#سؤال_1463_ فردی توصیه کرده است که در شب قدر سوره واقعه و سپس سوره توحید را قرائت کنید و بعد از آن هفت بار «یا اللَّه» بگوئید و سپس حوائج خود را درخواست کنید و گفته است : راز غیر قابل ذکری در آن است. آیا این مطلب مبتنی بر روایات است؟
✅پاسخ : ابتدا به روایت زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ مَاجِیلَوَیْهِ عَنْ عَمِّهِ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِی الْقَاسِمِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ عَنْ عَلِیِّ بْنِ أَسْبَاطٍ یَرْفَعُهُ إِلَی أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ قَالَ : مَنْ قَرَأَ مِائَةَ آیَةٍ مِنَ الْقُرْآنِ مِنْ أَیِّ الْقُرْآنِ شَاءَ ثُمَّ قَالَ یَا اللَّهُ سَبْعَ مَرَّاتٍ فَلَوْ دَعَا عَلَی الصَّخْرَةِ لَقَلَعَهَا إِنْ شَاءَ اللَّهُ.
📚 ثواب الأعمال ص۱۳۰.
امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که 100 آیه از هر کجای قرآن که خواست قرائت کند و سپس هفت بار «یَا اللَّه» بگوید، پس اگر بر صخره ای (سنگ سخت و بزرگی) دعا کند، آن را از جای خود خواهد کَند (از جای خود بلند می کند)
ان شاء الله
✅ در روایت فوق یکی از راههای مستجاب شدن دعا توسط مولایمان امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه معرفی شده است و فردی بدون ذکر روایت فوق، توصیه وارده در متن سوال را برای مردم مطرح نموده است.
✅اما چند نکته قابل توجه است :
1_ سزاوار بود فردی که این عمل روائی را توصیه می کند، آن را از صاحب و گوینده آن یعنی امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه نقل کند و آن را توصیه خودش نداند.
2_ همانگونه که در متن روایت مشخص است، ۱۰۰ آیه ای که برای این عمل قرائت می شود، از هر کجای قرآن که باشد کفایت می کند ولی فرد توصیه کننده آن را محدود به سوره واقعه که ٩۶ آیه ( و به انضمام آیه بسم اللَّه الرحمن الرحیم ٩٧ آیه) دارد و سوره توحید که ۴ آیه (و به انضمام آیه بسم اللَّه الرحمن الرحیم ۵ آیه) دارد نموده است و هر چند چون مجموع این دو سوره ١٠٠ (١٠٢) آیه می شود، برای عمل به این حدیث کافی است ولی عمل به این حدیث محدود در این دو سوره نیست و صد آیه از هر کجای قرآن که باشد کفایت می کند.
3_ سرّ و راز این این عمل را امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه بیان نموده است و آن استجابت دعا می باشد و لزومی ندارد که ما راز آن را از اهل آن مخفی نمائيم!
4_ واضح است که عمل فوق اختصاص به شب قدر ندارد و در همه اوقات سال قابل عمل است و نباید آن واعظ آن را مختص شب قدر نماید!
5_ این علم بسیار مهم و ارزشمند از امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه صادر شده است و نباید ما نام مولایمان علی صلوات اللَّه علیه را از آن حذف کنیم و طوری آن را بیان کنیم که گوئی شاهکار علمی خودمان است!
5_ ای کاش برخی می دانستند که زینت دادن مجلس و سخن با ذکر امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه چقدر زیبا و شیرین است :⬇️⬇️⬇️
2⃣ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ الرَّازِیُّ عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ مُحَمَّدٍ الْحُلْوَانِیِّ عَنِ الشَّرِیفِ الْمُرْتَضَی عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ الْمُوسَوِیِّ عَنْ أَبِیهِ الْحُسَیْنِ بْنِ مُوسَی عَنْ أَبِیهِ مُوسَی بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ مُحَمَّدِ بْنِ مُوسَی عَنْ أَبِیهِ مُوسَی بْنِ إِبْرَاهِیمَ عَنْ أَبِیهِ إِبْرَاهِیمَ بْنِ مُوسَی عَنْ أَبِیهِ مُوسَی بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ آبَائِهِ علیهم السلام عَنْ جَابِرِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله زَیِّنُوا مَجَالِسَکُمْ بِذِکْرِ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ
📚بحار الأنوار ج38ص199
📚 بشارة المصطفی.
امام کاظم صلوات اللَّه علیه از اجدادش از جابر روایت نموده است که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : مجالس خود را با ذکر و یاد علی بن ابی طالب (صلوات اللَّه علیه) #زینت دهید!
✅ آن واعظ می گوید که بی انصافی است که من این را به شما یاد دهم و شما برای من دعا نکنید!
اما بی انصافی بزرگ این است که این شاهکار علمی را از امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه یاد بگیری و موقع نقل نام صاحب اصلی آن را نبری!
✅ این توصیه به شدت در حال ثبت شدن به نام آن واعظ است. خوانندگان این متن آن را با تمام توان بین شیعیان نشر دهند تا این فخر علمی برای صاحب اصلی آن یعنی مولایمان امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه ثبت شود. إن شاءاللَّه
✅ در مورد معنای «استجابت» حتما به لینک زیر مراجعه نمایید :
https://t.me/porseshvapasokhe/1841
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
نظرات (0)