Loading...

سؤال 207- بنده به خاطر گرفتاری شغلی امکان خواندن #نوافل در وقت آن را ندارم،آیا می توانم همین طور که مشغول کار هستم نوافل خود را بخوانم؟


✅پاسخ: روایتی که نشانگر جواز خواندن نافله در حین انجام کار باشد مشاهده نشد. مثل شخص مکانیک در حال تعمیر ماشین یا شخص نانوا در حین پخت نان و...
اما در مورد خواندن نافله در مسافرت و در وطن هنگام راه رفتن و هنگام سوار بر مرکب بودن ، به سوآل 114 کانال رجوع شود و برای تکمیل مطلب به روایات زیر نیز دقت شود:

عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ سَأَلْتُهُ عَنِ الرَّجُلِ یُصَلِّی وَ هُوَ یَمْشِی تَطَوُّعاً قَالَ نَعَمْ
📚وسائل الشیعه ج4ص336

ترجمه: حسین بن مختار گوید: از امام صادق علیه السلام در مورد شخصی که در حال راه رفتن، نماز نافله و مستحبی می خواند،سؤال کردم؛امام فرمودند: بله(می تواند)

یَعْقُوبَ بْنِ شُعَیْبٍ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الصَّلَاةِ فِی السَّفَرِ وَ أَنَا أَمْشِی قَالَ أَوْمِ إِیمَاءً وَ اجْعَلِ السُّجُودَ أَخْفَضَ مِنَ الرُّکُوعِ
📚تهذیب ج3ص229

ترجمه:یعقوب گوید:از امام صادق علیه السلام در مورد نماز(نافله) خواندن در مسافرت در حال راه رفتن سؤال کردم؛امام فرمودند: با اشاره بخوان و سجده را پایین تر از رکوع قرار بده (برای سجده بیش از رکوع اشاره کن و سر فرود آور)
✅امام صادق علیه السلام فرمود: رسول الله صلی الله علیه و آله به مسافرت تبوک رفتند و نماز شب خود را بر روی مرکب به هر طرفی که می رفت خواندند و (برای رکوع و سجده) اشاره می کردند.
📚قرب الاسناد ص10

✅روایات دیگری نیز در جواز خواندن نافله در حال راه رفتن و سوار بر مرکب در سفر و وطن وجود دارد.
✅چنین شخصی که در اوقات نوافل به خاطر مشغله کاری فرصت ندارد می تواند بر حسب روایت زیر نوافل خود را در اوقات دیگر نیز بخواند:

عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ قَالَ لِی صَلَاةُ النَّهَارِ سِتَّ عَشْرَةَ رَکْعَةً أَیَّ النَّهَارِ شِئْتَ إِنْ شِئْتَ فِی أَوَّلِهِ وَ إِنْ شِئْتَ فِی وَسَطِهِ وَ إِنْ شِئْتَ فِی آخِرِهِ
📚تهذیب ج2ص267

ترجمه:امام صادق علیه السلام فرمود: نمازهای نافله روز(نوافل ظهر و عصر)شانزده رکعت است،هر زمان از روز که خواستی،(می توانی بخوانی) اگر خواستی در اول روز و اگر خواستی در میان روز و اگر خواستی در آخر روز

قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ صَلَاةُ التَّطَوُّعِ بِمَنْزِلَةِ الْهَدِیَّةِ مَتَی مَا أُتِیَ بِهَا قُبِلَتْ فَقَدِّمْ مِنْهَا مَا شِئْتَ وَ أَخِّرْ مِنْهَا مَا شِئْتَ
📚تهذیب ج2ص267

ترجمه:امام صادق علیه السلام فرمود:نماز نافله و مستحبی مانند هدیه است،هر موقع که آورده شود(و خوانده شود) قبول می شود پس هر مقدار آن را که می خواهی جلو بیانداز و هر مقدار را که خواستی تاخیر بیانداز.

الْقَاسِمِ بْنِ الْوَلِیدِ الْغِفَارِیِّ قَالَ قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ جُعِلْتُ فِدَاکَ صَلَاةُ النَّهَارِ النَّوَافِلُ کَمْ هِیَ قَالَ سِتَّ عَشْرَةَ رَکْعَةً أَیَّ سَاعَاتِ النَّهَارِ شِئْتَ أَنْ تُصَلِّیَهَا صَلَّیْتَهَا إِلَّا أَنَّکَ إِنْ صَلَّیْتَهَا فِی مَوَاقِیتِهَا أَفْضَلُ
📚تهذیب ج2ص9

ترجمه: قاسم گوید: به امام صادق علیه السلام گفتم: نمازهای نافله روز چند رکعت است؟ فرمود :شانزده رکعت؛ که در هر ساعتی از روز که خواستی می توانی آن را بخوانی مگر اینکه اگر آنها را در وقت خود بخوانی افضل و بهتر است.

✅همچنین احادیث متعددی در جواز و ترغیب به قضاء نمودن نوافل در صورت فوت آنها در مجامع حدیثی شیعه آمده است که می توان بر حسب آن نیز عمل نمود.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹