Loading...

#سوال_1580_ سپردن پول و اموال به بانک‌های کشورهای طاغوتی و ظالم جهت نگهداری و امانت چطور است؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ یُونُسَ بْنِ یَعْقُوبَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْداللَّه عَنْ قَوْلِ اللَّهِ وَ لا تُؤْتُوا السُّفَهاءَ أَمْوالَکُمُ قَالَ مَنْ لَا تَثِقُ بِهِ.

📚تفسیر العیّاشیّ ج۱ص۲۲۰

يونس گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد گفتار إلهی (در سوره نساء آیه 5)که می فرماید : « و اموالتان را به سفیهان ندهید» سؤال کردم؛ امام فرمودند : یعنی کسانی که به آنها وثوق و اطمینان نداری!



2⃣عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ عَبْدِ الْحَمِيدِ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ عَنْ هَذِهِ الْآيَةِ وَ لا تُؤْتُوا السُّفَهاءَ أَمْوالَكُمُ قَالَ كُلُّ مِنْ يَشْرَبُ الْمُسْكِرَ فَهُوَ سَفِيهٌ

📚 تفسير العيّاشيّ ج ۱ ص ۲۲۰ ح ۲۲

إبراهيم گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد آیهٔ «اموالتان را به سفیهان ندهید» سؤال کردم؛ فرمود : هر کسی که چیز مست کننده می نوشد سفیه است (و نباید اموال را به دست او بدهیم)!



3⃣ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ قَالَ رُوِیَ أَنَّ رَجُلًا قَالَ لِلصَّادِقِ إِنِّی ائْتَمَنْتُ رَجُلًا عَلَی مَالٍ أَوْدَعْتُهُ عِنْدَهُ فَخَانَنِی وَ أَنْکَرَ مَالِی فَقَالَ لَمْ یَخُنْکَ الْأَمِینُ وَ لَکِنِ ائْتَمَنْتَ أَنْتَ الْخَائِنَ.

📚 الفقیه ج۳ص۳۰۵

شيخ صدوق گوید : روایت شده است که مردی به امام صادق صلوات اللَّه علیه گفت : من شخصی را بر مالی امین شمردم و آن مال را نزد او ودیعه گذاشتم پس به من خيانت کرد و مال من را إنکار نمود! پس امام فرمودند : فرد امين به تو خیانت نکرد، بلکه تو فرد خائن را امین شمردی!



4⃣عَنْ مَسْعَدَةَ بْنِ زِیَادٍ قَالَ: سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ مُوسَی یَقُولُ لِأَبِیهِ یَا أَبَهْ إِنَّ فُلَاناً یُرِیدُ الْیَمَنَ أَ فَلَا أُزَوِّدُهُ بِمَالٍ لِیَشْتَرِیَ لِی بِهِ عَصْبَ الْیَمَنِ فَقَالَ یَا بُنَیَّ لَا تَفْعَلْ... إلی أَنْ قَالَ یَا بُنَیَّ إِنَّ أَبِی حَدَّثَنِی عَنْ آبَائِهِ عَنْ رَسُولِ اللَّه قَالَ مَنِ ائْتَمَنَ غَیْرَ أَمِینٍ فَلَیْسَ لَهُ عَلَی اللَّهِ ضَمَانٌ لِأَنَّهُ قَدْ نَهَاهُ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ أَنْ یَأْتَمِنَهُ.

📚 قرب الإسناد ص۱۳۱

مسعده گوید : شنیدم امام کاظم صلوات اللَّه علیه به پدرش می فرمود : ای پدرجان! فلانی قصد یمن دارد آیا من مالی به او بدهم تا برایم از پارچه های یمنی بخرد؟ امام فرمود : پسرم! این کار را نکن!.... تا آنجا که امام فرمودند : پسرم! همانا پدرم از اجدادش حدیث کرد مرا که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : کسی که فرد غير امين را امين قرار دهد، پس برای او بر اللَّه ضمانتی نیست، زیرا اللَّه او را نهی نموده است که چنین فردی را امین قرار دهد!


5⃣ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ هَارُونَ الْجَلَّابِ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ یَقُولُ إِذَا کَانَ الْجَوْرُ أَغْلَبَ مِنَ الْحَقِّ لَمْ یَحِلَّ لِأَحَدٍ أَنْ یَظُنَّ بِأَحَدٍ خَیْراً حَتَّی یَعْرِفَ ذَلِکَ مِنْهُ.

📚 الکافی ج5ص298

محمد بن هارون گوید : شنیدم امام ابوالحسن صلوات اللَّه علیه می فرمود : هنگامی که ظلم و ستم بر حق غلبه داشته باشد، برای هیچ کسی حلال نیست که به دیگری گمان خیر ببرد، تا وقتی که خیر را از او بشناسد و متوجه شود!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، روشن است که بانک‌های کشورهای طاغوتی و ظالم، امین و مورد وثوق و مورد اطمینان نیستند و سپردن امانتهای مالی به آنها مورد نهی قرآن و روایات أهل بيت عليهم السلام می باشد.


✅ لازم به ذکر است که در اختیار گرفتن پول کاغذی مثل دلار و غیره که فی نفسه مالیت و ارزش ندارد و صرفاً نوعی حواله محسوب می شود را نمی توان تملک اموال و خروج آن از دست غير أمين دانست و چنین فردی همچنان اموال اصلی خود را به افراد دیگری سپرده است و حواله ای که إبطال و کم ارزش کردن آن تحت اختیار آن افراد است را گرفته است!
لذا عمل کردن کامل به روایات فوق و غیره اینگونه است که فرد حتی الامکان پول‌های خود را به مال واقعی تبدیل کند و در اختیار و تملک خود قرار دهد یا به فردی که امانتداری و مورد وثوق و اطمینان بودن او ثابت و روشن شده است بسپارد.
در صورت عدم توجه به آیات و روایات فوق و غیره، طبق روایت 4⃣ و غیره، پروردگار هیچ ضمانتی بر اموال ما قرار نداده است و حتی در مصیبت از بین رفتن یا بی ارزش شدن آنها اجری به ما داده نمی شود!



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹