Loading...

#سوال_1125_ حکم کسی که در نماز جماعت قبل از امام جماعت تکبیرة الإحرام می گوید چیست؟





✅پاسخ : به روایت زیر توجه فرمایید:



1⃣ عَبْدُ اللَّهِ بْنُ جَعْفَرٍ الْحِمْيَرِيُّ فِي قُرْبِ الْإِسْنَادِ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ جَدِّهِ عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِيهِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الرَّجُلِ يُصَلِّي لَهُ أَنْ يُكَبِّرَ قَبْلَ الْإِمَامِ قَالَ لَا يُكَبِّرُ إِلَّا مَعَ الْإِمَامِ فَإِنْ كَبَّرَ قَبْلَهُ أَعَادَ التَّكْبِيرَ.

📚 قرب الإسناد ص۹۹

علي بن جعفر گوید : از موسی بن جعفر صلوات اللَّه علیه در مورد کسی که نماز (جماعت) می خواند سؤال کردم که آیا می تواند قبل از امام جماعت تکبیر الإحرام را بگوید؟ امام فرمودند : تکبیر نگوید مگر همراه امام جماعت و اگر قبل از او تکبیر گفت، تکبیر را إعاده می کند!


✅ طبق روایت فوق، اگر کسی در نماز جماعت تکبیرة الإحرام را قبل از امام جماعت بگوید، باید تکبیرة الإحرام را اعاده کند و دوباره بگوید.


✅ نکته 1_ با توجه به روایات فراوانی که دلالت بر جواز ورود به نماز جماعت در قسمت ها و رکعات مختلف نماز امام جماعت دارد، گفتن تکبیرة الإحرام بعد از امام جماعت منعی ندارد.


✅نکته 2_ کسی که قبل از امام جماعت تکبیرة الإحرام گفته است و به خاطر جهل یا کوتاهی، آن را بعد از تکبیر الإحرام امام جماعت إعاده نکرده است، ورود او به نماز جماعت بر حسب روایات ثابت نیست و موظف به إعاده نماز می باشد.



اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ


نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹