Loading...

#سوال_1554_ آیا مسافر می تواند #نوافل_نماز_ظهر_و_عصر را در کنار قبر امام حسین علیه السلام بخواند؟


#نوافل_نماز_ظهر_و_عصر_در_سفر

✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَحَدِهِمَا قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الصَّلَاةِ تَطَوُّعاً فِی السَّفَرِ قَالَ لَا تُصَلِّ قَبْلَ الرَّکْعَتَیْنِ وَ لَا بَعْدَهُمَا شَیْئاً نَهَاراً.

📚 التهذیب ج۲ص۱۴

محمد بن مسلم گوید از امام باقر یا امام صادق صلوات اللَّه علیهما در مورد نماز نافله در سفر سؤال کردم؛ فرمود : در #روز، قبل از دو رکعت (نماز ظهر و عصر) و بعد از آن چیزی نماز نخوان!



2⃣عَنْ أَبِی یَحْیَی الْحَنَّاطِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّه عَنْ صَلَاةِ النَّافِلَةِ بِالنَّهَارِ فِی السَّفَرِ فَقَالَ یَا بُنَیَّ لَوْ صَلَحَتِ النَّافِلَةُ فِی السَّفَرِ تَمَّتِ الْفَرِیضَةُ.

📚 التهذیب ج۲ص۱۶

ابویحیی گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد نماز نافله در روز در سفر سؤال کردم؛ فرمود : اگر نافله در سفر درست بود، نماز فریضه کامل بود!


3⃣عَنْ عَلِیِّ بْنِ أَبِی حَمْزَةَ قَالَ: سَأَلْتُ الْعَبْدَ الصَّالِحَ عَنْ زِیَارَةِ قَبْرِ الْحُسَیْن فَقَالَ مَا أُحِبُّ لَکَ تَرْکَهُ قُلْتُ وَ مَا تَرَی فِی الصَّلَاةِ عِنْدَهُ وَ أَنَا مُقَصِّرٌ قَالَ صَلِّ فِی الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ مَا شِئْتَ تَطَوُّعاً وَ فِی مَسْجِدِ الرَّسُولِ مَا شِئْتَ تَطَوُّعاً وَ عِنْدَ قَبْرِ الْحُسَیْنِ فَإِنِّی أُحِبُّ ذَلِکَ قَالَ وَ سَأَلْتُهُ عَنِ الصَّلَاةِ بِالنَّهَارِ عِنْدَ قَبْرِ الْحُسَیْنِ وَ مَشَاهِدِ النَّبِیِّ وَ الْحَرَمَیْنِ تَطَوُّعاً وَ نَحْنُ نَقْصُرُ فَقَالَ نَعَمْ مَا قَدَرْتَ عَلَیْه

📚 کامل الزیارات ص۲۴۶

علي بن ابي حمزة گوید : از امام کاظم صلوات اللَّه علیه در مورد زیارت قبر امام حسین علیه السلام سؤال کردم؛ امام فرمودند : ترک آن را برای تو دوست ندارم!
گفتم : در مورد نماز در نزد ایشان در حالیکه نمازم را شکسته می خوانم نظرتان چیست؟ فرمود : در مسجدالحرام و در مسجدالرسول و در نزد قبر امام حسین صلوات اللَّه علیه هر آنچه خواستی نماز نافله بخوان، زیرا این کار را من دوست دارم.
گوید : و از امام در مورد نماز در نزد قبر حسین علیه السلام و در مشاهد پیامبر صلی اللَّه علیه و آله و حرم مکه و مدینه در روز در حالیکه نمازها را شکسته می خوانیم سؤال کردم؛ فرمود : بله! هر مقدار که بر آن توان داشتی!


4⃣عَنِ ابْنِ أَبِی عُمَیْرٍ عَنْ أَبِی الْحَسَنِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ التَّطَوُّعِ عِنْدَ قَبْرِ الْحُسَیْنِ وَ بِمَکَّةَ وَ الْمَدِینَةِ وَ أَنَا مُقَصِّرٌ فَقَالَ تَطَوَّعْ عِنْدَهُ وَ أَنْتَ مُقَصِّرٌ مَا شِئْتَ وَ فِی الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ وَ فِی مَسْجِدِ الرَّسُولِ وَ فِی مَشَاهِدِ النَّبِیِّ فَإِنَّهُ خَیْرٌ.

📚 کامل الزیارات ص۲۴۷

إبن أبي عمير گوید : از امام کاظم صلوات اللَّه علیه در مورد نافله در نزد قبر حسین صلوات اللَّه علیه و در مکه و مدینه، در حالیکه نماز را #شکسته می خوانم سؤال کردم؛ امام فرمودند : در حالیکه نماز را شکسته می خوانی هر چه خواستی نزد او نماز نافله بخوان و نیز در مسجدالحرام و در مسجد الرسول و در مشاهد پیامبر صلی اللَّه علیه و آله که این کار #خیر است!


5⃣عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِی الْحَسَنِ أَتَنَفَّلُ فِی الْحَرَمَیْنِ وَ عِنْدَ قَبْرِ الْحُسَیْنِ وَ أَنَا أَقْصُرُ قَالَ نَعَمْ مَا قَدَرْتَ عَلَیْهِ.

📚 کامل الزیارات ص۲۴۷

إسحاق بن عمار گوید : به امام کاظم صلوات اللَّه علیه گفتم : آیا من در مکه و مدینه و نزد قبر امام حسین صلوات اللَّه علیه نماز نافله بخوانم در حالیکه نماز را شکسته می خوانم؟ فرمود : بله، هر مقدار که توان داشتی!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، هر چند نوافل ظهر و عصر در سفر ساقط است، ولی در مکان‌های چهارگانه ای که نماز کامل است، اجازه و بلکه توصیه به نمازهای نافله يوميه و غيره شده است و لذا زائر امام حسین صلوات اللَّه علیه می تواند و بلکه بهتر است نوافل ظهر و عصر را نیز بخواند، هر چند با توجه به تخییر وارده در برخی از روایات، نمازش را در آنجا شکسته بخواند.

✅ در صورتی که زائر امام حسین صلوات اللَّه علیه نمازش را در نزد آن حضرت کامل می خواند، حدیث 2⃣ نیز به عنوان یک اصل، جواز خواندن نوافل ظهر و عصر را تائید می کند، هر چند در روایات دیگر برای کسی که نمازش را شکسته می خواند نیز جواز نوافل ظهر و عصر و بلکه فضیلت آن رسیده است.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹