#سوال_1408_ به چه علتی لمس و برخورد با کسی که در حال احتضار است نهی شده است؟
✅پاسخ : به روایت زیر توجه فرمایید :
1⃣ عَنْ زُرَارَةَ قَالَ: ثَقُلَ ابْنٌ لِجَعْفَرٍ وَ أَبُو جَعْفَرٍ جَالِسٌ فِی نَاحِیَةٍ فَکَانَ إِذَا دَنَا مِنْهُ إِنْسَانٌ قَالَ لَا تَمَسَّهُ فَإِنَّهُ إِنَّمَا یَزْدَادُ ضَعْفاً وَ أَضْعَفُ مَا یَکُونُ فِی هَذِهِ الْحَالِ وَ مَنْ مَسَّهُ عَلَی هَذِهِ الْحَالِ أَعَانَ عَلَیْهِ فَلَمَّا قَضَی الْغُلَامُ أَمَرَ بِهِ فَغُمِّضَ عَیْنَاهُ وَ شُدَّ لَحْیَاهُ الْحَدِیثَ.
📚 التهذیب ج۱ص۲۸۹
زراره گوید : فرزندی از امام صادق صلوات اللَّه علیه بیماریش سخت و سنگین شد و امام باقر صلوات اللَّه علیه در گوشه ای نشسته بود و هنگامی که کسی به آن محتضر نزدیک می شد به او می فرمود : به او دست نزن و با او برخوردی انجام نده ! زیرا ضعف و ناتوانی او زیاد می شود و ضعیف ترین حالت او وقتی است که در این حال (یعنی در حال احتضار) باشد و کسی که در این حال به او دست بزند و با او برخوردی انجام دهد، به زیان و علیه او کار کرده است! پس وقتی که آن پسربچه تمام کرد، دستور داد چشمانش بسته شد و دو فک به هم بسته شد!
✅ با توجه به روایت فوق، ضعیف ترین حالت انسان موقعی است که در حال احتضار می باشد و در چنین حالتی، لمس و برخورد با محتضر موجب زیاد شدن ضعف و ناتوانی او می شود و این به زیان او خواهد بود.
با در نظر گرفتن معنای عمومی واژهی «مَسّ»، برخورد دادن و گذاشتن اشیاء مختلف دیگر بر فرد محتضر نیز شامل این نهی می شود که سزاوار است اجتناب شود.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
اللّهـم صـلّ علی محمـد و آل محمـد
#و_عجـل_فرجـهـم
و الـعَـن اَعـدائـهـم
نظرات (0)