Loading...

#سوال_1205_ میراث مردی که وارثی جز زوجه و زنی که وارثی جز شوهر خود ندارد به چه کسی می رسد؟




✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ نُعَيْمٍ الصَّحَّافِ قَالَ: مَاتَ مُحَمَّدُ بْنُ أَبِي عُمَيْرٍ بَيَّاعُ السَّابِرِيِّ وَ أَوْصَى إِلَيَّ وَ تَرَكَ امْرَأَةً له لَمْ يَتْرُكْ وَارِثاً غَيْرَهَا فَكَتَبْتُ إِلَى الْعَبْدِ الصَّالِحِ فَكَتَبَ إِلَيَّ أَعْطِ الْمَرْأَةَ الرُّبُعَ وَ احْمِلِ الْبَاقِيَ إِلَيْنَا.

📚 الكافي ج۷ص۱۲۶

محمد بن نعيم گوید : محمد بن ابی عمیر از دنیا رفت و مرا وصی خود قرار داد و زنش را بعد از خود باقی گذاشت و هیچ وارث دیگری باقي نگذاشت. پس من برای امام (جواد يا امام هادي) صلوات اللَّه علیه شرح حال را نوشتم. امام برایم نوشتند : یک چهارم آن را به زنش بده و باقیمانده را به سوی ما بفرست!



2⃣عَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ قَرَأَ عَلَيَّ أَبُو جَعْفَر فِي الْفَرَائِضِ امْرَأَةٌ تُوُفِّيَتْ وَ تَرَكَتْ زَوْجَهَا قَالَ الْمَالُ کله لِلزَّوْجِ وَ رَجُلٌ تُوُفِّيَ وَ تَرَكَ امْرَأَتَهُ قَالَ لِلْمَرْأَةِ الرُّبُعُ وَ مَا بَقِيَ فَلِلْإِمَامِ.

📚الكافي ج۷ص۱۲۶

ابوبصیر گوید : امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد میراث برای من خواندند که : زنی که از دنیا می رود و شوهرش را باقی می گذارد، فرمود : همه مال برای شوهر است!
و مردی که از دنیا می رود و فقط زنش را باقی می گذارد، فرمود : یک چهارم برای زن است و باقیمانده آن برای #امام است!



3⃣عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي جَعْفَر فِي رَجُلٍ تُوُفِّيَ وَ تَرَكَ امْرَأَتَهُ قَالَ لِلْمَرْأَةِ الرُّبُعُ وَ مَا بَقِيَ فَلِلْإِمَامِ.

📚 الكافي ج۷ص۱۲۶

امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که از دنیا می رود و فقط زنش را باقی می گذارد فرمود : یک چهارم مال برای زن است و باقیمانده برای #امام است!



4⃣مُحَمَّدِ بْنِ مَرْوَانَ عَنْ أَبِي جَعْفَر فِي زَوْجٍ مَاتَ وَ تَرَكَ امْرَأَتَهُ قَالَ لَهَا الرُّبُعُ وَ يُدْفَعُ الْبَاقِي إِلَى الْإِمَامِ.

📚 التهذيب ج۹ص۲۹۶

امام باقر صلوات اللَّه در مورد مردی که از دنیا می رود و فقط زنش را باقی می گذارد فرمود : یک چهارم برای اوست و باقیمانده به امام تحویل داده می شود!



5⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْقَاسِمِ بْنِ الْفُضَيْلِ بْنِ يَسَارٍ الْبَصْرِيِّ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ الرِّضَا عَنْ رَجُلٍ مَاتَ وَ تَرَكَ امْرَأَةً قَرَابَةً لَيْسَ لَهُ قَرَابَةٌ غَيْرَهَا قَالَ يُدْفَعُ الْمَالُ كُلُّهُ إِلَيْهَا.

📚 التهذيب ج۹ص۲۹۵

محمد بن قاسم گوید : از امام رضا صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که از دنیا می رود و فقط زنی از قرابات و خویشاوندان را باقی می گذارد و خویشاوند دیگری هم برای او نیست سؤال کردم؛ امام فرمودند : همه مال به او داده می شود!



6⃣عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ فِي امْرَأَةٍ مَاتَتْ وَ تَرَكَتْ زَوْجَهَا قَالَ الْمَالُ كُلُّهُ لَهُ قُلْتُ فَالرَّجُلُ يَمُوتُ وَ يَتْرُكُ امْرَأَتَهُ قَالَ الْمَالُ لَهَا.

📚الفقيه ج۴ص۲۶۳


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، اگر زنی از دنیا برود و هیچ وارثی از هیچ طبقه ای به غیر از شوهرش نداشته باشد، کلیه اموال زن به شوهرش ارث می رسد.

✅ اما اگر مردی از دنیا برود و هیچ وارثی از هیچ طبقه ای به جز همسرش نداشته باشد، یک چهارم مال برای همسرش می باشد و مابقی آن برای امام معصوم آن زمان می باشد که باید به ایشان تحویل داده شود، مگر اینکه آن زن از قرابات و خویشاوندان آن مرد باشد که طبق روایت 5⃣، تمام اموال مرد به زن داده می شود.

✅ امروزه که ما در زمان غیبت به سر می بریم و دسترسی به امام معصوم نداریم تا سهم ارث امام از متوفی مذکور را به امام برسانیم، برای بنا کردن عمل بر فرمایشات خود معصومین در مورد مذکور، روایت 6⃣ که با اسناد معتبر در کتاب من لا یحضره الفقیه و غیره روایت شده است را مبنا قرار می دهیم و در صورت رخ دادن چنین حالتی، کلیه اموال را به زوجه می دهیم و برای دسترسی هر چه سریعتر به مکان اصلی امثال این اموال، با تضرع و مکرر می گوئیم :


اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ


نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹