Loading...

#سوال_1387_ اگر کسی بعد از انجام غسل #شک کند که طرف راست بدنش را شسته است یا خیر وظیفه اش چیست؟




✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ فِی حَدِیثٍ قَالَ: قُلْتُ لَهُ رَجُلٌ تَرَکَ بَعْضَ ذِرَاعِهِ أَوْ بَعْضَ جَسَدِهِ مِنْ غُسْلِ الْجَنَابَةِ فَقَالَ إِذَا شَکَّ وَ کَانَتْ بِهِ بِلَّةٌ وَ هُوَ فِی صَلَاتِهِ مَسَحَ بِهَا عَلَیْهِ وَ إِنْ کَانَ اسْتَیْقَنَ رَجَعَ وَ أَعَادَ عَلَیْهِ المَاء مَا لَمْ یُصِبْ بِلَّةً فَإِنْ دَخَلَهُ الشَّکُّ وَ قَدْ دَخَلَ فِی صَلَاتِهِ فَلْیَمْضِ فِی صَلَاتِهِ وَ لَا شَیْءَ عَلَیْهِ وَ إِنِ اسْتَیْقَنَ رَجَعَ فَأَعَادَ عَلَیْهِ الْمَاءَ وَ إِنْ رَآهُ وَ بِهِ بِلَّةٌ مَسَحَ عَلَیْهِ وَ أَعَادَ الصَّلَاةَ بِاسْتِیقَانٍ وَ إِنْ کَانَ شَاکّاً فَلَیْسَ عَلَیْهِ فِی شَکِّهِ شَیْ ءٌ فَلْیَمْضِ فِی صَلَاتِهِ.


📚 الکافی ج۳ص۳۳

زراره گوید : به امام باقر صلوات اللَّه علیه گفتم : شخصی قسمتی از دستش یا بخشی از بدنش را در غسل جنابت ترک می کند (وظیفه اش چیست)؟ فرمود : در صورتی که در حال نمازش #شک کند و رطوبتی بر او باشد، با آن رطوبت بر آن قسمت می کشد و اگر #یقین کند مادامی که رطوبت (در بدن) پیدا نکند بازمی گردد و آب را بر آن قسمت اعاده می کند، پس اگر بعد از اینکه وارد نماز شد #شک به او داخل شد، به نماز خود ادامه می دهد و چیزی بر عهده او نیست و اگر یقین نمود بازمی گردد و آب را بر آن اعاده می کند و اگر آن قسمت را دید و رطوبتی بر او بود، بر روی آن می کشد
و نماز را در صورت یقین (به ترک) اعاده می کند و اگر #شک کرده بود، در مورد شک چیزی بر عهده او نیست و به نمازش ادامه دهد!



2⃣ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ یَقُولُ کُلُّ مَا مَضَی مِنْ صَلَاتِکَ وَ طَهُورِکَ فَذَکَرْتَهُ تَذَکُّراً فَأَمْضِهِ وَ لَا إِعَادَةَ عَلَیْکَ فِیهِ.

📚 التهذیب ج۱ص۳۶۴

محمد بن مسلم گوید : شنیدم امام صادق صلوات اللَّه علیه می فرمود : هر آنچه از نماز و طهارت تو (یعنی وضو و غسل و تیمم) گذشت و بعد از آن چیزی (یعنی شکّی) به یادت آمد، از آن بگذر و در آن اعاده ای بر عهده‌ی تو نیست!



3⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ أَبِی یَعْفُورٍ عَنْ أَبِی عَبْدِاللَّهِ فی حدیث قَالَ:.. إِنَّمَا الشَّکُّ إِذَا کُنْتَ فِی شَیْءٍ لَمْ تَجُزْهُ.

📚 التهذیب ج۱ص۱۰۱

امام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمود : همانا شک در چیزی (معتبر) است که از آن گذر نکرده باشی (هنوز نزد انجام آن هستی و محل و مکان آن نگذشته است)!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، اگر کسی غسل کرد و به‌ سراغ کار دیگری رفت و سپس نسبت به چیزی از غسل #شک کرد، چیزی بر عهده او نیست و نیازی به اعاده غسل نمی باشد و تنها در صورتی که یقین نماید لازم است که وظیفه خود را با توجه به نوع خلل وارده به غسلش انجام دهد که موارد مختلف آن در روایات بیان شده است ولی در صورتی که بعد از عبور از حالت غسل دچار شکی شود، وظیفه ای بر عهده او نیست تا وقتی که یقین نماید.

✅ روشن است که فرد شکهای در حین غسل را جبران می کند تا یقین نماید.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹