Loading...

#سوال_1144_ آیا نوشتن نام #ميت بر روی قبر مبنای روائی دارد؟


#دفن

✅ پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :

1⃣ عَنْ أَبِي عَلِيٍّ الْخَيْزَرَانِيِّ عَنْ جَارِيَةٍ لِأَبِي مُحَمَّدٍ فِي حَدِيثٍ أَنَّ أُمَّ الْمَهْدِيِّ مَاتَتْ فِي حَيَاةِ أَبِي مُحَمَّدٍ وَ عَلَى قَبْرِهَا لَوْحٌ مَكْتُوبٌ عَلَيْهِ هَذَا قَبْرُ أُمِّ مُحَمَّدٍ

📚 إكمال الدين و إتمام النعمة ج۲ص۴۳۱

خيزرانی در حدیثی از یکی از کنیزان امام حسن عسکری صلوات اللَّه علیه نقل کرده است که مادر امام مهدی صلوات اللَّه علیه در زمان حیات امام حسن عسکری صلوات اللَّه علیه از دنیا رفت و بر روی قبر او لوحی بود که بر آن نوشته شده بود : این قبر اُم محمد است!


2⃣ عَنْ يُونُسَ بْنِ يَعْقُوبَ قَالَ: لَمَّا رَجَعَ أَبُو الْحَسَنِ مُوسَى مِنْ بَغْدَادَ وَ مَضَى إِلَى الْمَدِينَةِ مَاتَتْ لَهُ ابْنَةٌ بِفَيْدٍ فَدَفَنَهَا وَ أَمَرَ بَعْضَ مَوَالِيهِ أَنْ يُجَصِّصَ قَبْرَهَا وَ يَكْتُبَ عَلَى لَوْحٍ اسْمَهَا وَ يَجْعَلَهُ فِي الْقَبْرِ.

📚 الكافي ج۳ص۲۰۲

يونس بن یعقوب گوید : وقتی امام کاظم صلوات اللَّه علیه از بغداد برگشت و به طرف مدینه رفت، در سرزمین فَیْد دختری از آن حضرت از دنیا رفت. پس حضرت او را دفن کردند و به یکی از دوستان خود فرمودند که قبر او را گچکاری کند و نام او را بر روی یک لوح بنویسد و در قبر قرار دهد!


3⃣عَنْ عَلِيٍّ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ لَمَّا دَفَنَ عُثْمَانَ بْنَ مَظْعُونٍ دَعَا بِحَجَرٍ فَوَضَعَهُ عِنْدَ رَأْسِ الْقَبْرِ وَ قَالَ يَكُونُ عَلَماً لِيُدْفَنَ إِلَيْهِ قَرَابَتِي

📚 مستدرک ج2ص344

امام علی صلوات اللَّه علیه فرمود : وقتی رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله عثمان بن مظعون را دفن کرد، سنگی خواست و آن را در نزد سر گذاشت و فرمود : این یک نشانه باشد تا اقوام من نزد او دفن شوند!


✅ با توجه به روایات فوق، گذاشتن و فرو کردن یک لوح سنگی در نزد رأس قبر ميت که نام میت در آن نوشته شده باشد و نشانه ای برای قبر او باشد منعی ندارد و البته این روایات تائید کننده سنگهایی که بر روی قبر کشیده می شود نیست و سنتی برای سنگهای بزرگی که بر تمام قبر کشیده می شود در روایات نیامده است.

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹