Loading...

#سوال_1398_ آیا گذاشتن پنبه در منافذ میت در هنگام تکفین اشکال دارد؟




✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عن عبد الله الکاهلی قال: سألت أبا عبد الله عن غسل المیت فقال استقبل ببطن قدمیه القبلة...و إیاک أن تحشو فی مسامعه شیئا فإن خفت أن یظهر من المنخرین شیء فلا علیک أن تصیر ثم قطنا و إن لم تخف فلا تجعل فیه شیئا

📚کافی ج۳ص۱۴۰

عبدالله کاهلی گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد غسل میت سوال کردم؛ امام فرمودند : کف دو پای او را به طرف قبله کن... تا آنجا که فرمود : و بپرهیز از اینکه در گوشهایش چیزی داخل کنی. پس اگر خوف داشتی که از دو سوراخ بینی او چیزی آشکار شود، زیانی ندارد که آنجا پنبه ای قرار دهی و اگر خوف نداشتی چیزی در آنجا قرار مده!



2⃣عن أبی عبدالله أنه سئل عن غسل المیت قال تبدأ فتطرح علی سوأته خرقة... إلی أَنْ قَال و تدخل فی مقعدته شیئا من القطن ما دخل

📚تهذیب ج۱ص۳۰۵

از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد غسل میت سوال شد؛ امام فرمود : ابتدا بر روی عورت او پارچه ای می اندازی... تا آنجا که فرمود : مقداری پنبه، به اندازه‌ای که داخل شد در مقعد او داخل می کنی!



3⃣عن بعض أصحابنا رفعه قال: سألته کیف تکفن المرأة فقال کما یکفن الرجل غیر أنا نشد علی ثدییها خرقة تضم الثدی إلی الصدر و تشد علی ظهرها و یصنع لها القطن أکثر مما یصنع للرجال و یحشی القبل و الدبر بالقطن و الحنوط ثم تشد علیها الخرقة شدا شدیدا

📚کافی ج۳ص۱۴۷

از یکی از اصحاب به صورت مرفوع روایت شده است که گوید : از امام صلوات اللَّه علیه سوال کردم : زن چگونه کفن کرده می شود؟ امام فرمودند : همانگونه که مرد کفن می شود مگر اینکه ما پارچه ای را بر روی دو پستان او می بندیم تا پستان را به سینه بچسباند و این پارچه در پشت کمر او بسته می شود.
و برای زن پنبه گذاشته می شود، بیش از آنچه برای مردان پنبه گذاشته می شود و فرج و دُبُر او با پنبه و کافور پُر کرده می شود و سپس خرقه (ران پیچ) محکم بر او بسته می شود!



4⃣عن یونس عنهم قال فی تحنیط المیت و تکفینه قال ابسط الحبرة بسطا ثم ابسط علیها الإزار... إلی أَنْ قَال و لا تجعل فی منخریه و لا فی بصره و مسامعه و لا علی وجهه قطنا و لا کافورا

📚کافی ج۳ص۱۴۳

یونس از اهل بیت علیهم السلام در مورد حنوط کردن و کفن کردن میت روایت نموده است که : سرتاسری را کاملا پهن کن و سپس ازار (لُنگ) را بر روی آن پهن کن... تا آنجا که فرمود : در دو سوراخ بینی و در چشم و گوشهای او و بر صورت او پنبه و کافور نگذار!

📚کافی ج۳ص۱۴۱

5⃣یونس از اهل بیت علیهم السلام روایت نموده است که فرمود : هنگامی که خواستی میت را غسل بدهی او را رو به قبله بر محل غسل بگذار... تا آنجا که فرمود : سپس (بعد از اتمام غسل) او را با پارچه‌ی پاکی خشک کن و سراغ پنبه ها برو و مقداری کافور بر روی آن بپاش و آن را بر روی فرج جلو و عقب او بگذار و پنبه را در دُبُر او داخل کن تا چیزی از او خارج نشود و پارچه ای طویل که عرض آن یک وجب است بردار و از کمر او آن را ببند و دو ران او را محکم به هم بچسبان و آن را بر رانهای او بپیچ و سپس سر آن پارچه را از زیر دو پایش به طرف راست بیرون بیاور و سر آن را داخل خود پارچه در مکانی که آن را پیچیده ای داخل کن و پارچه طولانی باشد به گونه ای که دو رانش را از محل بستن ازار در کمر (یعنی خاصره) تا دو زانو محکم بپیچی!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، هنگام تکفین میت، مقداری پنبه برداشته می شود و مقداری کافور سائیده بر آن پاشیده می شود و بر روی مقعد میت گذاشته می شود و مقداری پنبه داخل مقعد میت و داخل فرج زن کرده می شود و روی فرج مرد قرار داده می شود و سپس با ران پیچ که پارچه ای طویل با عرض یک وجب می باشد دو ران میت از لگن خاصره تا زانوها محکم به هم ضمیمه می شود و بسته می شود تا چیزی از او خارج نشود.
اما در مورد داخل گوشها و داخل بینی و داخل دهان، اجازه داخل کردن پنبه داده نشده است و گذاشتن پنبه در گوش و بینی و دهان مورد نهی واقع شده است و صرفاً زمانی که خوف داشته باشیم که از بینی میت چیزی خارج می شود، در آن پنبه قرار داده می شود.
لذا آنچه امروزه از غسل دهندگان میت مشاهد می شود که به صورت مطلق و بدون خوف خروج شیئ از بینی و دهان، همواره در بینی و دهان میت پنبه قرار می دهند، مورد نهی می باشد و کار صحیحی نیست و این کار فقط هنگام خوف خروج خون و غیره انجام می شود.

✅ نکته مهم : کافوری که بر روی پنبه مورد استفاده برای داخل و روی فرج و دُبُر مرد و زن استفاده‌ می شود، کافور خالص است و از کافوری که برای حنوط میت استفاده می شود و به توصیه اهل بیت علیهم السلام با تربت امام حسین صلوات اللَّه علیه مخلوط می شود برای این منظور استفاده نمی شود.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹