Loading...

#سوال_1360_ آیا سنت گذاشتن امور ناشایست نیز مانند سنت گذاشتن امور حسنه و نیکو موجب جاری شدن گناه عمل کنندگان آن برای پایه گذار آن می شود؟




✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ مَیْمُونٍ الْقَدَّاحِ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ: أَیُّمَا عَبْدٍ مِنْ عِبَادِ اللَّهِ سَنَّ سُنَّةَ هُدًی کَانَ لَهُ أَجْرٌ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ عَمِلَ بِذَلِکَ مِنْ غَیْرِ أَنْ یَنْقُصَ مِنْ أُجُورِهِمْ شَیْءٌ أَیُّمَا عَبْدٍ مِنْ عِبَادِ اللَّهِ سَنَّ سُنَّةَ ضَلَالَةٍ کَانَ عَلَیْهِ مِثْلُ وِزْرِ مَنْ فَعَلَ ذَلِکَ مِنْ غَیْرِ أَنْ یَنْقُصَ مِنْ أَوْزَارِهِمْ شَیْءٌ

📚 ثواب الأعمال ص۱۱۹

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : هر بنده‌ای از بندگان اللَّه که سنت هدايتي را پایه گذاری کند، برای او مانند اجر کسی که به آن عمل کند خواهد بود، بدون اینکه از اجرهای آنها چیزی کاسته شود!
هر بنده‌ای از بندگان اللَّه که سنت گمراهی و ضلالت را پایه گذاری کند، مانند گناه کسانی که آن را انجام می دهند برای او خواهد بود، بدون اینکه از گناه آنها چیزی کاسته شود!




2⃣عَنِ ابْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ إِسْمَاعِیلَ الْجُعْفِیِّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ علیه السلام یَقُولُ: مَنْ سَنَّ سُنَّةَ عَدْلٍ فَاتُّبِعَ کَانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ عَمِلَ بِهَا مِنْ غَیْرِ أَنْ یَنْقُصَ مِنْ أُجُورِهِمْ شَیْءٌ وَ مَنْ سَنَّ سُنَّةَ جَوْرٍ فَاتُّبِعَ کَانَ لَهُ مِثْلُ وِزْرِ مَنْ عَمِلَ بِهِ مِنْ غَیْرِ أَنْ یَنْقُصَ مِنْ أَوْزَارِهِمْ شَیْءٌ

📚 المحاسن ص۲۷

اسماعیل جعفی گوید : شنیدم امام باقر می فرمود : کسی که سنت عدل و درستی را مرسوم و وضع نماید و مورد پیروی و تبعیت واقع شود، برای او مانند اجر کسانی که به آن عمل می کنند خواهد بود، بدون اینکه از اجر آن عمل کنندگان چیزی کاسته شود.
و کسی که سنت جور و نادرستی را مرسوم و وضع نماید و مورد پیروی و تبعیت واقع شود، برای او مانند گناه کسانی که به آن عمل می کنند خواهد بود، بدون اینکه از گناه آنها چیزی کاسته شود!



3⃣ عن امیرالمومنین صلوات اللَّه علیه فی حدیث طویل قال قَالَ النَّبِیُّ صلی الله علیه و آله مَنِ اسْتَنَّ سُنَّةَ حَقٍّ کَانَ لَهُ أَجْرُهَا وَ أَجْرُ مَنْ عَمِلَ بِهَا إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ وَ مَنِ اسْتَنَّ سُنَّةَ بَاطِلٍ کَانَ عَلَیْهِ وِزْرُهَا وَ وِزْرُ مَنْ عَمِلَ بِهَا إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ...

📚 بحار ج93ص117

امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه در حدیثی طولانی فرمودند : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : کسی که سنت حقی را مرسوم نماید، اجر آن و اجر کسانی که تا روز قیامت به آن عمل می کنند برای او خواهد بود.
و کسی که سنت باطلی را وضع و مرسوم کند، گناه آن و گناه کسانی که تا روز قیامت به آن عمل کنند برای او خواهد بود!



✅ با توجه به روایات فوق و غیره، اگر کسی سنت و روش حسنه و عدلی را در بین گروهی از مردم پایه گذاری و مرسوم و وضع نماید، مانند اجر تمام کسانی که تا روز قیامت به آن عمل می کنند به او داده می شود، بدون اینکه از اجر عمل کنندگان چیزی کاسته شود!

همچنین اگر کسی سنت و روش سیئه و گمراهی و جور و ناعادلانه ای را در بین مردم مرسوم و پایه‌گذاری کند، همانند گناه کسانی که تا روز قیامت به آن عمل می کنند برای او خواهد بود، بدون اینکه از گناه عمل کنندگان به آن کاسته شود!

✅ مصادیق موارد فوق بسیار زیاد می باشد.
به عنوان مثال کسی که در یک مسجد، خواندن یکی از تعقیبات وارده از معصومین را بعد از نماز مرسوم می کند و این عمل حسنه در آن مسجد مرسوم می شود، مانند اجر تمام عمل کنندگان، برای سنت گذارنده خواهد بود، بدون اینکه از اجر آنها چیزی کم شود.

همچنین کسی که به عنوان مسئول یک مؤسسه آموزشی و غیره، ورزش صبحگاهی به همراه #موسیقی را در آن مکان مرسوم می کند و این عمل مورد پیروی واقع می شود، گناه آن و گناه تمام کسانی که تا قیامت به آن عمل نمایند برای او نیز خواهد بود.

✅ پایه گذار ربا در بانک‌ها و غیره، مرسوم کننده‌ی لباس‌های ناشایست، ترویج دهنده روش‌های ناشایست کفار در بین مسلمین و....، همه از کسانی هستند که علاوه بر گناه و وزر خودشان، گناه کسانی که به سنت باطل آنها عمل می کنند نیز برایشان خواهد بود.


✅ برای برچیده شدن کلیه سنت‌های باطل و گمراهی، بیش از پیش دعای زیر را زمزمه کنیم :



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹