Loading...

#سوال_1390_ آیا نگاه کردن مرد به موی زن غیر محرم در روایات حرام شده است و زن موظف به پوشاندن موهای خود در برابر بیگانه می باشد؟




✅پاسخ : به آیه و روایات زیر توجه فرمایید :


قَالَ اللَّهُ تَعَالَی : قُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا

📚سوره نور آیه 31

ترجمه : به زنان مؤمنه بگو كه چشمان خويش فرو خوابانند و شرمگاه خود را نگه دارند و زينتهاى خود را جز آن مقدار كه پيداست آشكار نکنند!


1⃣عن محمد بن سنان عن الرِّضَا فِیمَا کَتَبَهُ إِلَیْهِ مِنْ جَوَابِ مَسَائِلِهِ و حُرِّمَ النَّظَرُ إِلَی شُعُورِ النِّسَاءِ الْمَحْجُوبَاتِ بِالْأَزْوَاجِ و إِلَی غَیْرِهِنَّ مِنَ النِّسَاءِ لِمَا فِیهِ مِنْ تَهْیِیجِ الرِّجَالِ و ما یَدْعُو إِلَیْهِ التَّهْیِیجُ مِنَ الْفَسَادِ و الدُّخُولِ فِیمَا لَا یَحِلُّ و لَا یَجْمُلُ وَ کَذَلِکَ مَا أَشْبَهَ الشُّعُور

📚علل الشرائع ص۵۶۴

امام رضا صلوات اللَّه علیه به محمد بن سنان در جواب مسائل او نوشتند : نگاه کردن به موهای زنان شوهردار و زنان دیگر #حرام شده است، به خاطر اینکه این کار مردان را تحریک می کند و این تحریک او را به فساد و داخل شدن به آنچه حلال و جمیل نیست می کشاند و همچنین نگاه به آنچه مانند مو است!



2⃣أحمد گوید : از امام رضا صلوات اللَّه علیه در مورد مرد سوال کردم که آیا برای او حلال است که به موی خواهر زن خود نگاه کند؟ امام فرمود : خیر! مگر اینکه از پیرزنانی باشد که امید به ازدواج ندارد! به ایشان گفتم : خواهر زن با زن غریبه برابر است؟! فرمود : بله!

📚قرب الإسناد ص۱۶۰



3⃣عَنِ الفضیل قال: سَأَلْتُ أَبا عَبْداللَّهِ عَنِ الذِّرَاعَیْنِ مِنَ الْمَرْأَةِ هُمَا مِنَ الزِّینَةِ الَّتِی قَالَ اللَّهُ و لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ قَالَ نَعَمْ و مَا دُونَ الْخِمَارِ مِنَ الزِّینَةِ وَ ما دُونَ السِّوَارَیْن

📚کافی ج۵ص۵۲۰

فضیل گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد دو ساق دست زن سوال کردم که آیا از آن زینتی است که اللَّه (در سوره نور آیه ۳۱) فرموده است : «زینت های خود را آشکار نکنند مگر برای شوهرانشان....»؟ امام فرمود : بله! و قسمتهای زیر روسری (یعنی موی سر و گردن) و از قسمت النگو به پایین از زینت است (که باید از بیگانه پوشانده شود)!



3⃣عن عبدالعظیم بن عبداللَّه الحسنی عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ عَنْ أَبِیهِ الرِّضَا عَنْ آبَائِهِ عَنْ أَمِیرالْمُؤْمِنِینَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِمْ أَجْمَعِینَ قال: دَخَلْتُ أَنَا و فَاطِمَةُ عَلَی رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله فَوَجَدْتُهُ یَبْکِی بُکَاءً شَدِیداً فَقُلْتُ فِدَاکَ أَبِی و أُمِّی یَا رَسُولَ اللَّهِ مَا الَّذِی أَبْکَاکَ فَقَالَ یَا عَلِیُّ لَیْلَةَ أُسْرِیَ بِی إِلَی السَّمَاءِ رَأَیْتُ نِسَاءً مِنْ أُمَّتِی فی عَذَابٍ شَدِیدٍ فَأَنْکَرْتُ شَأْنَهُنَّ فَبَکَیْتُ لِمَا رَأَیْتُ مِنْ شِدَّةِ عَذَابِهِنَّ و رَأَیْتُ امْرَأَةً مُعَلَّقَةً بِشَعْرِهَا یَغْلِی دِمَاغُ رَأْسِهَا... إلی أَنْ قَالَ فَقَالَتْ فَاطِمَةُ علیها السلام حَبِیبِی وَ قُرَّةُ عَیْنِی أَخْبِرْنِی مَا کَانَ عَمَلُهُنَّ و سِیرَتُهُنَّ حَتَّی وَضَعَ اللَّهُ عَلَیْهِنَّ هَذَا الْعَذَابَ فَقَالَ یَا بِنْتِی أَمَّا الْمُعَلَّقَةُ بِشَعْرِهَا فَإِنَّهَا کَانَتْ لَا تُغَطِّی شَعْرَهَا مِنَ الرِّجَال...

📚عیون أخبار الرضا ج۲ص۱۰

امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : من و فاطمه صلوات اللَّه علیها بر رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله وارد شدیم و ایشان را به شدت گریان یافتم! پس من گفتم : پدر و مادرم به فدایت ای رسول اللَّه! چه چیزی شما را به گریه انداخته است؟! فرمود : در آن شبی که به آسمان سیر داده شدم، زنانی از امتم را در عذاب شدید دیدم! پس أمر آنها را ناخوش داشتم و به خاطر آنچه از شدت عذاب آنها دیدم گریستم! و زنی را دیدم که به موی سرش آویزان بود و مغز سرش می جوشید!... تا آنجا که فاطمه صلوات اللَّه علیها فرمود : ای حبیب من و نور چشم من! به من خبر بده که عمل و سیره و رفتار آنها چه بود که اللَّه این عذاب را بر آنها قرار داد؟! پس رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمود : ای دخترم! امّا آن زنی که به موی سرش آویزان شده بود، پس همانا او مویش را از مردان نمی پوشاند!


✅ با توجه به آیه و روایات فوق و غیره، آشکار کردن کم و زیاد موی زن در برابر بیگانه و نگاه کردن مرد به موی زن بیگانه حرام و موجب عقوبت شدید اخروی می باشد و وای بر زنان مدعی اسلام و تشیع که موی جلوی سر خود را در معرض دید نامحرمان قرار داده اند!


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ و آلِ مُحَمَّدٍ و عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ و الْعَافِیَةَ و النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe
اللّهـم صـلّ علی محمـد و آل محمـد
#و_عجـل_فرجـهـم
و الـعَـن اَعـدائـهـم

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹