Loading...

#سوال_1541_ آیا جائز است کسی در حال نماز به خاطر مناسب نبودن مکان و غيره چند قدم جلوتر برود؟




✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣ عَنِ الْحَلَبِیِّ عَنْ أَبَی عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الرَّجُلِ یَخْطُو أَمَامَهُ فِی الصَّلَاةِ خُطْوَتَیْنِ أَوْ ثَلَاثةً قَالَ نَعَمْ لَا بَأْسَ.

📚 مستطرفات السرائر ص۲۸ح۱۳.

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که در نماز دو یا سه گام به سمت جلو قدم برمی دارد فرمود : بله! اشکالی ندارد!



2⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ قَالَ: قُلْتُ لَهُ الرَّجُلُ یَتَأَخَّرُ وَ هُوَ فِی الصَّلَاةِ قَالَ لَا قُلْتُ فَیَتَقَدَّمُ قَالَ نَعَمْ مَاشِیاً إِلَی الْقِبْلَةِ.

📚 التهذیب ج۳ص۲۷۲

محمد بن مسلم گوید : به امام صلوات اللَّه علیه گفتم : آیا فرد در نماز به عقب برود؟ فرمود : خیر! گفتم : به جلو برود؟ فرمود : بله! به صورت راه رفتن به سمت قبله!



3⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ قَالَ: قُلْتُ لَهُ الرَّجُلُ یَتَأَخَّرُ وَ هُوَ فِی الصَّلَاةِ قَالَ لَا قُلْتُ فَیَتَقَدَّمُ قَالَ نَعَمْ مَا شَاءَ إِلَی الْقِبْلَةِ.

📚 الکافی ج۳ص۳۸۵

محمد بن مسلم گوید : به امام صلوات اللَّه علیه گفتم : آیا شخص در حال نماز به عقب برود؟ فرمود : خیر! گفتم : به جلو برود؟ فرمود : بله! آنچه خواست به سمت قبله!



4⃣عَنِ السَّکُونِیِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ أَنَّهُ قَالَ : فِی الرَّجُلِ یُصَلِّی فِی مَوْضِعٍ ثُمَّ یُرِیدُ أَنْ یَتَقَدَّمَ قَالَ یَکُفُّ عَنِ الْقِرَاءَةِ فِی مَشْیِهِ حَتَّی یَتَقَدَّمَ إِلَی الْمَوْضِعِ الَّذِی یُرِیدُ ثُمَّ یَقْرَأُ.

📚 الکافی ج۳ص۳۱۶

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که در مکانی نماز می خواند و قصد می کند که جلوتر برود فرمود : در حال راه رفتن از قرائت دست نگه می دارد تا اینکه به مکانی که قصد نموده است برود و سپس قرائت می کند!




✅ با توجه به روایات فوق و غیره، فرد اجازه دارد که برای اصلاح مکان نماز و غیره، به سمت قبله دو یا سه گام یا بیشتر بردارد و لازم است در حین رفتن از قرائت و اذکار باز ایستد و وقتی در مکان مورد نظر آرام گرفت به نماز خود ادامه دهد.


✅ در روایت 2⃣ و 3⃣ از عقب عقب رفتن در نماز نهی شده است ولی در روایات نماز جماعت در شرایط خاصی مثل تنگ بودن جای فرد در صف نماز، اجازه عقب رفتن هم رسیده است که آداب و شرایط و روایات آن باید در قسمت جدایی ذکر شود.

✅ موارد خاص دیگری نیز برای جواز راه رفتن در حال نماز رسیده است که لازم است در قسمتی جداگانه ذکر شود.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹