Loading...

#سوال_1008_ آیا ختم #نادعلی منبع روائی دارد؟


✅پاسخ :


✅کفعمی در کتاب مصباح اینطور آورده است :

وَ رَأَيْتُ بِخَطِّ الشَّهِيدِ رَحِمَهُ اللَّهُ" ذَكَرَ لِرَدِّ الضَّائِعِ وَ الْآبِقِ تَكْرَارَ هَذَيْنِ الْبَيْتَيْنِ
نَادِ عَلِيّاً مَظْهَرَ الْعَجَائِبِ تَجِدْهُ عَوْناً لَكَ فِي النَّوَائِبِ كُلُّ هَمٍّ وَ غَمٍّ سَيَنْجَلِي بِوَلَايَتِكَ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُ

📚 المصباح للکفعمی ص ۱۸۲.



✅ در کتاب بحار به نقل از کتاب شرح دیوان منسوب به امام علی علیه السلام نوشته قاضی کمال الدّین ميرحسين بن معين الدّین میبدی یزدی «در گذشته ٩٠٩ ھ.ق»، آورده است که می گوید :

قَالَ: وَ یُقَالُ إِنَّ النَّبِیَّ صلی الله علیه و آله نُودِیَ فِی هَذَا الْیَوْمِ:
نَادِ عَلِیّاً مَظْهَرَ الْعَجَائِبِ*** تَجِدْهُ عَوْناً لَکَ فِی النَّوَائِبِ

کُلُّ غَمٍّ وَ هَمٍّ سَیَنْجَلِی*** بِوَلَایَتِکَ یَا عَلِیُّ یَا عَلِیُّ یَا عَلِیُّ


✅ دو بیت شعر فوق به ناد علی صغير مشهور شده است و در برخی از کتب دیگر عباراتی به اشعار فوق اضافه نموده اند و به عنوان ناد علی کبیر برای آنها خواص و آداب بسیار فراوانی ذکر کرده اند که البته هیچ کدام از آداب و خواص ذکر شده، حدیث و روایت نیست!

✅ اما از این جهت که ختم و خواص و آداب این اشعار که موسوم به نادعلی صغیر می باشد و نیز نادعلی کبیر که با اضافاتی به این اشعار نقل شده است، در منابع معتبر نیامده است و منسوب به معصومین نیز نشده است، ارزش و جایگاه فقهی برای عمل ندارد و ختم تراشیدن و خواص تراشی برای گفتن آن به تعداد خاص و مواقع خاص و حاجات خاص، هیچ مبنای روائی ندارد و لذا جایگاهی برای عمل ندارد.


✅ البته توسل به اللَّه به وسیله امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه برای قضای حوائج و رفع غموم ثابت است ولی باید از راه های صحیح و ادعیه و اعمال روائی و معتبر صورت گیرد :


1⃣عَنْ إِسْمَاعِيلَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: نَحْنُ نَقُولُ بِظَهْرِ الْكُوفَةِ قَبْرٌ لَا يَلُوذُ بِهِ ذُو عَاهَةٍ إِلَّا شَفَاهُ اللَّهُ.

📚 التهذيب ج۶ص۳۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : ما می گوئیم که در پشت کوفه قبری هست که هیچ صاحب آفت و دردی به او پناهنده نمی شود مگر اینکه اللَّه او را شفا می دهد!


2⃣عَنْ عُثْمَانَ بْنِ سَعِيدٍ عَنْ رَجُلٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: قَالَ: إِنَّ إِلَى جَانِبِ كُوفَانَ قَبْراً مَا أَتَاهُ مَكْرُوبٌ قَطُّ فَصَلَّى عِنْدَهُ رَكْعَتَيْنِ أَوْ أَرْبَعَ رَكَعَاتٍ إِلَّا نَفَّسَ اللَّهُ عَنْهُ كَرْبَتَهُ وَ قَضَى حَاجَتَهُ قَالَ قُلْتُ قَبْرُ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ علیهما السلام فَقَالَ لِي بِرَأْسِهِ لَا فَقُلْتُ قَبْرُ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلام فَقَالَ بِرَأْسِهِ نَعَمْ.

📚 التهذيب ج۶ص۳۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : همانا در کنار کوفه قبری هست که هیچ اندوهگینی به نزد او نمی رود و نزد او دو یا چهار رکعت نماز بخواند مگر اینکه اللَّه اندوه او را برطرف می کند و حاجت او را برآورده می کند !
راوی گوید : من گفتم : آیا قبر امام حسین علیه السلام است؟ حضرت با سرشان فرمودند : خیر! گفتم : قبر امیرالمؤمنین علیه السلام است؟ حضرت با سرشان فرمودند : بله!


✅ باید دقت کرد که :


3⃣عَنْ هَاشِمٍ صَاحِبِ الْبَرِيدِ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ فِي حَدِيثٍ أَمَا إِنَّهُ شَرٌّ عَلَيْكُمْ أَنْ تَقُولُوا بِشَيْءٍ مَا لَمْ تَسْمَعُوهُ مِنَّا.

📚 الكافي ج۲ص۴۰۱

امام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمود : همانا شرّ است بر شما که چیزی را تا از ما نشنیده اید بگویید و معتقد شوید!


اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ


بسم الله الرحمن الرحیم


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ


برای #تعجیل_فرج فراوان دعا کنید،
یعنی چه مقدار؟


✅ وَرَدَ مِنَ النَّاحِیَةِ الْمُقَدَّسَةِ :
وَ أَکْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِیلِ الْفَرَجِ
فَإِنَّ ذَلِکَ فَرَجُکُمْ

📚 کمال الدین ج ۲ ص ۱۶۲

از ناحیه مقدسه وارد شد که
امام زمان (عجل الله فرجه) امر فرمود:
برای تعجیل فرج «فراوان» دعا کنید ،
پس همانا آن، فرج شماست!



✅ امام صادق علیه السلام فرمود : رسول الله صلی الله علیه و آله فرمودند : در شب غرّاء و روز نورانی که #شب_جمعه و #روز_جمعه است، بسیار بر من صلوات بفرستید.
پس سؤال شد : بسیار (کثیر) چقدر است؟
فرمود : #صد و هر چه زیادتر شود بهتر است!

📚 الكافي ج۳ص۴۲۸



✅ امام صادق علیه السلام در مورد گفتار اللَّه تعالي (در سوره احزاب آیه 41)که می فرماید : «اذْکُرُوا اللَّهَ ذِکْراً کَثِیراً»
یعنی «اللَّه را یاد کنید، یاد کثیر (فراوان) » فرمود:
وقتی بنده، پروردگار خود را در روز #صد بار یاد کند، آن (فراوان) می باشد!

📚 بحار ج93 ص159



این مطلب، (تفسیر کثیر (فراوان) در روایات)
را کامل بخوانید :

https://t.me/porseshvapasokhe/1110

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹