Loading...

#سوال_1615_ آیا موش زنده نجس است و برخورد موش مرطوب با چیزی موجب متنجس شدن آن می شود؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ قَالَ:إِذَا وَقَعَتِ الْفَأْرَةُ فِی السَّمْنِ فَمَاتَتْ فِیهِ فَإِنْ کَانَ جَامِداً فَأَلْقِهَا وَ مَا یَلِیهَا وَ کُلْ مَا بَقِیَ وَ إِنْ کَانَ ذَائِباً فَلَا تَأْکُلْهُ وَ اسْتَصْبِحْ بِهِ وَ الزَّیْتُ مِثْلُ ذَلِکَ.

📚 الکافی ج6ص261

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : اگر موش داخل روغنِ حیوانی بیفتد و در آن بمیرد، اگر روغن جامد باشد، موش و روغن اطراف موش را دور بریز و بقیه را بخور و اگر روغن مایع باشد آن را نخور و برای روغن چراغ استفاده کن و روغن زیتون نیز همین طور است!



2⃣عَنِ السَّکُونِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: إِنَّ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ سُئِلَ عَنْ قِدْرٍ طُبِخَتْ فَإِذَا فِی الْقِدْرِ فَأْرَةٌ قَالَ یُهَرَاقُ مَرَقُهَا وَ یُغْسَلُ اللَّحْمُ وَ یُؤْکَلُ.

📚 الکافی ج۶ص٢۶١

از امیرالمؤمنین صلوات اللَّه در مورد دیگ غذایی که پخته شود و ناگهان ببینند موشی در آن است سؤال شد؛ امام فرمودند : آب آن دور ریخته می شود و گوشت‌ها شسته می شود و خورده می شود!



3⃣عَنْ عَلِیِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِیهِ مُوسَی بْنِ جَعْفَرٍ فِی حَدِیثٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ فَأْرَةٍ وَقَعَتْ فِی حُبِّ دُهْنٍ وَ أُخْرِجَتْ قَبْلَ أَنْ تَمُوتَ أَ یَبِیعُهُ مِنْ مُسْلِمٍ قَالَ نَعَمْ وَ یَدَّهِنُ مِنْهُ.

📚 التهذیب ج۱ص۴۱۹

در حدیثی علي بن جعفر گوید : از امام موسی بن جعفر صلوات اللَّه علیه در مورد موشی که در ظرف روغن می افتد و قبل از اینکه بمیرد بیرون آورده می شود سؤال کردم که آیا آن روغن به فرد مسلمان فروخته می شود؟ فرمود : بله! و می تواند از آن روغنها به خودش بمالد و استعمال کند!



4⃣ روی إِسْحَاقُ بْنُ عَمَّارٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ أَنَّ أَبَا جَعْفَرٍ کَانَ یَقُولُ لَا بَأْسَ بِسُؤْرِ الْفَأْرَةِ إِذَا شَرِبَتْ مِنَ الْإِنَاءِ أَنْ یُشْرَبَ مِنْهُ وَ یُتَوَضَّأَ مِنْهُ.

📚 التهذیب ج۱ص۴۱۹

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : امام باقر صلوات اللَّه علیه می فرمود : در صورتی که موش از ظرفی آب بنوشد، اشکالی ندارد که از باقیمانده آن نوشیده شود و وضو گرفته شود!



5⃣عَنْ أَبِی الْبَخْتَرِیِّ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ أَنَّ عَلِیّاً قَالَ: لَا بَأْسَ بِسُؤْرِ الْفَأْرِ أَنْ یُشْرَبَ مِنْهُ وَ یُتَوَضَّأَ.

📚 قرب الإسناد ص۷۰.

امام صادق صلوات اللَّه علیه از پدرش روایت نموده است که امام علی صلوات اللَّه علیه فرمودند : اشکالی ندارد که از باقیماندهٔ آنچه موش از آن خورده ، نوشیده شود و وضو گرفته شود!



6⃣ عَنْ عَلِیِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِیهِ مُوسَی قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْفَأْرَةِ الرَّطْبَةِ قَدْ وَقَعَتْ فِی الْمَاءِ تَمْشِی عَلَی الثِّیَابِ أَ یُصَلَّی فِیهَا قَالَ اغْسِلْ مَا رَأَیْتَ مِنْ أَثَرِهَا وَ مَا لَمْ تَرَهُ فَانْضِحْهُ بِالْمَاءِ.

📚 الکافی ج٣ص۶٠

علي بن جعفر گوید : از موسی بن جعفر صلوات اللَّه علیه در مورد موش خیس که در آب افتاده است و بر روی لباسها راه می رود سؤال کردم که آیا در آن لباسها نماز خوانده می شود؟ امام فرمودند : آنچه از أثر آن می بینی بشوی و آنچه را ندیدی به آن آب بپاش!


✅ از روایات 1⃣ تا 5⃣ و غیره روشن است که موشِ ميته و مرده نجس است، ولی موش زنده موجب متنجس شدن آب یا روغن و غیره که در آن افتاده است و زنده خارج شده است نمی شود و می توان از آن آب نوشید و وضو گرفت.

✅ لذا با وجود تصريحات این روایات به عدم تنجیس آب و روغن و غیره توسط موش زنده، تک روایت 6⃣ که دال بر شستن لباسی که موش خیس بر روی آن راه رفته است می باشد را نمی توان حمل بر وجوب شستن اثر موش بر لباس به خاطر نجاست دانست و این تک روایت را می توان حمل بر استحباب نمود.

✅ البته با توجه به اینکه برخی از مذاهب عمری قائل به نجاست موش زنده هستند، این تک روایت می تواند حمل بر تقیه نیز شود. از جمله بر حسب روایت زیر و غیره :

7⃣عَنْ عُبَیْدِ بْنِ زُرَارَةَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: مَا سَمِعْتَ مِنِّی یُشْبِهُ قَوْلَ النَّاسِ فِیهِ التَّقِیَّةُ وَ مَا سَمِعْتَ مِنِّی لَا یُشْبِهُ قَوْلَ النَّاسِ فَلَا تَقِیَّةَ فِیهِ.

📚 التهذیب ج8ص98

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : آنچه از من شنیدی و شبیه قول عمری ها بود، در آن تقیه است و آنچه از من شنیدی که شبیه قول آنها نبود، در آن تقیه نیست!



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

عافیت از هر بلایی
با تسبیحات حضرت زهرا و دعای بعد از آن :

https://t.me/porseshvapasokhe/520
دعای امام حسین علیه السلام
برای گشایش گرفتاری ، ادای بدهی ، تقویت بر دشمن ، آسان شدن امور ، شرح صدر و عاقبت بخیری :

https://t.me/porseshvapasokhe/1771


‌اللَّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ

.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹