Loading...

#سوال_1288_ فاصله زمانی بین عیادت بیمار به چه نحوی توصیه شده است؟




✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ عِدَّةٍ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ سَهْلِ بْنِ زِیَادٍ عَنْ عَلِیِّ بْنِ أَسْبَاطٍ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ :... لَا تَکُونُ عِیَادَةٌ فِی أَقَلَّ مِنْ ثَلَاثَةِ أَیَّامٍ فَإِذَا وَجَبَتْ فَیَوْمٌ وَ یَوْمٌ لَا فَإِذَا طَالَتِ الْعِلَّةُ تُرِکَ الْمَرِیضُ وَ عِیَالَهُ.

📚 الکافی ج۳ص۱۱۷

امام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمود : عیادتی در کمتر از سه روز نیست، پس هنگامی که (بیماری) ثابت شد، یک روز (عیادت شود) و یک روز خیر (یعنی یک روز در میان). پس وقتی بیماری به طول انجامید، بیمار با عیالش رها می شود!


2⃣عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ قَالَ: الْعِيَادَةُ بَعْدَ ثَلَاثَةِ أَيَّامٍ

📚 الجعفريات ص ۲۰۰

امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : عیادت بعد از سه روز (از آغاز بیماری) است!



3⃣عَنْ هَارُونَ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ مَسْعَدَةَ بْنِ صَدَقَةَ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ أَمَرَهُمْ بِسَبْعٍ وَ نَهَاهُمْ عَنْ سَبْعٍ أَمَرَهُمْ بِعِیَادَةِ الْمَرِیضِ وَ ذَکَرَ الْحَدِیثَ.

📚 قرب الأسناد ص۳۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه از پدرش روایت کرده است که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله آنها (یعنی اصحاب) را به هفت چیز دستور داد و از هفت چیز نهی کرد : آنها را به عیادت بیمار أمر نمود....



4⃣عَنْ عَلِیِّ بْنِ عُقْبَةَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ لِلْمُسْلِمِ عَلَی الْمُسْلِمِ مِنَ الْحَقِّ أَنْ یُسَلِّمَ عَلَیْهِ إِذَا لَقِیَهُ وَ یَعُودَهُ إِذَا مَرِضَ وَ یَنْصَحَ لَهُ إِذَا غَابَ وَ یُسَمِّتَهُ إِذَا عَطَسَ وَ یُجِیبَهُ إِذَا دَعَاهُ وَ یَتْبَعَهُ إِذَا مَاتَ.

📚 الکافی ج۲ص۱۷۱

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : حق مسلمان بر مسلمان این است که : وقتی با او برخورد به او سلام کند و هنگامی که بیمار شد او را #عیادت کند و هنگامی که غائب بود برایش خیرخواهی کند و هنگامی که عطسه کرد به او «یَرْحَمُکَ اللَّه» بگوید و هنگامی که او را دعوت کرد او را اجابت کند و وقتی از دنیا رفت جنازه‌ی او را تشییع کند!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، یکی از حقوق مؤمن و مسلمان، عیادت نمودن او در هنگام بیماری می باشد.
عیادت بعد از گذشت سه روز از بیماری آغاز می شود و شخص می تواند به صورت یک روز در میان به عیادت بیمار برود. ولی در صورتی که بیماری مزمن و طولانی شود، عیادت ساقط می شود و در صورت نیاز، شخص با عناوین شرعی دیگر مثل زیارت و دیدار و صله و روا نمودن حاجت و حل مشکلات و...، در مواقع لازم و به جا، برای انجام وظائف و احسان نزد آن بیمار می رود.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹