Loading...

#سوال_1253_ آیا نماز کسی که قبل از انجام غسل مسّ میت نماز بخواند صحیح است؟



✅ پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ حَمَّادِ بْنِ عِیسَی عَنْ حَرِیزٍ عَنِ ابْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: مَنْ غَسَّلَ مَیِّتاً وَ کَفَّنَهُ اغْتَسَلَ غُسْلَ الْجَنَابَةِ.

📚 التهذیب ج۱ص۴۴۷

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که مرده‌ای را غسل می‌دهد و کفن می کند، همانند غسل جنابت غسل می کند!


2⃣عَنْ سَمَاعَةَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: وَ غُسْلُ مَنْ مَسَّ مَیِّتاً وَاجِبٌ.

📚 التهذیب ج1ص104

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : غسل کردن برای کسی که مرده‌ای را مسّ نماید #واجب است!


3⃣ عَنْ حَمَّادِ بْنِ عِیسَی عَنْ حَرِیزٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: مَنْ غَسَّلَ مَیِّتاً فَلْیَغْتَسِلْ وَ إِنْ مَسَّهُ مَا دَامَ حَارّاً فَلَا غُسْلَ عَلَیْهِ وَ إِذَا بَرَدَ ثُمَّ مَسَّهُ فَلْیَغْتَسِلْ....

📚 الکافی ج۳ص۱۶۰

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که مرده‌ای را غسل دهد باید غسل کند و اگر تا مادامی که گرم است او را مسّ نماید غسلی بر عهده او نیست و هنگامی که سرد شد و سپس او را مسّ نمود باید غسل کند...


4⃣عَنْ عَلِیٍّ فِی حَدِیثِ الْأَرْبَعِمِائَةِ قَالَ: وَ مَنْ غَسَّلَ مِنْکُمْ مَیِّتاً فَلْیَغْتَسِلْ بَعْدَ مَا یُلْبِسُهُ أَکْفَانَهُ.

📚 الخصال ص۶۱۸.

امام علی صلوات اللَّه علیه در حدیث چهارصدگانه فرمود : هر کدام از شما که مرده‌ای را غسل می‌دهد، باید بعد از اینکه کفنهایش را پوشاند غسل نماید!


5⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سِنَانٍ عَنِ الرِّضَا قَالَ: وَ عِلَّةُ اغْتِسَالِ مَنْ غَسَّلَ الْمَیِّتَ أَوْ مَسَّهُ الطَّهَارَةُ لِمَا أَصَابَهُ مِنْ نَضْحِ الْمَیِّتِ لِأَنَّ الْمَیِّتَ إِذَا خَرَجَت الرُّوحُ مِنْهُ بَقِیَ أَکْثَرُ آفَتِهِ فَلِذَلِکَ یُتَطَهَّرُ مِنْهُ وَ یُطَهَّرُ.

📚 عیون أخبارالرضا ج۲ص۸۹

امام رضا صلوات اللَّه علیه فرمود : علت غسل کردن برای کسی که مرده‌ای را غسل می دهد یا او را مسّ می کند، #طهارت یافتن از آنچه از تراوش مرده به او رسیده است می باشد، زیرا وقتی روح از میت خارج می شود، بیشتر آفت او باقی می ماند و به همین خاطر از او طهارت گرفته می شود و خودش نیز (با غسل میت) پاک کرده می شود!



✅ طبق روایات فوق و غیره، اگر قسمتی از بدن کسی ، بعد از سرد شدن میت و قبل از غسل دادن او، با بدن میت برخورد نماید، یا کسی مرده‌ای را غسل دهد، واجب است غسل مسّ میت نماید و در برخی روایات تصریح به انجام غسل پس از غسل و کفن میت شده است و علت این غسل، طهارت گرفتن از آفت‌های میت بیان شده است و اين اشاره‌ای به لزوم انجام غسل مسّ میت برای نماز می باشد، البته تصریحی به این مطلب در روایات فوق نشده است.
اما هر چند عبارات وارده در کتاب فقه الرضا محتاج به شاهد از روایات دیگر است، اما در تکمیل اشاره‌ی فوق در این کتاب تصریح شده است که اگر کسی بدون غسل مسّ میت نماز خواند موظف به اعاده‌ی نماز می باشد :


6⃣ وَ إِنْ نَسِيتَ الْغُسْلَ فَذَكَرْتَهُ بَعْدَ مَا صَلَّيْتَ فَاغْتَسِلْ وَ أَعِدْ صَلَاتَكَ

📚 فقه الرضا ص ۱۹،۲۰.

در کتاب فقه الرضا در سیاق غسل مسّ میت آمده است : و اگر غسل مسّ میت را فراموش کردی و بعد از اینکه نماز خواندی به یاد آوردی، غسل کن و نماز را #اعاده کن.

✅ لذا مجموع مطالب فوق، به ضمیمه اصل روایی #احتیاط، نشان می دهد که انجام غسل مسّ میت برای نماز لازم است و اگر کسی بدون انجام غسل مسّ میت نماز خوانده است، نماز خود را اعاده می کند تا ان شاء الله به زودی با فرج مولایمان امام زمان صلوات اللَّه علیه، بیان کافی در این مورد به ما برسد. پس زیاد بگوییم :


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ


بسم الله الرحمن الرحیم


🌾 عَنْ أَبِي شِبْلٍ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) :
مَا أَرَى شَيْئاً يَعْدِلُ زِيَارَةَ الْمُؤْمِنِ إِلَّا إِطْعَامَهُ وَ حَقٌّ عَلَى اللَّهِ أَنْ يُطْعِمَ مَنْ أَطْعَمَ مُؤْمِناً مِنْ طَعَامِ الْجَنَّةِ.

📚 الكافي ج۲ص۲۰۲

امام صادق علیه السلام فرمود :
هیچ چیزی را معادل #زیارت_مؤمن نمی بینم، مگر #طعام_دادن به او! و حق است بر اللَّه که هر کسی را که به مؤمنی طعام دهد ، از غذای بهشت طعام دهد!


✅ درباره‌ی فضیلت اطعام بیشتر بخوانید:

https://t.me/porseshvapasokhe/981

اللّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ و آلِ مُحَمَّدٍ
و عَجِّلْ فَرَجَهُمْ و العَنْ أعْدَاءَهم


.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹