Loading...

#سوال_1329_ آیا خوردن تخم مرغی که رگه خون در آن وجود دارد جائز است؟





✅پاسخ : به آیات و روایات زیر توجه فرمایید :


قال اللَّه تعالی : قُل لَّا أَجِدُ فِي مَا أُوحِيَ إِلَيَّ مُحَرَّمًا عَلَى طَاعِمٍ يَطْعَمُهُ إِلَّا أَن يَكُونَ مَيْتَةً أَوْ دَمًا مَّسْفُوحًا أَوْ لَحْمَ خِنزِيرٍ...

📚 سوره انعام آیه 145

بگو: «در آنچه به من وحى شده است، بر خورنده اى كه آن را مى خورد هيچ حرامى نمى يابم، مگر آنكه مردار يا خون ريخته يا گوشت خوك باشد...»

إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنزِيرِ وَمَا أُهِلَّ بِهِ لِغَيْرِ اللَّهِ...

📚 سوره بقره آیه 173

همانا اللَّه تنها مردار و #خون و گوشت خوک و آنچه را نام غیرِ اللَّه به هنگام ذبح بر آن گفته شود را حرام کرده است...



1⃣عَنِ ابْنِ أَبِي يَعْفُورٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ إِنَّ الدَّجَاجَةَ تَكُونُ فِي الْمَنْزِلِ وَ لَيْسَ مَعَهَا الدِّيَكَةُ تَعْتَلِفُ مِنَ الْكُنَاسَةِ وَ غَيْرِهِ وَ تَبِيضُ بِلَا أَنْ يَرْكَبَهَا الدِّيَكَةُ فَمَا تَقُولُ فِي أَكْلِ ذَلِكَ الْبَيْضِ قَالَ فَقَالَ إِنَّ الْبَيْضَ إِذَا كَانَ مِمَّا يُؤْكَلُ لَحْمُهُ فَلَا بَأْسَ بِأَكْلِهِ فَهُوَ حَلَالٌ.

📚 التهذيب ج۹ص۲۲

ابن ابی یعفور گوید : به امام صادق صلوات اللَّه علیه گفتم : همانا مرغی در منزل ما می باشد و خروسی همراه او نیست و از آشغال و غیر آن غذا می خورد و تخم می گذارد، بدون رکوب دیک بر او!
در مورد خوردن تخم او چه می فرمایید؟
امام فرمودند : همانا تخم در صورتی که از پرنده ای باشد که #گوشت آن خورده می شود، خوردن آن اشکالی ندارد و #حلال است!


2⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَحَدِهِمَا قَالَ: إِذَا دَخَلْتَ أَجَمَةً فَوَجَدْتَ بَيْضاً فَلَا تَأْكُلْه إِلَّا مَا اخْتَلَفَ طَرَفَاهُ.

📚 التهذيب ج۹ص۱۵

امام باقر يا امام صادق صلوات اللَّه علیهما فرمودند : وقتی وارد بیشه ای شدی و تخمی در آن یافتی، پس آن را مخور مگر اینکه دو طرف آن تخم مختلف باشد!



3⃣عن زُرَارَةَ قُلْتُ لِأَبِي جَعْفَرٍ الْبَيْضُ فِي الْآجَامِ فَقَالَ مَا اسْتَوَى طَرَفَاهُ فَلَا تَأْكُلْ وَ مَا اخْتَلَفَ طَرَفَاهُ فَكُلْ

📚التهذيب ج۹ص۱۶

زراره گوید : تخم پرنده در بیشه ها حکمش چیست؟ فرمود : آنهایی را که دو طرف آن (یعنی سر و ته آن) برابر است نخور و آنچه دو طرف آن (یعنی سر و ته آن) مختلف است بخور!



4⃣عَنْ مَسْعَدَةَ بْنِ صَدَقَةَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْداللَّه يَقُولُ كُلْ مِنَ الْبَيْضِ مَا لَمْ يَسْتَوِ رَأْسَاهُ وَ قَالَ مَا كَانَ مِنْ بَيْضِ طَيْرِ الْمَاءِ مِثْلَ بَيْضِ الدَّجَاجِ وَ عَلَى خِلْقَتِهِ أَحَدُ رَأْسَيْهِ مُفَرْطَحٌ وَ إِلَّا فَلَا تَأْكُلْ.

📚الكافي ج۶ص۲۴۹

مسعده گوید : شنیدم امام صادق صلوات اللَّه علیه می فرمود : از تخم ها آنهایی که سر و ته آن برابر نیست را بخور و فرمود : آنچه از تخم پرندگان آبی مانند تخم مرغ و به شکل آن است، یعنی یکی از دو سر آن عریض تر است را بخور و در غیر این صورت مخور!



5⃣عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِيهِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ بَيْضٍ أَصَابَهُ رَجُلٌ فِي أَجَمَةٍ لَا يَدْرِي بَيْضُ مَا هُوَ يصلح أَكْلُهُ قَالَ إِذَا اخْتَلَفَ رَأْسَاهُ فَلَا بَأْسَ وَ إِنْ كَانَ الرَّأْسَانِ سَوَاءً فَلَا يَحِلُّ أَكْلُهُ

📚قرب الإسناد ص۱۱۸

علي بن جعفر گوید : از موسی بن جعفر صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که در بيشه اي تخمی را پیدا می کند و نمی داند که تخم چه پرنده ای است سؤال کردم که آیا خوردن آن صلاح است؟ فرمود : اگر دو سر آن مختلف است اشکال‌ ندارد و اگر دو سر آن برابر است خوردن آن حلال نیست!


✅ در روایات فوق و غیره، تخم پرندگان حلال گوشت به طور مطلق حلال شده است و تخمهایی که پرنده آن معلوم نیست، با نشانه مختلف بودن سر و تَه آن ، به طور مطلق و بدون هیچ قید و شرط حلال و قابل خوردن اعلام شده است.

اما گاهی برخی از تخمهای حلال، رگه ها یا نقاطی شبه خون در آن رؤیت می شود که متأسفانه بیان خاص از معصومین در مورد آن به ما نرسیده است و از این جهت که اهل بیت علیهم السلام به طور مطلق خوردن تخم پرندگان حلال گوشت را حلال نموده‌اند، منعی در خوردن چنین تخم هایی نیست ولی با توجه به آیات و روایات حرمت خوردن خون و احتمال خونِ منهی بودن این رگه های قرمز رنگ، این رگه های خون را از تخم جدا کرده و دور می ریزیم و مابقی آن را مورد استفاده قرار می دهیم و برای دست یافتن سریع‌تر به بیان خاص از معصوم در این ارتباط، بیش از پیش و با تضرع ندا می کنیم :

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹