Loading...

#سوال_1178_ کالایی به صورت نسیئه فروخته می شود. آیا می توان وقتی موعد پرداخت پول آن فرا می رسد، به جای پول آن از خریدار کالایی بگیریم؟






✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ أَبَانٍ عَنْ يَعْقُوبَ بْنِ شُعَيْبٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنْ رَجُلٍ بَاعَ طَعَاماً بِدَرَاهِمَ فَلَمَّا بَلَغَ ذَلِكَ الْأَجَلُ تَقَاضَاهُ فَقَالَ لَيْسَ عِنْدِي دَرَاهِمُ خُذْ مِنِّي طَعَاماً قَالَ لَا بَأْسَ إِنَّمَا لَهُ دَرَاهِمُهُ يَأْخُذُ بِهَا مَا شَاءَ.

📚 الفقيه ج۳ص۲۶۲

یعقوب بن شعيب گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که طعامی را به چند درهم می فروشد و وقتی موعد پرداخت پول آن فرا رسید آن را تقاضا می کند و خریدار می گوید : درهم (پول) نزد من نیست! از من طعام بگیر، سؤال کردم؛ امام فرمودند : اشکالی ندارد! همانا درهمها برای اوست و با آن هر چه بخواهد می گیرد!




2⃣حُمَیْدُ بْنُ زِیَادٍ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ سَمَاعَةَ عَنْ غَیْرِ وَاحِدٍ عَنْ أَبَانِ بْنِ عُثْمَانَ عَنْ یَعْقُوبَ بْنِ شُعَیْبٍ وَ عُبَیْدِ بْنِ زُرَارَةَ قَالا سَأَلْنَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنْ رَجُلٍ بَاعَ طَعَاماً بِدَرَاهِمَ إِلَی أَجَلٍ فَلَمَّا بَلَغَ ذَلِکَ الْأَجَلُ تَقَاضَاهُ فَقَالَ لَیْسَ عِنْدِی دَرَاهِمُ خُذْ مِنِّی طَعَاماً قَالَ لَا بَأْسَ بِهِ إِنَّمَا لَهُ دَرَاهِمُ یَأْخُذُ بِهَا مَا شَاءَ

📚 الكافي ج5ص186

یعقوب بن شعيب و عبید بن زراره گویند : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که طعامی را به چند درهم به صورت مدتی می فروشد و وقتی موعد آن می رسد آن را تقاضا می کند و او می گوید : درهم نزد من نیست (پول ندارم)، (به جای آن) از من طعام بگیر، سؤال کردیم؛ امام فرمودند : اشکالی ندارد! همانا برای او درهمهایی هست که با آن هر چه بخواهد می گیرد!




✅ دو روایات فوق در واقع یک روایت با تفاوت جزئی هستند و نشان می دهد که وقتی موعد طلب فروشنده می رسد، فروشنده می تواند به جای پول، از خریدار کالا و جنس بگیرد.



اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ


نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹