Loading...

#سوال_1574_ در مورد نقش نمودن تصویر حیوان جاندار بر روی انگشتر و نماز خواندن در آن چه روایاتی رسیده است؟






✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ دُرُسْتَ عَنْ عَبْدِ الْأَعْلَی مَوْلَی آلِ سَامٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: یُعْتَبَرُ عَقْلُ الرَّجُلِ فِی ثَلَاثٍ فِی طُولِ لِحْیَتِهِ وَ فِی نَقْشِ خَاتَمِهِ وَ فِی کُنْیَتِهِ.

📚 الخصال ص۱۰۳ح۶۰.

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : عقل مرد در سه چیز سنجیده و آزمایش می شود : طول ریش او و نقش انگشتر او و کنیه او!



2⃣عَنْ شُعَیْبِ بْنِ وَاقِدٍ عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ زَیْدٍ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ فِی حَدِیثِ الْمَنَاهِی قَالَ: نَهَی رَسُولُ اللَّهِ أَنْ یُنْقَشَ شَیْءٌ مِنَ الْحَیَوَانِ عَلَی الْخَاتَمِ.

📚 الفقیه ج۴ص۱۰

امام صادق صلوات اللَّه علیه از پدرش روایت نموده است که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله در حدیث مناهی از اینکه چیزی از موجودات زنده بر روی انگشتر نقش شود نهی فرمودند!



3⃣عَنْ مُصَدِّقٍ عَنْ عَمَّارٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ فِی حَدِیثٍ عَنِ الرَّجُلِ یَلْبَسُ الْخَاتَمَ فِیهِ نَقْشُ مِثَالِ الطَّیْرِ أَوْ غَیْرِ ذَلِکَ قَالَ لَا تَجُوزُ الصَّلَاةُ فِیهِ.

📚 التهذیب ج۲ص۳۷۲

در حدیثی امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که انگشتری می پوشد که در آن نقش تصویر پرنده یا غیر آن است فرمود : نماز خواندن در آن جائز نیست!



4⃣عَنْ عَلِیِّ بْنِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَخِیهِ مُوسَی بْنِ جَعْفَرٍ علیهما السلام قَالَ:.. سَأَلْتُهُ عَنِ الْخَاتَمِ فِیهِ نَقْشُ تَمَاثِیلَ سَبُعٍ أَوْ طَیْرٍ أَ یُصَلَّی فِیهِ قَالَ لَا

📚 مسائل علي بن جعفر ص 15

علي بن جعفر گوید : از موسی بن جعفر صلوات اللَّه علیه در مورد انگشتری که نقش تمثال حیوان درنده یا پرنده ای در آن است سؤال کردم که آیا در آن نماز خوانده می شود؟ فرمود : خیر!



5⃣عَنْ عَلِیِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِیهِ مُوسَی بْنِ جَعْفَرٍ قَالَ : سَأَلْتُهُ عَنِ الْخَاتَمِ یَکُونُ فِیهِ نَقْشُ تَمَاثِیلِ سَبُعٍ أَوْ طَیْرٍ أَ یُصَلَّی فِیهِ قَالَ لَا بَأْسَ

📚 قرب الإسناد ص١٧٣

علي بن جعفر گوید : از موسی بن جعفر صلوات اللَّه علیه در مورد انگشتری که نقش تمثال حیوان درنده یا پرنده ای در آن است سؤال کردم که آیا در آن نماز خوانده می شود؟ فرمود : اشکالی ندارد!



✅ با توجه به روایت 1⃣ و غیره، سزاوار است که انسان در مورد انتخاب نقش انگشتر خود دقت نماید، چرا که نوع نقش انگشتر، یکی از معیارهای سنجش میزان عقل فرد می باشد!

✅ با توجه به روایت 2⃣، از جمله امور نهی شده در مورد انگشتر، نقش نمودن تمثال حیوانات بر روی انگشتر می باشد.


✅ در روایت 3⃣ و 4⃣ می بینیم که نماز خواندن با انگشتری که در آن تصویر موجود زنده حک شده باشد نهی شده است و جائز نیست.


✅ هر چند در روایت 5⃣، رخصت نماز خواندن در انگشتر منقوش به تصویر جاندار رسیده است ولی باید توجه داشت که این حدیث همان حدیث 4⃣ است که در کتاب مسائل علی بن جعفر به صورت نهی و در روایت قرب الإسناد به صورت رخصت آمده است و در واقع اینها یک روایت هستند که مختلف نقل شده اند.
از طرف دیگر روایت 3⃣ به صورت عدم جواز نماز در انگشتر منقوش به تصویر جاندار با حدیث 5⃣ معارض است و لذا سزاوار است که علاوه بر عدم استفاده از انگشتر محتوی تصویر جاندار، از نماز خواندن در آن هم اجتناب نمائيم.


✅ تفاوتی ندارد که تصویر جاندار بر روی نگین نقش شده باشد یا بر بازوی رکاب انگشتر

✅ اگر انگشتری منقوش به صورت جاندار شده باشد، می توان با ساییدن صورت تصویر، آن را از بین برد و از انگشتر استفاده‌ نمود.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹