سؤال 216- آیا چشیدن چیزی که قصد خرید آن را داریم،جایز است؟
✅پاسخ: به حدیث زیر توجه فرمائید:
عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْعِیصِ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنْ رَجُلٍ اشْتَرَی مَا یُذَاقُ أَیَذُوقُهُ قَبْلَ أَنْ یَشْتَرِیَ قَالَ نَعَمْ فَلْیَذُقْهُ وَ لَا یَذُوقَنَّ مَا لَا یَشْتَرِی
📚تهذیب ج7ص230
ترجمه: محمد بن عیص گوید: از امام صادق علیه السلام پرسیدم: شخصی که چیزی را می خرد که قابل چشیدن است آیا می تواند قبل از خریدن،آنرا بچشد؟ امام فرمودند: بله،آن را بچشد و هرگز آن چیزی را که نمی خرد(یعنی قصد خریدن آن را ندارد)را نچشد.
✅روایت نورانی فوق در پاسخ سؤال کامل روشن است که کالای قابل چشیدنی که قصد خرید آن را داریم اجازه چشیدن آن را داریم ولی چیزی که قلباً اراده و قصد خرید آن را نداریم نباید بچشیم.
✅ إن شاءالله در باب کلیه سؤالات خود به دنبال یافتن قول و گفتار امامانمان باشیم تا وقتی در کنار مراقد آنها در زیارت جامعه کبیره ،به آنها خطاب می کنیم:
🌹آخِذٌ بِقَوْلِکُم🌹
یعنی: 🌹من عمل کننده و گیرنده گفتار شما هستم🌹
سخنی راستین به زبان جاری کرده باشیم و اعتقاد به مفترض الطاعه بودن اهل بیت علیهم السلام را در عمل ثابت نمائیم و آنقدر در این راه با جدّیت و به طور کامل حرکت کنیم تا مصداق این فرموده نورانی امام المتقین امیرالمؤمنین صلوات الله علیه شویم که در وصیت خود به کمیل بن زیاد فرمودند:
یَا کُمَیْلُ لَا تَأْخُذْ إِلَّا عَنَّا تَکُنْ مِنَّا
ای کمیل (احکام دینت را)از هیچ کس جز ما اهل بیت مگیر تا از ما باشی.
📚بشاره المصطفی ص30
نظرات (0)