#سوال_1371_ مشارکت و معاونت در قتل حرام چه حکمی دارد؟
مَا حُکْمُ المُعَاونة و المُشارکة فی قتل الحرام؟
✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عن أَبِی جَعْفَر قَالَ: إِنَّ الرَّجُلَ لَیَأْتِی یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَ مَعَهُ قَدْرُ مِحْجَمَةٍ مِنْ دَمٍ فَیَقُولُ وَاللَّهِ مَا قَتَلْتُ وَ لَا شَرِکْتُ فِی دَمٍ فَیُقَالُ بَلَی ذَکَرْتَ عَبْدِی فُلَاناً فَتَرَقَّی ذَلِکَ حَتَّی قُتِلَ فَأَصَابَکَ مِنْ دَمِه
📚کافی ج۷ص۲۷۳
امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا شخصی روزی قیامت می آید در حالیکه اندازه یک شیشه حجامت خون به همراه اوست! پس او می گوید : به اللَّه قسم که من کسی را نکشتم و در ریختن خونی شرکت نکردم! پس گفته می شود : چرا! فلان بنده مرا ذکر کردی و این سخن بالا رفت تا اینکه او کشته شد و از خونش به تو هم رسید!
2⃣أبی حمزة عن أحدهما قال: أتی رسول الله فقیل له یا رسول الله قتیل فی جهینة فقام رسول الله یمشی حتی انتهی إلی مسجدهم قال و تسامع الناس فأتوه فقال من قتل ذا قالوا یا رسول الله ما ندری فقال قتیل بین المسلمین لا یدری من قتله و الذی بعثنی بالحق لو أن أهل السماء و الأرض شرکوا فی دم امرئ مسلم و رضوا به لأکبهم الله علی مناخرهم فی النار أو قال علی وجوههم
📚کافی ج۷ص۲۷۲
امام باقر یا صادق صلوات اللَّه علیهما فرمود : نزد رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله آمد و گفته شد که فردی در قبیله جهینه کشته شده است! رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله برخاست و حرکت کرد تا به مسجد آنها رسید و مردم نیز گوش به گوش شدند و نزد ایشان آمدند.
حضرت فرمود : این را چه کسی کشته است؟ گفتند : نمی دانیم! حضرت فرمود : کشته ای در بین مسلمانان است و معلوم نیست چه کسی او را کشته است؟! قسم به کسی که مرا به حق مبعوث نمود اگر اهل آسمان و زمین در خون شخص مسلمانی #شرکت کنند و به آن #راضی باشند، اللَّه آنها را با دو سوراخ بینی، یا اینکه فرمود با صورتهایشان در جهنم سرنگون می کند!
3⃣حماد بن عثمان عن أبی عبدالله قال: یجیء یوم القیامة رجل إلی رجل حتی یلطخه بالدم و الناس فی الحساب فیقول یا عبد الله ما لی و لک فیقول أعنت علی یوم کذا و کذا بکلمة فقتلت
📚فقیه ج۴ص۹۳
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : شخصی روز قیامت در حالیکه مردم در حساب هستند نزد شخصی می آید و او را با خون آغشته می کند! پس آن شخص می گوید : ای بندهی اللَّه! مرا با تو چکار؟! او می گوید : تو فلان روز به اندازه #یک_کلمه به #زیان من حرف زدی و در نتیجه من کشته شدم!
4⃣عن زُرَارَةَ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ فِی رَجُلٍ أَمَرَ رَجُلًا بِقَتْلِ رَجُلٍ فَقَتَلَه فَقَالَ یُقْتَلُ بِهِ الَّذِی قَتَلَهُ وَ یُحْبَسُ الْآمِرُ بِقَتْلِهِ فِی الْحَبْسِ حَتَّی یَمُوتَ
📚کافی ج۷ص۲۸۵
امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که دیگری را امر به قتل مردی می کند و او ایشان را می کشد فرمود : کسی که قتل انجام داده است کشته می شود و امر کنندهی به قتل او در زندان حبس می شود تا بمیرد!
5⃣عن أبی عبدالله قال: قضی علی فی رجلین أمسک أحدهما و قتل الآخر قال یقتل القاتل و یحبس الآخر حتی یموت غما کما حبسه حتی مات غما
📚فقیه ج۴ص۱۱۵
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : امام علی صلوات اللَّه علیه در مورد دو مردی که یکی از آنها فردی را نگه داشته بود و دیگری او را کشته بود فرمود : قاتل کشته می شود و دیگری زندان می شود تا از غم بمیرد، همانگونه که آن فرد را نگه داشته بود تا در غم بمیرد!
6⃣عن السكوني عن أبي عبدالله أن ثلاثة نفر رفعوا إلى أميرالمؤمنين واحد منهم أمسك رجلا و أقبل الآخر فقتله و الآخر يراهم فقضى في الربيئة أن تسمل عيناه و في الذي أمسك أن يسجن حتى يموت كما أمسك و قضى في الذي قتل أن يقتل
📚تهذیب ج10ص219
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : سه نفر را پیش امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه آوردند که یکی از آنها مردی را نگه داشته بود و دیگری آمده بود و او را کشته بود و دیگری آنها را نظاره (نگهبانی) می کرده است. حضرت در مورد آن دیدهبان حکم کرد که چشمانش کور شود (یا درآورده شود) و در مورد آنکه او را نگه داشته بود حکم کرد که همانگونه که او را نگه داشت زندان شود تا بمیرد (یعنی حبس ابد) و در مورد کسی که کشته است حکم نمود که کشته شود!
✅ یکی از بزرگترین گناهان کبیره قتل نفس می باشد که برای متولی آن حکم قصاص با جزئیات مختلف تعیین شده است و حتی برای #معاونت و #مشارکت در قتل نیز احکام و عواقب اخروی شدیدی در اسلام وضع و بیان شده است، هر چند با گفتن یک کلمه به زیان فردی باشد که به مرور موجب قتل آن شخص شود!
✅ ولی برای اجرای دقیق این حدود لازم است تلاش کنیم دعای زیر مستجاب گردد :
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
اللّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ و آلِ مُحَمَّدٍ
و عَجِّلْ فَرَجَهُمْ و العَنْ أعْدَاءَهم
الْعَجَلَ الْعَجَلَ يَا مَوْلايَ يَا صَاحِبَ الزَّمَان
بسم الله الرحمن الرحیم
#مرور
#سوال_544_ آیا خوردن #تخم_مرغ مکروه است؟
#سوال_545_ آیا خوردن گوشت #جنین گوسفند حلال است؟
#سوال_546_ آیا برای #نماز_نافله، #اذان و #اقامه گفته می شود؟
#سوال_547_ وظیفه کسی که بعد از #غسل_جنابت از او رطوبتی خارج می شود چیست؟
#سوال_548_ کسی که به دلیل ترک وضو يا ترک رکوع و غیره موظف است نماز خود را اعاده کند، آیا اذان و اقامه آن را هم باید اعاده نماید؟
#سوال_549_ آیا #جارو_کردن_در_شب نهی شده است؟
#سؤال_550_ در مسجدالحرام و غیره، امام جماعت سوره طولانی قرائت می کند و با توجه به عدم جواز اقتداء به مخالفین و لزوم قرائت، سوره ما زودتر تمام می شود. فاصله زمانی تا رکوع رفتن او چه کاری باید انجام داد؟
#سوال_551_ برای #روز_اول_محرم چه اعمالی وارد شده است؟
#سوال_552_ آیا بوسیدن #صدقه و دست #سائل منبع روائی دارد؟
#سوال_553_ آیا #نماز خواندن در لباسی که #موی_سگ یا #موی_گربه به آن چسبیده است جائز است؟
.
نظرات (0)