Loading...

#سوال_1323_ گناه صغیره چیست؟

حکم اصرار بر گناهان صغیره چیست؟منظور از اصرار بر گناه چیست؟


✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ أَبِی بَصِیرٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّه یَقُولُ لَا وَ اللَّهِ لَا یَقْبَلُ اللَّهُ شَیْئاً مِنْ طَاعَتِهِ عَلَی الْإِصْرَارِ عَلَی شَیْ ءٍ مِنْ مَعَاصِیهِ.

📚 الکافی ج۲ص۲۸۸

ابوبصیر گوید : شنیدم امام صادق صلوات اللَّه علیه می فرمود : نه به اللَّه قسم! قبول نمی کند اللَّه چیزی از طاعتش را با وجود #اصرار بر چیزی از نافرمانیش!


2⃣عَنِ السَّکُونِیِّ عَنْ أَبِی عَبْداللَّه قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّه مِنْ عَلَامَاتِ الشَّقَاءِ جُمُودُ الْعَیْنِ وَ قَسْوَةُ الْقَلْبِ وَ شِدَّةُ الْحِرْصِ فِی طَلَبِ الدُّنْیَا وَ الْإِصْرَارُ عَلَی الذَّنْبِ

📚 الکافی ج۲ص۲۹۰

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : از نشانه های شقاوت، خشکی چشم و قساوت قلب و شدت حرص در طلب دنیا و اصرار بر گناه می باشد!


3⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّه قَالَ: لَا صَغِیرَةَ مَعَ الْإِصْرَارِ وَ لَا کَبِیرَةَ مَعَ الِاسْتِغْفَارِ.

📚الکافی ج۲ص۲۸۸

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : با وجود اصرار، گناه صغیره ای نیست و با وجود استغفار، کبیره ای نیست!


4⃣عَنْ جَابِرٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ فِی قَوْلِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ لَمْ یُصِرُّوا عَلی ما فَعَلُوا وَ هُمْ یَعْلَمُونَ قَالَ الْإِصْرَارُ أَنْ یُذْنِبَ الذَّنْبَ فَلَا یَسْتَغْفِرَ اللَّهَ وَ لَا یُحَدِّثَ نَفْسَهُ بِالتَّوْبَةِ فَذَلِکَ الْإِصْرَارُ.

📚الکافی ج۲ص۲۸۸

امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد گفتار اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ (در سوره آل عمران آیه ۱۳۵) که می فرماید : « و بر آنچه (از گناه) انجام می دهند اصرار نمی کنند، در حالیکه می دانند» فرمود : اصرار اين است که فرد گناهی انجام می دهد ولی از اللَّه طلب مغفرت نمی کند و در فکر توبه هم نباشد، پس این اصرار است!


5⃣ فِی خَبَرِ الْأَعْمَشِ عَنِ الصَّادِقِ علیه السلام: الْکَبَائِرُ مُحَرَّمَةٌ وَ هِیَ الشِّرْکُ بِاللَّهِ عَزَّوَجَلَّ .... وَ الْإِصْرَارِ عَلَی صَغَائِرِ الذُّنُوبِ...

📚الخصال ج ۲ ص ۱۵۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمود : گناهان کبیره حرام شده است و عبارتست از : شریک قرار دادن برای اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ.. تا آنجا که فرمود : و اصرار ورزیدن بر #گناهان_صغیره!



6⃣عَنْ عَبَّادِ بْنِ کَثِیرٍ النَّوَّاءِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ عَنِ الْکَبَائِرِ فَقَالَ کُلُّ مَا أَوْعَدَ اللَّهُ عَلَیْهِ النَّارَ

📚 عقاب الأعمال ص۲۷۷ح۲

عبّاد گوید : از امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد گناهان کبیره سؤال کردم؛ امام فرمود : هر آنچه اللَّه بر آن وعید آتش داده است!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، گناهانی که وعید آتش بر آن داده شده است گناه کبیره می باشد و سائر گناهان صغیره می باشند ولی کسی که گناه صغیره را انجام می دهد ولی از آن استغفار نمی کند و در فکر و بنای توبه از آن نیست، اصرار بر گناه صغیره نموده است و با وجود اصرار بر گناه، آن دیگر صغیره نیست و یکی از گناهان کبیره می شود و خطرات بزرگی مثل وجود مانع برای قبولی طاعاتش برایش در پی دارد.

✅ احکام خاصی در مورد گناهان کبیره و گناهان صغیره هست که در جای خود إن شاءاللَّه ذکر خواهد شد. اما به دو حدیث پایانی در مورد اهمیت گناهان صغیره توجه فرمایید :


7⃣ قال رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فی وصیته أَبِی ذَرٍّ... یَا أَبَا ذَرٍّ لَا تَنْظُرْ إِلَی صِغَرِ الْخَطِیئَةِ وَ لَکِنِ انْظُرْ إِلَی مَنْ عَصَیْتَ

📚 الأمالی الطوسی ج ۲ ص ۱۳۸

رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله در وصیت خود به اباذر فرمودند : ای اباذر! به کوچکی گناه نگاه نکن، بلکه بنگر که چه کسی را نافرمانی کرده ای!


8⃣عَنِ الْحَلَبِیِّ عَنْ أَبِی عَبْداللَّه فی حدیث فی قُنُوتِ الْوَتْرِ أَثْنِ عَلَی اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ صَلِّ عَلَی النَّبِیّ وَ اسْتَغْفِرْ لِذَنْبِکَ الْعَظِیمِ ثُمَّ قَالَ کُلُّ ذَنْبٍ عَظِیمٌ

📚 الکافی ج۳ص۴۵۰

امام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی در مورد قنوت نماز وتر فرمودند : و برای گناهان عظیم خود استغفار کن! سپس فرمود : هر گناهی عظیم است!




✅ ای شیعیان و محبین اهل بیت علیهم السلام! آه و فغان مظلومان عالَم از گرفتاری های مختلف بلند است! چرا با جدیت فرج بقیة اللَّه صلوات اللَّه علیه را درخواست نمی کنیم؟؟؟!

تمنا می کنم و خواهش می کنم و درخواست می کنم و اصرار می کنم و استدعا دارم و التماس می کنم که برای تعجیل فرج آن غریب در غیبت بیشتر و بیشتر دعا کنید :

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹