Loading...

#سوال_1246_ بنده در کشورهای اروپایی زندگی می کنم و شرایط کارم به گونه ای است که یکی از نماز هایم قضا می شود. آیا می توانم آن را قبل از وقت بخوانم تا قضا نشود؟


#وقت_نماز

✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ أَبِي إِسْحَاقَ الْهَمْدَانِيِّ عَنْ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ فِي عَهْدِهِ إِلَى مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي بَكْرٍ لَمَّا وَلَّاهُ مِصْرَ- إِلَى أَنْ قَالَ: ... ثُمَّ ارْتَقِبْ وَقْتَ الصَّلَاةِ فَصَلِّهَا لِوَقْتِهَا وَ لَا تُعَجِّلْ بِهَا قَبْلَهُ لِفَرَاغٍ وَ لَا تُؤَخِّرْهَا عَنْهُ لِشُغُلٍ...

📚 أمالي الطوسيّ ج1ص29

امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه در عهدنامه خود به محمد بن ابی بکر، آن هنگام که ولایت مصر را به او داد فرمود :... سپس وقت نماز را مراقبت کن و زیر نظر داشته باش و نماز را در وقت آن بخوان و برای فارغ شدن به خواندن نماز قبل از وقت شتاب نکن و به خاطر کار و مشغول بودن از وقت آن تأخیر مینداز !


2⃣مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ قَالَ: قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ لَأَنْ أُصَلِّيَ بَعْدَ مَا مَضَى الْوَقْتُ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ أَنْ أُصَلِّيَ وَ أَنَا فِي شَكٍّ مِنَ الْوَقْتِ وَ قَبْلَ الْوَقْتِ.

📚الفقيه ج1ص223

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : اگر من بعد از گذشتن وقت، #نماز بخوانم، نزدم محبوب‌تر است از اینکه نماز بخوانم در حالی که در #شک از دخول وقت باشم یا قبل از وقت بخوانم.



3⃣عَنِ الْحَسَنِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْمِيثَمِيِّ عَنْ مُعَاوِيَةَ بْنِ وَهْبٍ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: مَنْ صَلَّى فِي غَيْرِ وَقْتٍ فَلَا صَلَاةَ لَهُ

📚التهذيب ج۲ص۲۵۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که در #غیر_وقت نماز بخواند، نمازی برای او نیست.


4⃣عَنْ عَلِيِّ بْنِ مَهْزِيَارَ عَنْ فَضَالَةَ عَنْ أَبَانٍ عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ فِي رَجُلٍ صَلَّى الْغَدَاةَ بِلَيْلٍ غَرَّهُ مِنْ ذَلِكَ الْقَمَرُ وَ نَامَ حَتَّى طَلَعَتِ الشَّمْسُ فَأُخْبِرَ أَنَّهُ صَلَّى بِلَيْلٍ قَالَ يُعِيدُ صَلَاتَهُ

📚 التهذيب ج۲ص۲۵۴

امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که به خاطر نور مهتاب فریب خورده است و #نماز_صبح را در شب خوانده و خوابیده است تا اینکه خورشید طلوع کرده است و سپس به او خبر داده شده است که او در شب نماز خوانده است، فرمود: نمازش را #اعاده می کند.


5⃣عَنْ أَبِي الرَّبِيعِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الصَّادِقِ عَنْ آبَائِهِ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ لَا يَنَالُ شَفَاعَتِي غَداً مَنْ أَخَّرَ الصَّلَاةَ الْمَفْرُوضَةَ بَعْدَ وَقْتِهَا.

📚 أمالي الصدوق ص۳۲۶

امام صادق صلوات اللَّه علیه از اجدادش روایت نموده است که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : کسی که نماز فريضه را به بعد از وقت تأخیر بیندازد، فردا (یعنی روز قیامت) به شفاعت من نمی رسد!


6⃣عَنْ عَلِيٍّ فِي حَدِيثِ الْأَرْبَعِمِائَةِ قَالَ: لَا يَخْرُجِ الرَّجُلُ فِي سَفَرٍ يَخَافُ مِنْهُ عَلَى دِينِهِ وَ صَلَاتِهِ.

📚 الخصال ص۶۳۰

امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه در حدیث چهارصدگانه فرمودند : شخص به سفری که در آن بر دین و #نماز خود خوف دارد نرود!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، اگر نماز قبل از دخول وقت خوانده شود هیچ ارزشی ندارد و باطل است و باید اعاده شود، اما اگر بعد از وقت خوانده شود قضا محسوب می شود و صحیح است.

✅ اما با توجه به فریضه بودن نماز و اهمیت شدید آن، نباید شخص به مکانی برود و شغلی انتخاب کند که موجب قضا شدن نماز او شود و لازم است برای حفظ نماز خود از قضا شدن، تدارک لازم از نظر مکان زندگی و نوع شغل و..... را ببیند تا نماز او ضایع نشود ولی در هر حال نمی تواند نمازش را قبل از وقت بخواند.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹