Loading...

#سوال_1397_ فردی لباسش نجس است و در جایی است که امکان شستن یا تعویض آن را ندارد و وقت نماز است و خوف قضا شدن نماز وجود دارد. وظیفه اش چیست؟




✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣وَ سَأَلَهُ علیه السلام عَبْدُ الرَّحْمَنِ بْنُ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الرَّجُلِ یُجْنِبُ فِی ثَوْبٍ وَ لَیْسَ مَعَهُ غَیْرُهُ وَ لَا یَقْدِرُ عَلَی غَسْلِهِ قَالَ یُصَلِّی فِیهِ
فِی خَبَرٍ آخَرَ قَالَ یُصَلِّی فِیهِ فَإِذَا وَجَدَ الْمَاءَ غَسَلَهُ وَ أَعَادَ الصَّلَاةَ

📚 الفقیه ج۱ص۱۶۰

عبدالرحمن از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که در لباسی جنب می شود و لباس دیگری همراه او نیست و قادر بر شستن آن نیست سوال کرد؛ امام فرمودند : در آن نماز می خواند!
و در حدیث دیگری آمده است : در آن نماز می خواند و هنگامی که آب پیدا کرد آن را می شوید و نماز را اعاده می کند!



2⃣عَنْ مُحَمَّدٍ الْحَلَبِیِّ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِاللَّهِ عَنِ الرَّجُلِ یُجْنِبُ فِی الثَّوْبِ أَوْ یُصِیبُهُ بَوْلٌ وَ لَیْسَ مَعَهُ ثَوْبٌ غَیْرُهُ قَالَ یُصَلِّی فِیهِ إِذَا اضْطُرَّ إِلَیْهِ.

📚 التهذیب ج۲ص۲۲۴

حلبی گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که در لباس جنب می شود یا بول به آن می رسد و لباس دیگری همراه او نیست سوال کردم؛ امام فرمودند : در صورتی که به آن مضطر و ناچار است در آن نماز می خواند!



3⃣سَأَلَ عَلِیُّ بْنُ جَعْفَرٍ أَخَاهُ مُوسَی بْنَ جَعْفَرٍ علیه السلام عَنْ رَجُلٍ عُرْیَانٍ وَ حَضَرَتِ الصَّلَاةُ فَأَصَابَ ثَوْباً نِصْفُهُ دَمٌ أَوْ کُلُّهُ دَمٌ یُصَلِّی فِیهِ أَوْ یُصَلِّی عُرْیَاناً قَالَ:
إِنْ وَجَدَ مَاءً غَسَلَهُ وَ إِنْ لَمْ یَجِدْ مَاءً صَلَّی فِیهِ وَ لَا یُصَلِّ عُرْیَاناً

📚 الفقیه ج۱ص١۵٨

علي بن جعفر از موسی بن جعفر صلوات اللَّه علیه در مورد فرد عریانی که وقت نماز فرا می رسد و لباسی به دست می آورد که نیمی از آن یا همه آن خونی است سوال کرد که آیا در آن نماز بخواند یا عریان نماز بخواند؟ امام فرمودند : اگر آبی به دست آورد که آن را می شوید و اگر آبی پیدا نکرد در آن نماز می خواند و عریان نماز نمی خواند!


4⃣سَأَلَ مُحَمَّدٌ الْحَلَبِیُّ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام عَنْ رَجُلٍ أَجْنَبَ فِی ثَوْبِهِ وَ لَیْسَ مَعَهُ ثَوْبٌ غَیْرُهُ قَالَ یُصَلِّی فِیهِ فَإِذَا وَجَدَ الْمَاءَ غَسَلَهُ.
وَ فِی خَبَرٍ آخَرَ وَ أَعَادَ الصَّلَاةَ

📚 الفقیه ج۱ص١۵٨

حلبی از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که در لباسش جنب می شود و لباس دیگری همراهش نیست سوال کرد؛ امام فرمودند : در آن نماز می خواند و وقتی آب پیدا کرد آن را می شوید.
و در حدیث دیگری آمده است : و نماز را #اعاده می کند!



5⃣عَنْ عَمَّارٍ السَّابَاطِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ أَنَّهُ سُئِلَ عَنْ رَجُلٍ لَیْسَ عَلَیْهِ إِلَّا ثَوْبٌ وَ لَا تَحِلُّ الصَّلَاةُ فِیهِ وَ لَیْسَ یَجِدُ مَاءً یَغْسِلُهُ کَیْفَ یَصْنَعُ قَالَ یَتَیَمَّمُ وَ یُصَلِّی فَإِذَا أَصَابَ مَاءً غَسَلَهُ وَ أَعَادَ الصَّلَاةَ.

📚 التهذیب ج۱ص۴۰۷

از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که جز یک لباس بر او نیست و (به خاطر جنب شدن در آن) نماز خواندن در آن روا نیست و آبی پیدا نمی کند که آن را بشوید سوال شد که چه کاری انجام دهد؟ امام فرمودند : تیمم می کند و (در آن) نماز می خواند و هنگامی که آبی پیدا کرد، آن را می شوید و نماز را اعاده می کند!


✅ به توجه به روایات فوق و غیره، اگر کسی لباسش نجس باشد و به خاطر نبودن آب یا علل دیگر قادر به شستن آن لباس نباشد و لباس دیگری ندارد و ناچار و مضطر به آن است، در همان لباس نمازش را می خواند.

البته‌ جهت عمل به حدیثی که شیخ صدوق در ذیل روایت 1⃣ و 4⃣ به آن اشاره نموده است و در روایت 5⃣ نیز آمده است، هنگامی که توانست لباسش را شستشو می دهد و نماز را اعاده می کند.
البته‌ این اعاده در اکثر روایات این مسئله نیامده است و وجوب آن ثابت نیست.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe
اللّهـم صـلّ علی محمـد و آل محمـد
#و_عجـل_فرجـهـم
و الـعَـن اَعـدائـهـم

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹