Loading...

#سوال_1417_ فردی که خون دماغ شده است و بیرون بینی خود را شسته است ولی داخل بینی او پر از خون خشک و تَر است، آیا با همین حال می تواند نماز بخواند یا باید داخل بینی خود را نیز از خون پاک کند؟


هَلْ یَجِبُ أَنْ یُغْسَلَ جَوْفُ الأَنْفِ مِنَ الْدَّمِ؟



✅پاسخ : به روایت زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ أَحْمَدَ بْنِ إِدْرِیسَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِیٍّ عَنْ عَمْرِو بْنِ سَعِیدٍ عَنْ مُصَدِّقِ بْنِ صَدَقَةَ عَنْ عَمَّارٍ السَّابَاطِیِّ قَالَ: سُئِلَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عَنْ رَجُلٍ یَسِیلُ مِنْ أَنْفِهِ الدَّمُ هَلْ عَلَیْهِ أَنْ یَغْسِلَ بَاطِنَهُ یَعْنِی جَوْفَ الْأَنْفِ فَقَالَ إِنَّمَا عَلَیْهِ أَنْ یَغْسِلَ مَا ظَهَرَ مِنْهُ.

📚 الکافی ج۳ص۵۹

عمار گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که خون از بینی او روان می شود سؤال شد که آیا بر عهده‌ی اوست که باطن آن، یعنی داخل بینی را نیز شستشو دهد؟ امام فرمودند : همانا بر عهده اوست که آنچه از آن آشکار است را شستشو دهد!



✅ با توجه به روایت فوق و غیره، شستشوی مکان‌هایی که باطن محسوب می شوند واجب نیست و از این جهت که داخل سوراخ بینی جزو باطن محسوب می شود، اگر آغشته به خون خشک یا تَر باشد، لزومی به شستن آن نیست و با همان حال می توان نماز خواند و صرفاً شستن قسمت‌های آشکار و ظاهر بر عهده ما گذاشته شده است.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹