Loading...

#سوال_1459_ آیا آسمان بدون ستون است یا ستون‌هایی دارد ولی دیده نمی شود؟

هل السماء مرفوعة بعمد لا نراه أو بلا عمد؟




✅پاسخ : به آیات و روایت زیر توجه فرمایید :


قال اللَّه تعالی : اللَّهُ الَّذِی رَفَعَ السَّمَاوَاتِ بِغَیْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَهَا

اللَّه همان کسی است که آسمانها را، بدون ستونهایی که آن را ببینید، برافراشت

📖سوره رعد آیه 2


خَلَقَ السَّمَاوَاتِ بِغَیْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَهَا

آسمانها را بدون ستونی که آن را ببینید آفرید

📖سوره لقمان آیه 10



1⃣عن الحسین بن خالد عن أبی الحسن الرضا قال: قلت أخبرنی عن قول الله و السماء ذات الحبک فقال هی محبوکة إلی الأرض و شبک بین أصابعه فقلت کیف تکون محبوکة إلی الأرض و الله یقول رفع السماوات بغیر عمد ترونها فقال سبحان الله أ لیس یقول بغیر عمد ترونها قلت بلی فقال فثم عمد و لکن لا ترونها قلت کیف ذلک جعلنی الله فداک قال فبسط کفه الیسری ثم وضع الیمنی علیها فقال هذه أرض الدنیا و السماء الدنیا علیها فوقها قبة و الأرض الثانیة فوق السماء الدنیا و السماء الثانیة فوقها قبة و الأرض الثالثة فَوْقَ السَّمَاءِ الثَّانِیَةِ وَ السَّمَاءُ الثَّالِثَةُ فَوْقَهَا قُبَّةٌ وَ الْأَرْضُ الرَّابِعَةُ فَوْقَ السَّمَاءِ الثَّالِثَةِ وَ السَّمَاءُ الرَّابِعَةُ فَوْقَهَا قُبَّةٌ وَ الْأَرْضُ الْخَامِسَةُ فَوْقَ السَّمَاءِ الرَّابِعَةِ وَ السَّمَاءُ الْخَامِسَةُ فَوْقَهَا قُبَّةٌ وَ الْأَرْضُ السَّادِسَةُ فَوْقَ السَّمَاءِ الْخَامِسَةِ وَ السَّمَاءُ السَّادِسَةُ فَوْقَهَا قُبَّةٌ وَ الْأَرْضُ السَّابِعَةُ فَوْقَ السَّمَاءِ السَّادِسَةِ وَ السَّمَاءُ السَّابِعَةُ فَوْقَهَا قُبَّةٌ وَ عَرْشُ الرَّحْمَنِ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی فَوْقَ السَّمَاءِ السَّابِعَةِ وَ هُوَ قَوْلُ اللَّهِ الَّذِی خَلَقَ سَبْعَ سَماواتٍ وَ مِنَ الْأَرْضِ مِثْلَهُنَّ یَتَنَزَّلُ الْأَمْرُ بَیْنَهُنَ فَأَمَّا صَاحِبُ الْأَمْر فَهُوَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله وَ الْوَصِیُّ بَعْدَ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله قَائِمٌ هُوَ عَلَی وَجْهِ الْأَرْضِ فَإِنَّمَا یَنْزِلُ الْأَمْرُ إِلَیْهِ مِنْ فَوْقِ السَّمَاءِ مِنْ بَیْنِ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرَضِینَ قُلْتُ فَمَا تَحْتَنَا إِلَّا أَرْضٌ وَاحِدَةٌ فَقَالَ مَا تَحْتَنَا إِلَّا أَرْضٌ وَاحِدَةٌ وَ إِنَّ السِّتَّ لَهِیَ فَوْقَنَا

📚تفسیر القمّیّ ص۶۴۶

حسین بن خالد گوید : به امام رضا صلوات اللَّه علیه گفتم : در مورد گفتار اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ (در سوره ذاریات آیه 7) که می فرماید : «قسم به آسمان مشبک و دارای راه‌ها» به من خبر دهيد؛ امام انگشتان خود را در هم داخل نمودند و فرمودند : آسمان مشبک به زمین است!
من گفتم : چگونه آسمان مشبک و دارای راه به سوی زمین است در حالیکه اللَّه می فرماید : «او آسمانها را بدون ستون‌هایی که آن را ببینید برافراشت»؟! امام فرمودند : سُبْحَانَ اللَّه! مگر نمی فرماید : بدون ستون‌هایی که آن را ببینید؟! گفتم : بله! امام فرمودند : آنجا ستون‌هایی هست ولی شما آن را نمی بینید!
گفتم : اللَّه مرا فدای شما کند! آن چگونه است؟ پس امام کف دست چپشان را باز کردند و سپس دست راست را بر روی آن گذاشتند و فرمودند : این زمین دنیاست و آسمان دنیا در بالای آن به صورت گنبد است و زمین دوم بالای آسمان دنیاست و آسمان دوم به صورت گنبد در بالای آن است و زمین سوم بالای آسمان دوم است و آسمان سوم به صورت گنبد در بالای آن است و زمین چهارم بالای آسمان سوم است و آسمان چهارم به صورت گنبد در بالای آن است و زمین پنجم بالای آسمان چهارم است و آسمان پنجم به صورت گنبد بر روی آن است و زمین ششم بالای آسمان پنجم است و آسمان ششم به صورت گنبد در بالای آن است و زمین هفتم بالای آسمان ششم است و آسمان هفتم به صورت گنبد بالای آن است و عرش إلهی بالای آسمان هفتم است و این گفتار إلهی (در سوره طلاق آیه 12) است که می فرماید : «اللَّه کسی است که هفت آسمان و مانند آن از زمین خلقت نمود که فرمان إلهی در بین آنها فرود می آید!
اما صاحب أمر، رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله است و وصیِّ بعد از رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله بر روی زمین قیام نموده است و از بالای آسمان از بين آسمانها و زمین ها أمر بر او نازل می شود!
گفتم : پس در زیر ما جز یک زمین وجود ندارد؟ فرمود : زیر ما جز یک زمین نیست و همانا آن شش زمین دیگر در بالای ما قرار دارد!


✅ با توجه به آیات و روایت فوق، آسمان با ستون‌هایی برافراشته شده است ولی ما آنها را نمی بینیم و آن دسته از مدعیان تفسیر که «تَرَونَهَا» را کلام مستأنف به حساب آورده اند و بر حسب آن قائل شده اند که آسمان بدون ستون برافراشته شده است و ما می بینیم که ستون ندارد به خطا رفته اند و علت آن عدم توجه به روایت وارده از مفسر حقیقی و انحصاری قرآن بوده است!


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹