Loading...

#سوال_1304_ آیا اینکه می گویند با هر گناه ، توسط گناه کار نعوذبالله یک سیلی به امام عصر صلوات الله علیه زده می شود،سند روایی دارد؟




✅ پاسخ : به این عبارت چیزی در روایات نیامده است، اما به روایات زیر توجه فرمایید :

1⃣عَنْ سَمَاعَةَ عَنْ أَبِی عَبْداللَّه قَالَ سَمِعْتُهُ یَقُولُ مَا لَکُمْ تَسُوءُونَ رَسُولَ اللَّهِ فَقَالَ لَهُ رَجُلٌ کَیْفَ نَسُوؤُهُ فَقَالَ أَ مَا تَعْلَمُونَ أَنَّ أَعْمَالَکُمْ تُعْرَضُ عَلَیْهِ فَإِذَا رَأَی فِیهَا مَعْصِیَةً سَاءَهُ ذَلِکَ فَلَا تَسُوءُوا رَسُولَ اللَّهِ وَ سُرُّوهُ

📚کافی ج۱ص۲۱۹

سماعه گوید : شنیدم امام صادق صلوات اللَّه علیه می فرمود : چرا شما رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله را ناراحت و اندوهگین می کنید؟؟! مردی به امام عرض کرد : چگونه ایشان را ناراحت و اندوهگین می کنیم؟! امام فرمود : آیا نمی دانید که اعمال شما بر ایشان عرضه می شود، پس هنگامی که در آن گناه و معصیت می بیند او را اندوهگین می کند! پس رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله را محزون نکنید و او را شاد کنید!


2⃣عبدالله بن ابان زیّات که جایگاه ویژه ای نزد امام رضا صلوات اللَّه علیه داشت گوید : به ایشان گفتم : برای من و خانواده من دعا کنید! امام فرمود : مگر من اینکار را انجام نمی‌دهم؟!! همانا اعمال شما در هر شبانه روز بر من عرضه می شود!
راوی گوید : من این أمر را بزرگ شمردم ، پس امام به من فرمود : آیا کتاب اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ را قرائت نمی کنی که (در سوره توبه آیه ١٠۵)می فرماید : «بگو عمل انجام دهید که عمل شما را اللَّه و رسول او و مؤمنین می بینند»! و فرمود : منظور از مؤمنون علی بن ابیطالب صلوات اللَّه علیه می باشد!

📚کافی ج۱ص۲۱۹


3⃣امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا اعمال بندگان در هر عصر پنجشنبه به پيامبرتان عرضه می شود! پس باید هر کدام از شما خجالت بکشد که (از او) عمل قبیح و زشت بر پیامبرش عرضه شود!

📚 بصائر الدرجات ص۴۴۶



4⃣عَنْ یَعْقُوبَ بْنِ شُعَیْبٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ اعْمَلُوا فَسَیَرَی اللَّهُ عَمَلَکُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ قَالَ هُمُ الْأَئِمَّةُ

📚 الکافی ج۱ص۲۱۹

یعقوب بن شعیب گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد گفتار اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ (در سوره توبه آیه ١٠۵)که می فرماید : «بگو عمل انجام دهید که عمل شما را اللَّه و رسول او و مؤمنین می بینند» سؤال کردم؛ امام فرمودند : (منظور از مؤمنون) ائمه صلوات اللَّه علیهم هستند!


5⃣ داوود رقی گوید : من نزد امام صادق صلوات اللَّه علیه نشسته بودم که امام به صورت آغاز کننده و بدون مقدمه از جانب خود به من فرمودند : ای داوود! همانا اعمال شما در روز پنجشنبه بر من عرضه شد! پس در بین آنچه از اعمال تو بر من عرضه شد صله ات را با فلان پسرعمویت دیدم و این عمل تو مرا شادمان و مسرور نمود!

📚أمالی الطوسیّ ج۲ص۲۷


6⃣عن أحمد بن عمیر عن أبی الحسن قال: سئل عن قول الله عزوجل اعملوا فسیری الله عملکم و رسوله و المؤمنون قال إن أعمال العباد تعرض علی رسول الله کل صباح أبرارها و فجارها فاحذروا

📚بصائر الدرجات ص۴۴۴

از امام کاظم صلوات اللَّه علیه در مورد گفتار اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ (در سوره توبه آیه ١٠۵) که می فرماید : «اعْمَلُوا فَسَیَرَی اللَّهُ عَمَلَکُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ» سؤال شد؛ امام فرمودند : همانا هر روز اعمال بندگان بر رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله عرضه می شود، چه اعمال نیک و چه اعمال فجور و گناه، پس حذر کنید!



✅ طبق آیات و روایات فوق و غیره، بدون شک همه اعمال خوب و بد بندگان هر روز بر رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله و ائمه معصومین علیهم السلام عرضه می شود و اعمال زشت و گناهان ما موجب ناراحتی و حزن پیامبر و اهل بیت صلوات اللَّه علیهم اجمعین می شود که لازم است خجالت بکشیم و حذر کنیم که مبادا عمل زشتی از ما به آن حضرات عرضه شود و موجب ناراحتی و حزن آنها شود.
لذا هر چند در روایات نیامده است که انجام گناه مانند سیلی زدن به امام زمان علیه السلام است ولی گناه و عمل زشت ما قلب نازنين رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله و ائمه معصومین و امام زمان صلوات اللَّه علیهم اجمعین را ناراحت می کند و به درد می آورد!

ای دوستان! آیا گریه های صبح و شب امام زمان علیه السلام بر مصائب اجدادش و سائر غصه هایش برایش کافی نیست؟! چرا با گناه و معصیت بار غصه بقیة اللَّه صلوات اللَّه علیه را زیاد می کنیم؟؟؟!

بیائیم به جای گناه و معصیت، دعای زیر را بیشتر از گذشته زمزمه کنیم تا پیامبر و اهل بیت علیهم السلام و امام زمان خود را مسرور و شادمان نمائيم :

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹