#سوال_1256_ حکم نمازهای کسی که 50 سال هنگام جنابت برای شستشو به حمام رفته است ولی نمی دانسته است باید غسل کند و غسل نکرده است چیست؟
✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ أَنَّهُ قَالَ:
لَا تُعَادُ الصَّلَاةُ إِلَّا مِنْ خَمْسَةٍ الطَّهُورِ وَ الْوَقْتِ وَ الْقِبْلَةِ وَ الرُّكُوعِ وَ السُّجُودِ.
📚الفقيه ج ۱ص۳۳۹
امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : نماز إعاده نمی شود مگر از پنج چیز : #طهارت (وضو و غسل و تیمم) و #وقت و #قبله و #رکوع و #سجود
2⃣عَنْ حَمَّادٍ عَنِ الْحَلَبِيِّ قَالَ سُئِلَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عَنْ رَجُلٍ أَجْنَبَ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ فَنَسِيَ أَنْ يَغْتَسِلَ حَتَّى خَرَجَ شَهْرُ رَمَضَانَ قَالَ عَلَيْهِ أَنْ يَقْضِيَ الصَّلَاةَ وَ الصِّيَامَ
📚 التهذیب ج۴ص۳۱۱
حلبی گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که در ماه رمضان جنب می شود و فراموش می کند که غسل جنابت نماید تا اینکه ماه رمضان خارج می شود سؤال شد؛ امام فرمودند : بر عهده اوست که نماز و روزه را قضا نماید!
3⃣عَنْ عَلِیِّ بْنِ مَهْزِیَارَ فِی حَدِیثٍ أَنَّ الرَّجُلَ إِذَا کَانَ ثَوْبُهُ نَجِساً لَمْ یُعِدِ الصَّلَاةَ إِلَّا مَا کَانَ فِی وَقْتٍ وَ إِذَا کَانَ جُنُباً أَوْ صَلَّی عَلَی غَیْرِ وُضُوءٍ فَعَلَیْهِ إِعَادَةُ الصَّلَوَاتِ الْمَکْتُوبَاتِ التی فَاتَتْهُ لِأَنَّ الثَّوْبَ خِلَافُ الْجَسَدِ فَاعْمَلْ عَلَی ذَلِکَ إِنْ شَاءَ اللَّهُ.
📚 التهذیب ج۱ص۴۲۶
در حدیثی علی بن مهزیار روایت نموده است که امام (جواد یا امام هادی) صلوات اللَّه علیهما در پاسخ سؤالی به او نوشتند : همانا شخص در صورتی که لباسش نجس باشد، نماز را اعاده نمی کند مگر آنچه در وقت آن قرار داشته باشد و در صورتی که #جنب باشد یا بدون وضو نماز خوانده باشد، اعادهی نمازهای فریضه ای که از او فوت شده است بر عهده اوست، زیرا لباس بر خلاف بدن است. پس ان شاء الله بر حسب آن عمل کن!
✅ با توجه به روایات فوق و غیره، خواندن نماز در حال جنابت و بدون وضو، موجب بطلان نماز و لزوم اعاده آن می باشد، چه به خاطر فراموشی باشد و چه غیر آن
لذا کسی که سالها بدون انجام غسل جنابت نماز خوانده است، نمازهایی که در حال جنابت خوانده است باطل است و بر عهده اوست که آنها را اعاده نماید و جاهل بودن او به لزوم غسل جنابت، تأثیری در لزوم اعادهی نمازها ندارد.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ
نظرات (0)