#سوال_1006_ آیا می توان در #نماز_آیات در یک رکعت آن سوره را پنج قسمت نمود و در رکعت بعدی پنج سوره جدا به همراه پنج بار سوره حمد خواند؟
✅پاسخ :به روایت زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنِ الْحَلَبِيِّ أَنَّهُ سَأَلَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنْ صَلَاةِ الْكُسُوفِ كُسُوفِ الشَّمْسِ وَ الْقَمَرِ قَالَ عَشْرُ رَكَعَاتٍ وَ أَرْبَعُ سَجَدَاتٍ يَرْكَعُ خَمْساً ثُمَّ يَسْجُدُ فِي الْخَامِسَةِ ثُمَّ يَرْكَعُ خَمْساً ثُمَّ يَسْجُدُ فِي الْعَاشِرَةِ وَ إِنْ شِئْتَ قَرَأْتَ سُورَةً فِي كُلِّ رَكْعَةٍ وَ إِنْ شِئْتَ قَرَأْتَ نِصْفَ سُورَةٍ فِي كُلِّ رَكْعَةٍ فَإِذَا قَرَأْتَ سُورَةً فِي كُلِّ رَكْعَةٍ فَاقْرَأْ فَاتِحَةَ الْكِتَابِ- وَ إِنْ قَرَأْتَ نِصْفَ سُورَةٍ أَجْزَأَكَ أَنْ لَا تَقْرَأَ فَاتِحَةَ الْكِتَابِ إِلَّا فِي أَوَّلِ رَكْعَةٍ حَتَّى تَسْتَأْنِفَ أُخْرَى وَ لَا تَقُلْ سَمِعَ اللَّهُ لِمَنْ حَمِدَهُ فِي رَفْعِ رَأْسِكَ مِنَ الرُّكُوعِ إِلَّا فِي الرَّكْعَةِ الَّتِي تُرِيدُ أَنْ تَسْجُدَ فِيهَا.
📚 الفقيه ج۱ص۵۴۹
حلبی از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد نماز خورشید و ماه گرفتگی سؤال کرد؛ امام فرمودند :
ده رکوع است با چهار سجده! پنج رکوع به جا می آورد و سپس بعد از رکوع پنجم سجده می کند، سپس پنج رکوع دیگر به جا می آورد و بعد از رکوع دهم به سجده می رود و اگر بخواهی برای هر رکوع یک سوره قرائت می کنی و اگر بخواهی برای هر رکوع نصف سوره قرائت می کنی.
پس اگر برای هر رکوع یک سوره قرائت نمودی #سوره_حمد را هم قرائت نما و اگر نصف سوره قرائت نمودی کافی است که سوره حمد را قرائت نکنی مگر برای رکوع اول تا وقتی که سوره دیگری را آغاز کنی
و بعد از بلند کردن سر از رکوع «سَمِعَ اللَّهُ لِمَنْ حَمِدَهُ» را نگو مگر بعد از رکوعی که می خواهی بعد از آن به سجده بروی!
2⃣ به لینک زیر نیز در مورد #نحوه_خواندن_نماز_آیات رجوع فرمایید :
https://t.me/porseshvapasokhe/421
✅ از روایات نحوه نماز آیات روشن است که الزامی نیست که هر دو رکعت به یک نحو خوانده شود
و آنچه مهم است این است که هر موقع سورهی بعد از حمد تمام شد و نمازگزار خواست که سورهی دیگری را آغاز کند، باید مجددا سورهی حمد را قرائت نماید
و لذا می تواند در رکعت اول یک سوره را به پنج قسمت تقسیم کند یا نصف آن را قبل از هر رکوع قرائت کند یا به هر نحوی که خواست ولی هر موقع سوره او تمام شد و خواست سورهی دیگری را برای رکوع بعدی قرائت کند، باید سوره حمد را هم قرائت نماید
و به عبارت دیگر هر یک سوره، یک حمد برای آن قرائت می شود، خواه سوره یکباره خوانده شود و خواه به دو نیمه قسمت شود و خواه به پنج قسمت.
پس بعد از قرائت سورهی حمد، تا مادامی که سوره تمام نشده است، سوره حمد مجددا قرائت نمی شود و بعد از اتمام سوره، هنگامی که قصد آغاز سورهی دیگر داریم، ابتدا برای آن سوره یکبار سوره حمد قرائت می شود.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ
بسم الله الرحمن الرحیم
🌾 اهمیت ذخیره غذای سال
الْحَسَنِ بْنِ الْجَهْمِ قَالَ سَمِعْتُ الرِّضَا يَقُولُ إِنَّ الْإِنْسَانَ إِذَا أَدْخَلَ طَعَامَ سَنَةٍ خَفَّ ظَهْرُهُ وَ اسْتَرَاحَ وَ كَانَ أَبُو جَعْفَرٍ وَ أَبُو عَبْدِ اللَّه لَا يَشْتَرِيَانِ عُقْدَةً حَتَّى يُدْخِلَا [یحرزا] طَعَامَ سَنَةٍ
📚كافي ج۵ص۸۹
حسن بن جهم گوید : شنیدم امام رضا علیه السلام می فرمود : همانا وقتی انسان طعام سال را وارد کند، پشتش سبک می شود و آرامش می یابد و امام باقر و امام صادق علیهما السلام هیچ مِلکی نمی خریدند تا اینکه طعام و غذای سال را فراهم و ذخیره کنند!
این مطلب را به طور کامل بخوانید :
https://t.me/porseshvapasokhe/969
.
نظرات (0)