Loading...

#سوال_1591_ آیا انجام جراحی های زیبائی فی نفسه بدون اشکال است؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عن أَبِی عَبْداللَّه فِی قَوْلِ اللَّهِ وَ لَآمُرَنَّهُمْ فَلَیُغَیِّرُنَّ خَلْقَ اللَّهِ قَالَ أَمْرَ اللَّهِ بِمَا أَمَرَ بِهِ

📚تفسیر العیّاشی ج۱ص۲۷۶

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد گفتار إلهی (در سوره نساء آیه 119)که (از قول إبليس) حکایت می کند که : «حتماً به آنها أمر می کنم تا آفرینش إلهی را تغییر دهند» فرمود : منظور از آفرینش إلهی دستور إلهی است در آنچه به آن أمر نموده است می باشد!



2⃣عن جابِر عَنْ أَبی جَعْفَر فِی قَوْلِ اللَّهِ وَ لَآمُرَنَّهُمْ فَلَیُغَیِّرُنَّ خَلْقَ اللَّهِ قَالَ دِینَ اللَّه

📚تفسیر العیاشی ج۱ص۲۷۶

امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد گفتار إلهی (در سوره نساء آیه 119)که (از قول إبليس) حکایت می کند که : «حتماً به آنها أمر می کنم تا آفرینش إلهی را تغییر دهند» فرمود : منظور (تغییر) دین إلهی است!



3⃣عن علی بن غراب عن جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ آبَائِهِ قَالَ: لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ... الْوَاشِرَةَ وَ الْمُوتَشِرَةَ

📚معانی الأخبار ص۲۴۹

امام صادق صلوات اللَّه علیه از اجدادش نقل فرموده است که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله زنی که دندان‌های زنان را بینش شکاف می دهد و آنها را تیز می کند و زنی که این کار برای او انجام می شود را لعنت نمودند!



4⃣ عن امیرالمؤمنین وَ سَأَلُوهُ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ عَنْ مُتَشَابِهِ الْخَلْقِ فَقَالَ هُوَ عَلَی ثَلَاثَةِ أَوْجُهٍ وَ رَابِعٌ فَمِنْهُ خَلْقُ الِاخْتِرَاعِ.... إلی أَنْ قَالَ وَ أَمَّا خَلْقُ التَّغْیِیرِ فَقَوْلُهُ تَعَالَی وَ لَآمُرَنَّهُمْ فَلَیُغَیِّرُنَّ خَلْقَ اللَّه

📚بحار الانوار ج93ص17

از امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه در مورد لفظ متشابه «خلق» در قرآن پرسش کردند. امام فرمودند : بر سه وجه است و چهارم هم دارد : از جمله آنها خلق اختراع است... تا آنجا که فرمود : اما #خلق_تغییر گفتار اللَّه تعالي (در سوره نساء آیه 119) است که (به حکایت از قول شیطان) می فرماید : وَ لَآمُرَنَّهُمْ فَلَیُغَیِّرُنَّ خَلْقَ اللَّه «یعنی : هر آینه به آنها أمر می کنم تا خلقت إلهی را تغییر دهند»!



5⃣عَنِ السَّکُونِیِّ عَنْ أَبِی عَبْداللَّهِ عَنْ آبَائِهِ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ في حديث... فَإِذَا الْتَبَسَتْ عَلَیْکُمُ الْفِتَنُ کَقِطَعِ اللَّیْلِ الْمُظْلِمِ فَعَلَیْکُمْ بِالْقُرْآنِ.. إلی أَنْ قَالَ وَ هُوَ الْفَصْلُ لَیْسَ بِالْهَزْلِ وَ لَهُ ظَهْرٌ وَ بَطْنٌ فَظَاهِرُهُ حُکْمٌ وَ بَاطِنُهُ عِلْمٌ ظَاهِرُهُ أَنِیقٌ وَ بَاطِنُهُ عَمِیقٌ....

📚 الکافی ج2ص598

رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله در حدیثی فرمود : هنگامی که فتنه ها مانند پاره های شب تاریک شما را به اشتباه انداخت بر شما باد به قرآن..... تا آنجا که فرمود : قرآن جدا کننده است و بیهوده نیست و برای آن ظاهر و باطن است، پس ظاهر آن حکمت و باطن آن علم است، ظاهر آن شگفت انگیز و باطن آن عمیق است!



6⃣عن عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ قال قال رَسُولُ اللَّهِ حَلْقُ اللِّحْيَةِ مِنَ الْمُثْلَةِ وَ مَنْ مَثَّلَ فَعَلَيْهِ لَعْنَةُ اللَّه

📚جعفریات ص157

رسول الله صلی الله علیه و آله فرمود : #تراشیدن_ریش از مُثله کردن است و کسی که مُثله نماید پس لعنت الهی بر او باد.



7⃣مِنْ سُؤَالِ الزِّنْدِیقِ الَّذِی سَأَلَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام عَنْ مَسَائِلَ کَثِیرَةٍ أَنْ قَالَ فَأَخْبِرْنِی هَلْ یُعَابُ شَیْ ءٌ مِنْ خَلْقِ اللَّهِ وَ تَدْبِیرِهِ قَالَ لَا قَالَ فَإِنَّ اللَّهَ خَلَقَ خَلْقَهُ غُرْلًا أَ ذَلِکَ مِنْهُ حِکْمَةٌ أَمْ عَبَثٌ قَالَ بَلْ حِکْمَةٌ مِنْهُ قَالَ غَیَّرْتُمْ خَلْقَ اللَّهِ وَ جَعَلْتُمْ فِعْلَکُمْ فِی قَطْعِ الْقُلْفَةِ أَصْوَبَ مِمَّا خَلَقَ اللَّهُ لَهَا وَ عِبْتُمُ الْأَقْلَفَ وَ اللَّهُ خَلَقَهُ وَ مَدَحْتُمُ الْخِتَانَ وَ هُوَ فِعْلُکُمْ أَمْ تَقُولُونَ إِنَّ ذَلِکَ مِنَ اللَّهِ کَانَ خَطَأً غَیْرَ حِکْمَةٍ قَالَ علیه السلام ذَلِکَ مِنَ اللَّهِ حِکْمَةٌ وَ صَوَابٌ غَیْرَ أَنَّهُ سَنَّ ذَلِکَ وَ أَوْجَبَهُ عَلَی خَلْقِهِ کَمَا أَنَّ الْمَوْلُودَ إِذَا خَرَجَ مِنْ بَطْنِ أُمِّهِ وَجَدْنَا سُرَّتَهُ مُتَّصِلَةً بِسُرَّةِ أُمِّهِ کَذَلِکَ خَلَقَهَا الْحَکِیمُ فَأَمَرَ الْعِبَادَ بِقَطْعِهَا وَ فِی تَرْکِهَا فَسَادٌ بَیِّنٌ لِلْمَوْلُودِ وَ الْأُمِّ وَ کَذَلِکَ أَظْفَارُ الْإِنْسَانِ أَمَرَ إِذَا طَالَتْ أَنْ تُقَلَّمَ وَ کَانَ قَادِراً یَوْمَ دَبَّرَ خِلْقَةَ الْإِنْسَانِ أَنْ یَخْلُقَهَا خِلْقَةً لَا تَطُولُ وَ کَذَلِکَ الشَّعْرُ مِنَ الشَّارِبِ وَ الرَّأْسِ یَطُولُ فَیُجَزّ....

📚 بحار الأنوار ج10 ص173




✅ترجمه حدیث 7⃣ از قسمت قبل :

زندیقی به امام صادق صلوات اللَّه علیه گفت : آیا به چیزی از خلقت و تدبیر إلهی عیبی وارد هست؟ امام فرمود : خیر! او گفت : اللَّه خلق خود را ختنه ناشده خلقت نموده است، آیا این حکمت است یا بیهوده؟ فرمود : بلکه حکمتی از جانب اوست. زندیق گفت : شما #خلقت إلهی را #تغییر می دهید و کار خود را در برداشتن غلاف آلت درست تر از آنچه الله برای آن خلق کرده است می دانید و بر شخص ختنه نکرده عیب می گیرید در حالیکه الله او را خلق کرده است و ختنه را مدح می کنید در حالیکه کار شما می باشد، یا اینکه می گوئید این کار الله غیر حکیمانه و خطا بوده است؟! امام فرمود : این کار از جانب الله حکمت و درست بوده است، مگر اینکه ختنه را #سنت گذاشته است و آن را بر خلق خود #واجب نموده است.
همانگونه که مولود وقتی از شکم مادر بیرون می آید، می بینیم که ناف او به ناف مادر متصل است و اللَّهِ حکیم او را اینگونه خلقت نموده است و بندگان را به قطع آن #امر نموده است و در ترک این کار فساد آشکاری برای مولود و مادر وجود دارد و همچنین در مورد ناخن‌های انسان #امر نموده است که وقتی بلند شد کوتاه شود، در حالیکه پروردگار در روزی که خلقت انسان را تدبیر نمود قادر بود که آن را طوری خلقت کند که بلند نشود. همچنین موهای پشت لب و سر بلند می شود و در نتیجه چیده می شود!


8⃣عن إسحاق بن عبدالعزيز عن أَبی عبداللَّه في حديث قال.... إِنَّمَا الْإِسْرَافُ فِيما أَتْلَفَ الْمال و أَضَرَّ بِالْبدَن

📚كافي ج۶ص۴۹۹

امام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمود : همانا اسراف در چیزی است که مال را #تلف کند و به بدن #ضرر برساند!



✅ یکی از کارهایی که در سال‌های اخیر رواج زیادی پیدا کرده است، انجام جراحی های زیبایی است که افرادی ضمن صرف مال زیاد و به جان خریدن ضررهای ثابت شده اين کار، با هدف زیبا سازی اقدام به تغییر شکل و کوچک و بزرگ کردن بینی، لبها، گونه ها و حتی فرج و غیره می کنند!


✅ برخی از نکاتی که در این ارتباط می توان با عنایت به احادیث خاص و عام اهل بیت علیهم السلام بیان نمود به قرار زیر است :

1_ رخصت خاص یا عام برای انجام جراحی زیبایی در روایات اهل بیت علیهم السلام نرسیده است و حتی در روایت 3⃣ مشاهده می شود که زنانی که جهت زیبایی دندان‌های خود را تیز می کنند و بین آنها شکاف ایجاد می کنند مورد لعنت قرار گرفته اند!


2_ در آیه 119 سوره نساء از قول شیطان حکایت شده است که : «قطعا به آنها أمر می کنم تا خلقت إلهی را تغییر دهند»
اما هر چند در حدیث 1⃣ و 2⃣، بطن این آیه توسط اهل بیت علیهم السلام به «دستورات إلهی» و «دین إلهی» تأویل شده است، ولی با توجه به حدیث 5⃣، قرآن دارای ظاهر و باطن است و ظاهر قرآن نیز حکمت است و با توجه به روایت 4⃣، امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه تأیید می فرمایند که نوعی از معانی خلقت به معنای ایجاد تغییر در خلقت الهی است و با این سخن ظاهر قرآن را تأیید می فرمایند و لذا ایجاد تغییر در بدن، بدون اجازه یا امر إلهی مشمول أوامر و خواسته های ابلیس می شود و با توجه به روایت 7⃣، روشن است که برخی موارد تغییر در خلقت با اجازه و أمر إلهی جائز يا واجب است : مانند قطع ناف مولودی که تازه متولد شده است و ختنه کردن و قطع غلفه موجود بر آلت مولود پسر در روز هفتم و کوتاه کردن ناخن و موی سر یا شارب و...
ولی در روایت 6⃣ مشاهده می شود که تراشیدن ریش مصداق مُثله و موجب لعنت الهی می شود!

لذا بشر بدون إذن و أمر إلهی حق تغییر در خلقت إلهی را ندارد و اگر انسان دست به تغییری در خلقت خود بزند که اجازه خاص یا عام براي آن از طرف شارع نرسیده باشد، مشمول دعوت و أمر ابلیس در مورد ایجاد تغییر در خلقت إلهی شده است.

3_ با توجه به اینکه انجام این جراحی ها ،زیان‌های آشکار و ثابت شده ای دارد و حتی گاهی افرادی در زیر این عملها جان می‌دهند و اموال آنها نیز در این مسیر تلف می گردد، این کار منطبق با تعریف اسراف در حدیث 8⃣ می باشد و از این جهت نیز شایسته ترک می باشد.

4_ عموم روایات ترک شبهه نیز ترک عمل‌های جراحی زیبائی را تأکید می کند و لازم است برای ایجاد زیبائی، صرفاً به موارد اجازه داده شده و توصیه شده در روایات اکتفا کنیم.

5_ انجام جراحی زیبائی زنان توسط مردان که مستلزم لمس و نگاه است، یا جراحی عورت خود حرام دیگری مضاف بر این نواهی می‌باشد.


6_ لازم به ذکر است که ایجاد تغییر در خلقت منحصر به بدن انسان نیست و آنچه امروزه به بهانه اصلاح ژنتیکی در تخم دانه ها و حبوبات و سبزیجات انجام می شود و به صورت تراریخته تولید می شود، از مصادیق تغییر خلقت و أمر شیطان و موجب گرفتاری عظيم برای بشریت شده است!



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ و الْعَافِیَةَ و النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹