#سوال_1510_ برای ایجاد نشاط و سرگرمی حلال چه کارهایی در روایات اجازه داده شده است؟
✅ پاسخ : به برخی از امور حلال برای این منظور توجه فرمایید :
1⃣حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ إِبْرَاهِیمَ بْنِ إِسْحَاقَ الطَّالَقَانِیُّ رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُ قَالَ حَدَّثَنَا أَبُو سَعِیدٍ الْحَسَنُ بْنُ عَلِیٍّ الْعَدَوِیُّ قَالَ حَدَّثَنَا صُهَیْبُ بْنُ عَبَّادٍ قَالَ حَدَّثَنَا أَبِی عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ عَنْ جَدِّهِ علیه السلام قَالَ: النَّشْوَةُ فِی عَشْرِ أَشْیَاءَ فِی الْمَشْیِ وَ الرُّکُوبِ وَ الِارْتِمَاسِ فِی الْمَاءِ وَ النَّظَرِ إِلَی الْخُضْرَةِ وَ الْأَکْلِ وَ الشُّرْبِ وَ الْجِمَاعِ وَ السِّوَاکِ وَ غَسْلِ الرَّأْسِ بِالْخِطْمِیِّ وَ النَّظَرِ إِلَی الْمَرْأَةِ الْحَسْنَاءِ وَ مُحَادَثَةِ الرِّجَالِ.
📚 الخصال ص۴۴۳ح۳۷.
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : نشاط و سرخوشی در ده چیز است : پیادهروی و سوارکاری و فرو رفتن در آب و نگاه کردن به سبزه و خوردن و نوشیدن و مقاربت و مسواک و شستن سر با خطمی و نگاه به زن (زوجه) زیبا و گفتگوی با مردان!
2⃣عَنْ عَلِیِّ بْنِ إِسْمَاعِیلَ رَفَعَهُ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ارْمُوا وَ ارْکَبُوا وَ أَنْ تَرْمُوا أَحَبُّ إِلَیَّ مِنْ أَنْ تَرْکَبُوا ثُمَّ قَالَ کُلُّ لَهْوِ الْمُؤْمِنِ بَاطِلٌ إِلَّا فِی ثَلَاثٍ فِی تَأْدِیبِهِ الْفَرَسَ وَ رَمْیِهِ عَنِ الْقَوْسِ وَ مُلَاعَبَتِهِ امْرَأَتَهُ فَإِنَّهُنَّ حَقٌّ.
📚 الکافی ج۵ص۵۰
علی بن اسماعیل به صورت مرفوع روایت نموده است که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : (با کمان) تیراندازی کنید و سوارکاری کنید و اگر تیراندازی (با کمان) انجام دهید نزد من محبوبتر از این است که سوارکاری کنید!
سپس فرمود : هر لهو و سرگرمی مؤمن باطل است مگر در سه مورد : در تأدیب و آموزش اسب و تیراندازی با کمان و ملاعبه با همسر که این موارد حق است!
3⃣عَنْ هَاشِمٍ الْمَذَارِیِّ عَنِ الْوَلِیدِ بْنِ أَبَانٍ قَالَ: کَتَبَ ابْنُ زَاذَانَ فَرُّوخُ الْمَدَائِنِیُّ إِلَی أَبِی جَعْفَرٍ یَسْأَلُهُ عَنِ الرَّجُلِ یَرْکُضُ فِی الصَّیْدِ لَا یُرِیدُ بِذَلِکَ طَلَبَ الصَّیْدِ وَ إِنَّمَا یُرِیدُ بِذَلِکَ التَّصَحُّحَ قَالَ لَا بَأْسَ بِذَلِکَ إِلَّا لِلَّهْوِ.
📚 المحاسن ص۶۲۷ح۹۴
ولید گوید : ابن ذاذان به امام ابوجعفر صلوات اللَّه علیه نامه نوشت و در مورد مردی که به دنبال صید می تازد و قصد او طلب صید نیست و همانا قصد او کسب سلامتی و معالجه و درمان است سوال کرد؛ امام فرمودند : اشکالی به آن نیست، مگر اینکه برای لهو باشد!
4⃣ عن الرضا علیه السلام فی حدیث شُبَاطُ ثَمَانِیَةٌ وَ عِشْرُونَ یَوْماً تَخْتَلِفُ فِیهِ الرِّیَاحُ وَ تَکْثُرُ الْأَمْطَارُ وَ یَظْهَرُ فِیهِ الْعُشْبُ وَ یَجْرِی فِیهِ الْمَاءُ فِی الْعُودِ وَ یَنْفَعُ فِیهِ أَکْلُ الثُّومِ وَ لَحْمِ الطَّیْرِ وَ الصُّیُودِ وَ الْفَاکِهَةِ الْیَابِسَةِ وَ یُقَلَّلُ مِنْ أَکْلِ الْحَلَاوَةِ وَ یُحْمَدُ فِیهِ کَثْرَةُ الْجِمَاعِ وَ الْحَرَکَةِ وَ الرِّیَاضَةِ.
📚 بحار الأنوار ج62ص314
امام رضا صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمودند : ماه شباط 28 روز است که در آن بادها رفت و آمد می کنند و بارانها زیاد می شود و گیاهان در آن آشکار می شود و در آن آب در چوب به جریان می افتد و در آن خوردن سیر و گوشت پرندگان و گوشت صید و میوه خشک نافع است و در آن خوردن شیرینی کم کرده می شود و کثرت مقاربت و تحرک و ورزش و نرمش بدنی در آن ممدوح است!
5⃣عَنْ یَعْقُوبَ بْنِ سَالِمٍ رَفَعَهُ قَالَ: قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ عَلِّمُوا أَوْلَادَکُمُ السِّبَاحَةَ وَ الرِّمَایَةَ.
📚 الکافی ج۶ص۴۷
امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : به پسران خود شناگری و تیر اندازی (با کمان) یاد دهید!
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
نظرات (0)