Loading...

#سوال_1487_ حکم نظر کردن به عورت دیگران چیست؟




1⃣عن أبی عبداللَّه فی حدیث قال: إِنَّ اللَّهَ فَرَضَ الْإِیمَانَ عَلی جَوَارِحِ ابْنِ آدَمَ و قَسَمَهُ عَلَیْهَا... و فَرَضَ عَلَی الْبَصَرِ أَنْ لَا یَنْظُرَ إِلَی ما حَرَّمَ اللَّهُ عَلَیْهِ و أَنْ یُعْرِضَ عَمَّا نَهَی اللَّهُ عَنْهُ مِمَّا لَا یَحِلُّ لَهُ و هُوَ عَمَلُهُ و هُوَ مِنَ الْإِیمَان فقال تَبَارَکَ و تَعَالَی قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ أَنْ یَنْظُرُوا إِلَی عَوْرَاتِهِمْ و أَنْ یَنْظُرَ الْمَرْءُ إِلَی فَرْجِ أَخِیهِ و یَحْفَظَ فَرْجَهُ أَنْ یُنْظَرَ إِلَیْهِ وَ قَالَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ و یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ مِنْ أَنْ تَنْظُرَ إِحْدَاهُنَّ إِلی فَرْجِ أُخْتِهَا و تَحْفَظَ فَرْجَهَا مِنْ أَنْ یُنْظَرَ إِلَیْهَا و قَالَ کُلُّ شَیْءٍ فی الْقُرْآنِ مِنْ حِفْظِ الْفَرْجِ فَهُوَ مِنَ الزِّنَا إِلَّا هَذِهِ الْآیَة فَإِنَّهَا مِنَ النَّظَر

📚کافی ج۲ص۳۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمود : همانا اللَّه ایمان را بر اعضای فرزند آدم فریضه نموده است و بر آن تقسیم کرده است. تا آنجا که فرمود : و بر چشم فریضه نموده است که به آنچه اللَّه بر او حرام نموده است نگاه نکند و از آنچه اللَّه او را از مواردی که بر او حلال نیست نهی نموده است اعراض نماید و این عمل او می باشد و آن از ایمان است. اللَّه (در سوره نور آیه ٣٠)فرموده است : «به مؤمنین بگو که چشمان خود را فرو خوابانند و عورت های خود را حفظ کنند» از اینکه به عورت های آنها نگاه کنند و اینکه مرد به فرج برادرش نگاه کند و فرج خود را از اینکه به آن نگاه شود حفظ نماید.
و (در سوره نور آیه ٣١)فرمود : «به زنان مؤمنه بگو که چشمان خود را فرو خوابانند و فرجهایشان را حفظ کنند»، از اینکه یکی از آنها به فرج خواهر خود نگاه کند و فرج خود را از اینکه به آن نگاه شود حفظ نماید.
و فرمود : هر چیزی که در قرآن از حفظ فرج آمده است منظور از زنا است، مگر این آیه که در مورد نگاه است!


2⃣عن حریز عن أَبی عبداللَّه قال: لَا یَنْظُرِ الرَّجُلُ إِلَی عَوْرَةِ أَخِیه

📚تهذیب ج۱ص۳۷۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : مرد به عورت برادر خود نگاه نکند!



3⃣عن حنان بن سدیر عن أَبیه قال: دَخَلْتُ أَنَا و أَبِی وَ جَدِّی و عَمِّی حَمَّاماً بِالْمَدِینَةِ فَإِذَا رَجُلٌ فی بَیْتِ الْمَسْلَخِ فقال لَنَا مِمَّنِ الْقَوْمُ فَقُلْنَا مِنْ أَهْلِ الْعِرَاقِ.... إلی أَنْ قال ما یَمْنَعُکُمْ مِنَ الْأُزُرِ فَإِنَّ رَسُولَ اللَّهِ قَالَ عَوْرَةُ الْمُؤْمِنِ عَلَی الْمُؤْمِنِ حَرَامٌ قال فَبَعَثَ إِلَی أَبِی کِرْبَاسَةً فَشَقَّهَا بِأَرْبَعَةٍ ثُمَّ أَخَذَ کُلُّ وَاحِدٍ مِنَّا وَاحِداً ثُمَّ دَخَلْنَا فِیهَا... قال فَلَمَّا خَرَجْنَا مِنَ الْحَمَّامِ سَأَلْنَا عَنِ الرَّجُلِ فَإِذَا هُوَ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْن و مَعَهُ ابْنُهُ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِیٍّ

📚کافی ج۶ص۴۹۷

سدیر گوید : من و پدرم و جدم و عمویم به حمامی در مدینه وارد شدیم. ناگهان مردی را در قسمت رختکن دیدیم و او به ما گفت : شما از چه قومی هستید؟ گفتیم : از أهل عراق!... تا آنجا که به ما گفت : با وجودی که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرموده است : عورت مؤمن بر مؤمن حرام است، چه مانعی دارید که لُنگ بر خود نمی بندید؟! گوید : پس پارچه کرباسی برای پدرم فرستاد و او آن را چهار تکه کرد و هر کدام از ما یکی از آنها را برداشت و سپس وارد حمام شدیم... پس وقتی از حمام بیرون آمدیم در مورد آن مرد پرسش کردیم و متوجه شدیم که امام علی بن حسین به همراه امام باقر صلوات اللَّه علیهما است!


4⃣عن محمد بن مسلم عن أبی جعفر قال: عَوْرَةُ الْمُؤْمِنِ عَلَی الْمُؤْمِنِ حَرَامٌ

📚فقیه ج۴ص۱۰۴

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : عورت مؤمن بر مؤمن #حرام است!


5⃣عَنِ الصَّادِقِ عَنْ آبَائِهِ عَنِ النَّبِیِّ فِی حَدِيث الْمَنَاهی قال مَنْ نَظَرَ إِلَی عَوْرَةِ أَخِیهِ الْمُسْلِمِ أَوْ عَوْرَةِ غَیْرِ أَهْلِهِ مُتَعَمِّداً أَدْخَلَهُ اللَّهُ مَعَ الْمُنَافِقِینَ الَّذینَ کَانُوا یَبْحَثُونَ عَنْ عَوْرَاتِ النَّاسِ و لَمْ یَخْرُجْ مِنَ الدُّنْیَا حَتَّی یَفْضَحَهُ اللَّهُ إِلَّا أَنْ یَتُوب

📚فقیه ج۴ص۱۳

رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله در حدیث مناهی فرمود : کسی که عمداً به عورت برادر مسلمان خود یا عورت غیر همسر خود نگاه کند، اللَّه او را همراه منافقینی که عیوب مردم را تجسس می کردند داخل می کند و از دنیا بیرون نمی رود تا اینکه اللَّه او را رسوا کند، مگر اینکه توبه نماید!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، نگاه کردن زن یا مرد به عورت غیر همسر و امکان نگاه دادن به دیگران، #حرام و مورد نهی شدید است.


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹