Loading...

#سوال_1082_ اگر کسی مرتکب کبیره اي شود که حدّ دارد، آیا توبه حقیقی کافی است یا لازم است نزد امام اقرار کند تا حدّ بر او جاری شود؟



✅پاسخ :


1⃣عن أَبِی عبداللَّه قَالَ: السَّارِقُ إِذَا جَاءَ مِنْ قِبَلِ نَفْسِهِ تَائِباً إِلَی اللَّه عَزَّوَجَلَّ و رَدَّ سَرِقَتَهُ عَلَی صَاحِبِهَا فَلَا قَطْعَ عَلَیْه

📚كافي ج۷ص۲۲۰

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : وقتی سارق خودش به صورت توبه کننده به سوی اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ بیاید و سرقت را به صاحبش برگرداند، قطع دست بر او نیست!



2⃣امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه در حدیثی که شخصی زناکار چهار مرتبه نزد ایشان اقرار به زنا کرده بود غضب کرد و فرمود : چقدر برای مردی از شما زشت است که یکی از این فواحش را انجام دهد و بیاید در ملأ عام خودش را رسوا نماید! چرا در خانه خودش توبه نمی کند؟! قسم به اللَّه که توبه او در بین خودش و اللَّه، از اقامه نمودن حدّ بر او بهتر است!

📚كافي ج۷ص۱۸۸


3⃣عن أحدهما فی رجل سرق أو شرب الخمر أو زنی فلم یعلم بذلک منه و لم یؤخذ حتی تاب و صلح فقال إذا صلح و عرف منه أمر جمیل لم یقم علیه الحد
قال محمد بن أبی عمیر قلت فإن کان أمرا قریبا لم یقم قال لو کان خمسة أشهر أو أقل منه و قد ظهر أمر جمیل لم یقم علیه الحدود

📚كافي ج۷ص۲۵۰

امام باقر يا صادق صلوات اللَّه علیهما در مورد شخصی که دزدی یا شرابخواری یا زنا مرتکب شده است و اين کار از او دانسته نشده است و گرفته نشده است تا اینکه توبه کرده است و خود را اصلاح نموده است فرمود : وقتی صالح و خوب شود و امر جميل از او شناخته شود، حد بر او جاری نمی شود!
ابن ابی عمیر گوید : گفتم : اگر (آن گناه) امر نزدیکی بوده است حدّ بر او اقامه نمی شود؟ فرمود : اگر پنج ماه یا کمتر بوده است و امر جميل (یعنی توبه و اصلاح) از او آشکار شده است، حدود بر او اقامه نمی شود!


4⃣عن أبي العباس قال: قال أَبوعبداللَّه أَتَى النَّبِيَّ رَجُلٌ فقال إِنِّي زَنَيْتُ إِلَى أَنْ قال فقال رَسُولُ اللَّهِ لَوِ اسْتَتَرَ ثُمَّ تَابَ كَانَ خَيْراً لَهُ

📚تهذيب ج۱۰ص۸

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : مردی نزد نبي اللَّه صلی اللَّه علیه و آله آمد و گفت : من زنا کرده ام.... تا آنجا که وقتی حد بر او جاری شد و کشته شد حضرت فرمود : اگر پنهان می کرد و #توبه می کرد برایش بهتر بود!



5⃣الأصبغ بن نباتة قال أتی رجل أمیرالمؤمنین فقال یا أمیرالمؤمنین إنی زنیت فطهرنی فأعرض أمیرالمؤمنین علیه السلام بوجهه عنه ثم قال له اجلس فأقبل علی علیه السلام علی القوم فقال أیعجز أحدکم إذا قارف هذه السیئة أن یستر علی نفسه کما ستر الله علیه فقام الرجل فقال یا أمیرالمؤمنین إنی زنیت فطهرنی فقال و ما دعاک إلی ما قلت قال طلب الطهارة قال و أی الطهارة أفضل من التوبة ثم أقبل علی أصحابه یحدثهم فقام الرجل فقال یا أمیر المؤمنین إنی زنیت فطهرنی فقال له أتقرأ شیئا من القرآن قال نعم فقال اقرأ فقرأ فأصاب فقال له أتعرف ما یلزمک من حقوق الله عزوجل فی صلاتک و زکاتک فقال نعم فسأله فأصاب فقال له هل بک من مرض یعروک أو تجد وجعا فی رأسک أو شیئا فی بدنک أو غما فی صدرک فقال یا أمیرالمؤمنین لا فقال ویحک اذهب حتی نسأل عنک فی السر کما سألناک فی العلانیة فإن لم تعد إلینا لم نطلبک...

📚فقيه ج۴ص۳۱

اصبغ گوید : مردی نزد امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه آمد و گفت : ای امیرالمؤمنین! من زنا کرده ام، پس مرا پاک کن! حضرت صورت از او گرداند و فرمود : بنشین! سپس به مردم رو کرد و فرمود : آیا عاجز است یکی از شما که وقتی مرتکب این گناه می شود، همانطور که اللَّه بر او پوشانده است بر خود بپوشاند!
آن مرد مجددا برخاست و گفت : ای امیرالمؤمنین! من زنا کرده ام، پس مرا پاک کن!
حضرت فرمود : چه چیز تو را بر آنچه گفتی واداشت؟! او گفت : طلب پاکی! حضرت فرمود : چه طهارت و پاکی بهتر از #توبه است؟! سپس رو به اصحاب نمود و مشغول سخن گفتن با آنها شد.
آن مرد باز برخاست و گفت : ای امیرالمؤمنین! من زنا کرده ام پس مرا پاک کن! حضرت به او فرمود : آیا چیزی از قرآن را از حفظ داری؟ گفت : آری! فرمود : قرائت کن! پس او قرائت نمود و درست قرائت نمود. حضرت به او فرمود : آیا آنچه از حقوق الهی در نماز و زکاتت بر تو لازم است را می شناسی؟! گفت : بله! حضرت از او پرسش کرد و او درست پاسخ داد! حضرت فرمود : آیا مرضی در تو عارض می شود یا دردی در چیزی از سر یا بدنت احساس می کنی یا غصه ای در سینه ات؟ گفت : خیر، یا امیرالمؤمنین! حضرت فرمود : برو تا اینکه در پنهان هم در مورد تو تحقیق کنیم، همانطور که در آشکار تحقیق کردیم و اگر نزد ما برنگردی تو را طلب نمی کنیم!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، اگر کسی نعوذ بالله گرفتار فواحش شده است ، بهترین کار این است که سریعا توبه حقیقی نماید و خود را اصلاح نماید تا از آن گناه پاک گردد.


بسم الله الرحمن الرحیم


#سؤال_1
🔸شخص مکلَّف اعمال خود را بر چه چیزی باید بنا کند؟
🔹ائمّه اطهار علیهم السلام چه سفارشاتی برای رجوع به روایات داشته اند؟
🔸رجوع به روایات اهل بیت علیهم السلام چه ضمانتی برای نجات دارد؟
🔹چه فضائل و فوایدی در عمل به روایات ائمّه اطهار علیهم السلام وجود دارد؟

#دستور_و_لزوم_عمل_به_روایات

https://t.me/porseshvapasokhe/1140


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹