#سوال_1473_ کسی که يکی از فرزندانش نماز نمی خواند و روزه نمی گیرد، آیا برای چنین کسی هم باید زکات فطره پرداخت کند ؟
#فطریه
✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ یَحْیَی عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ رَفَعَهُ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: یُؤَدِّی الرَّجُلُ زَکَاةَ الْفِطْرَةِ عَنْ مُکَاتَبِهِ وَ رَقِیقِ امْرَأَتِهِ وَ عَبْدِهِ النَّصْرَانِیِّ وَ الْمَجُوسِیِّ وَ مَا أَغْلَقَ عَلَیْهِ بَابَهُ.
📚 الکافی ج۴ص۱۷۴
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : مرد زکات فطره را برای مُکاتَب خود (یعنی برده ای که با رضای مالک خود کار می کند تا بهای خود را بپردازد و بعد از ادای آن آزاد شود) و برده همسرش و #غلام_نصرانی_و_مجوسی اش و آنکه باب خانه را بر او می بندد (یعنی جميع عیالش) پرداخت می کند!
2⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ جَدِّهِ عَلِیِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِیهِ مُوسَی بْنِ جَعْفَرٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ فِطْرَةِ شَهْرِ رَمَضَانَ عَلَی کُلِّ إِنْسَانٍ هِیَ أَوْ عَلَی مَنْ صَامَ وَ عَرَفَ الصَّلَاةَ قَالَ هِیَ عَلَی کُلِّ کَبِیرٍ أَوْ صَغِیرٍ مِمَّنْ یَعُولُ.
📚 قرب الإسناد ص۱۰۳
علی بن جعفر گوید : از موسی بن جعفر صلوات اللَّه علیه در مورد زکات فطرهٔ ماه رمضان سؤال کردم که آیا برای هر انسانی هست یا فقط برای کسی که روزه گرفته است و نماز را شناخته است؟ امام فرمودند : زکات فطره برای هر بزرگ و کوچک از کسانی که قوت و خوراک آنها را می دهد هست!
3⃣عَنْ زُرَارَةَ وَ بُكَيْرٍ ابْنَيْ أَعْيَنَ وَ الْفُضَيْلِ بْنِ يَسَارٍ وَ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ وَ بُرَيْدِ بْنِ مُعَاوِيَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ وَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ أَنَّهُمَا قَالا عَلَى الرَّجُلِ أَنْ يُعْطِيَ عَنْ كُلِّ مَنْ يَعُولُ مِنْ حُرٍّ وَ عَبْدٍ وَ صَغِيرٍ وَ كَبِيرٍ يُعْطِي يَوْمَ الْفِطْرِ قَبْلَ الصَّلَاةِ فَهُوَ أَفْضَلُ وَ هُوَ فِي سَعَةٍ أَنْ يُعْطِيَهَا مِنْ أَوَّلِ يَوْمٍ يَدْخُلُ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ إِلَى آخِرِهِ الْحَدِيثَ.
📚 الاستبصار ج۲ص۴۵
امام باقر و امام صادق علیهما السلام فرمودند : بر عهده مرد است که از جانب هر یک از عیال، چه آزاد و چه برده و چه کوچک و چه بزرگ، در روز عید فطر قبل از نماز (زکات فطره) را عطا نماید که این افضل است و او در وسعت است که آن را از اولین روزی که ماه رمضان داخل می شود تا آخرش عطا کند!
✅ با توجه به روایات فوق و غیره، معیار وجوب زکات فطره این است که فرد مورد نظر جزو عیال و نان خوران فرد باشد و شرط وجوب آن، مسلمان بودن و اهل نماز و روزه بودن عیال نیست و لذا حتی اگر در بین عیال مرد کسانی باشند که اهل نماز و روزه نباشند، دادن زکات فطره از جانب آنها نیز واجب است، زیرا جزو عیال او هستند.
✅ در دعا کردن برای امام زمان صلوات اللَّه علیه و دعای برای تعجیل فرج ایشان ، کوتاهی نکنید :
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
نظرات (0)