Loading...

#سوال_1005_ اگر کسی سهواً و از روی #فراموشی، در رکعت اول نماز #قنوت بگیرد، آیا باید نمازش را اعاده کند؟



✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ أَنَّهُ قَالَ: لَا تُعَادُ الصَّلَاةُ إِلَّا مِنْ خَمْسَةٍ الطَّهُورِ وَ الْوَقْتِ وَ الْقِبْلَةِ وَ الرُّكُوعِ وَ السُّجُودِ ثُمَّ قَالَ الْقِرَاءَةُ سُنَّةٌ وَ التَّشَهُّدُ سُنَّةٌ وَ لَا تَنْقُضُ السُّنَّةُ الْفَرِيضَةَ.

📚 الفقيه ج۱ص۳۳۹


امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : نماز إعاده نمی شود مگر از پنج چیز : طهارت (وضو يا غسل يا تیمم) و وقت و قبله و رکوع و سجود
سپس فرمود : قرائت #سنت است و تشهد #سنت است و #سنت فریضه را #نقض_نمی_کند!


2⃣عَنْ سُفْيَانَ بْنِ السِّمْطِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: تَسْجُدُ سَجْدَتَيِ السَّهْوِ فِي كُلِّ زِيَادَةٍ تَدْخُلُ عَلَيْكَ أَوْ نُقْصَانٍ.

📚 التهذيب ج۲ص۱۵۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : در هر زیاد کردن و کم کردن که بر تو وارد می شود #سجده_سهو به جا می آوری!


✅ قنوت در روایات به عنوان یک سنت واجبه در نماز مطرح شده است که روایات مربوط به آن را می توانید در لینک زیر مشاهده فرمایید :

https://t.me/porseshvapasokhe/1238


✅ اما طبق اصل کلی وارده در آخر روایت 1⃣، هیچگاه سهو در سنت، چه زیاد کردن #سهوی سنت و چه کم کردن #سهوی سنت، موجب نقض و لزوم اعاده فریضه نماز نمی شود و از آنجا که طبق روایات لینک فوق، قنوت یک سنت یا سنت واجبه محسوب می شود، زیاد کردن سهوی یک قنوت در نماز موجب نقض و بطلان نماز نمی شود و نماز ادامه داده می شود و صحیح و درست است. اما برای عمل به روایت 2⃣، به خاطر وارد شدن یک قنوت اضافه و زیادی بر نمازگزار، بعد از سلام نماز دو سجده سهو به جا می آورد و چیز دیگری بر عهده گذاشته نشده است.



اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ


نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹