Loading...

#سوال_1222_ حکم استفاده از ماده مخدر شیشه و امثال آن چیست؟




✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :

1⃣عَنِ الْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْداللَّه لِمَ حَرَّمَ اللَّهُ الْخَمْرَ قَالَ حَرَّمَ اللَّهُ الْخَمْرَ لِفِعْلِهَا وَ فَسَادِهَا لِأَنَّ مُدْمِنَ الْخَمْرِ تُورِثُهُ الِارْتِعَاشَ وَ تَذْهَبُ بِنُورِهِ وَ تَهْدِمُ مُرُوَّتَهُ وَ تَحْمِلُهُ أَنْ يجترئ عَلَى ارْتِكَابِ الْمَحَارِمِ وَ سَفْكِ الدِّمَاءِ وَ رُكُوبِ الزِّنَا وَ لَا يُؤْمَنُ إِذَا سَكِرَ أَنْ يَثِبَ عَلَى حَرَمِهِ وَ هُوَ لَا يَعْقِلُ ذَلِكَ وَ لَا يَزِيدُ شَارِبَهَا إِلَّا كُلَّ شَرٍّ

📚علل الشرائع ص۴۷۶ح۲

مفضل گوید : به امام صادق صلوات اللَّه علیه گفتم : برای چه اللَّه خمر را حرام کرده است؟ امام فرمود : اللَّه خمر را به خاطر کارش و فسادش حرام نموده است، برای اینکه برای دائم الخمر موجب ارتعاش می شود و نور او را از بین می برد و مروت او را ویران می کند و او را وامي دارد که بر ارتکاب حرامها و ریختن خونها و زنا کردن جرأت پیدا کند و وقتی مست گردید اماني نیست از اینکه بدون آنکه متوجه باشد بر محارم خود بجهد و نوشنده آن را غیر از هر شرّ چیزی نمی افزاید!


2⃣عَلِيِّ بْنِ يَقْطِينٍ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الْمَاضِي قَالَ: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَمْ يُحَرِّمِ الْخَمْرَ لِاسْمِهَا وَ لَكِنْ حَرَّمَهَا لِعَاقِبَتِهَا فَمَا كَانَ عَاقِبَتُهُ عَاقِبَةَ الْخَمْرِ فَهُوَ خَمْرٌ

📚كافي ج۶ص۴۱۲

امام کاظم صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ خمر را به خاطر اسمش حرام نکرده است! ولکن آن را به خاطر عاقبت آن حرام نموده است، پس هر آنچه عاقبت آن عاقبت خمر باشد #خمر است!


3⃣عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْداللَّه لِمَ حَرَّمَ اللَّهُ الْخَمْرَ فَقَالَ حَرَّمَهَا لِفِعْلِهَا وَ فَسَادِهَا

📚كافي ج۶ص۴۱۲

یکی از اصحاب گوید : به امام صادق صلوات اللَّه علیه گفتم : چرا اللَّه خمر را حرام نموده است؟! امام فرمود : به خاطر کاری که می کند و فسادی که ایجاد می کند آن را حرام نموده است!



4⃣عن أبي عبدالله في حديث أن زنديقا قال له لم حرم الله الخمر و لا لذة أفضل منها قال حرمها لأنها أم الخبائث و رأس كل شر يأتي على شاربها ساعة يسلب لبه فلا يعرف ربه و لا يترك معصية إلا ركبها و لا يترك حرمة إلا انتهكها و لا رحما ماسة إلا قطعها و لا فاحشة إلا أتاها و السكران زمامه بيد الشيطان إن أمره أن يسجد للأوثان سجد و ينقاد حيثما قاده

📚الاحتجاج ص۳۴۶

شخص زندیقی به امام صادق صلوات اللَّه علیه گفت : چرا اللَّه خمر را حرام نموده است، در حالیکه هیچ لذتی از آن بالاتر نیست؟! امام فرمود : آن را حرام نموده است زیرا مادر و اصل همه خباثت ها و رأس هر شرّی می باشد! بر نوشنده آن ساعتی می رسد که خرد و عقل او را سلب می کند و در نتیجه رَبِّ خود را نمی شناسد و هیچ گناهی را باقی نمی گذارد مگر اینکه مرتکب می شود و هیچ حرمتی باقی نمی گذارد مگر اینکه آن را هتک می کند و هیچ رحم نزدیکی را باقی نمی گذارد مگر اینکه آن را قطع می کند و هیچ فاحشه ای باقی نمی گذارد مگر اینکه آن را انجام می دهد و شخص مست افسارش به دست شیطان است! اگر به او دستور دهد که برای بت‌ها سجده کند سجده می کند و به هر جایی که او وادارد اطاعت می کند!


5⃣عَنْ أَبِي إِبْرَاهِيم قال: إِنَّ اللَّهَ عَزَّوَجَلَّ لَمْ يُحَرِّمِ الْخَمْرَ لِاسْمِهَا وَ لَكِنْ حَرَّمَهَا لِعَاقِبَتِهَا فَمَا فَعَلَ فِعْلَ الْخَمْرِ فَهُوَ خَمْرٌ

📚كافي ج۶ص۴۱۲

امام کاظم صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ خمر را به خاطر نامش حرام نکرده است ولی آن را به خاطر عاقبت آن حرام نموده است، پس آنچه که همان کار خمر را انجام دهد، خمر است!



✅ خمر و مسکرات از بزرگترین گناهان کبیره می باشد که مذمت های بسیار فراوانی در قرآن و روایات برای آن رسیده است و هر چند موارد خاصی برای آن در روایات بیان شده است ولی در روایاتی مانند روایت 2⃣ و 5⃣ و غیره، یک اصل کلی ارائه شده است و آن این است که هر چیزی که عاقبت آن همان عاقبت خمر باشد و همان کار خمر را انجام دهد، حکم خمر را دارد!

✅ بر این اساس، موادی مانند شیشه و امثال آن که امروزه تولید شده است و همان کار خمر را انجام می دهد و شخص را در حالتی از سلب عقل داخل می کند که مستعد انواع جنایت می شود، در حکم خمر است و مشمول کلیه‌ی مذمت های عمومی وارده در مورد خمر می شود.

✅ امروزه با توجه به گسترش این مواد خبيث ، سزاوار است که کلیه مؤمنین مراقب خود و جوانان خود باشند که مبادا به این فساد عظیم دچار شوند و دانستن جایگاه فقهی آن می تواند برای اهل دیانت بازدارنده باشد و مبادا کسی به گمان عدم حرمت هوس نماید که لذت شوم آن را امتحان نماید.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹