارند.


✅ موارد قابل توجهی از ازدواج فامیلی بین أهل بيت علیهم السلام و اطرافیان آنها می توان از تواریخ و روایات به دست آورد که گُل سرسبد آن، ازدواج امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه با فاطمه زهرا صلوات اللَّه علیها می باشد که نتیجه آن فرزندانی بود که هیچ نقصانی نمی توان برای آنها ذکر کرد.


✅ عجیب است که امروزه افرادی دست به قلم می شوند و ازدواج فامیلی را مضر و ممنوع می‌ شمارند و در تائید قول خود دو حدیث عامی از منابعی مانند لغت نامه النهایه ابن أثیر عُمَری!!! ارائه می دهند و امور بسیار بسیار مهمی که در سلامت جسم و روح مولود دخیل است و موجب حفظ از بسیاری از نواقص مولود می شود را اهمیت چندانی نمی دهند!


✅ ای شیعیان! آیا می دانید إستعاذه و گفتن بسم اللَّه الرحمان الرحیم و خواندن أدعیه مخصوص در قبل و هنگام مقاربت چقدر دارای اهمیت است؟؟!

✅ آیا می دانید چقدر انتخاب زمان مقاربت در سلامت جسم و روان مولود دخیل است و تأثیر دارد؟؟!


✅ آیا از اوقات منهی مقاربت و عواقب شدید آن در روایات اطلاع دارید و مراعات می کنید؟؟!

✅ آیا از منظر روایات می دانید تغذیه پدر و مادر از نظر نوع و حلال و حرام بودن آن، قبل از مقاربت چقدر در مولود تأثير دارد؟؟!

✅ آیا از منظر روایات می دانید که کمیت و کیفیت و نوع تغذیه مادر در دوران بارداری چقدر در سلامت مولود مؤثر است؟؟!

✅ آیا از منظر روایات می دانید که برخی مراقبت‌ها و آداب دوران بارداری، چقدر در سلامت جسمی و روحی مولود مؤثر است؟؟!


✅ متأسفانه برخی به جای نوشتن و نشر مقالاتی از احادیث موضوعات بسیار بسیار مهم فوق، فقط مشغول نوشتن مقالاتي در نهی از ازدواج فامیلی که حلال إلهی است شده اند!


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe
بسم الله الرحمن الرحیم

اعمال روایی شب نیمه شعبان

اللَّهُمَّ عجّل لولیّک الفرج و العافیة و النصر

https://t.me/porseshvapasokhe/591

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹