#سوال_1001_ آیا لباس #متنجس با #خشکشویی پاک می شود؟
✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنِ السَّكُونِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّه الْمَاءُ يُطَهِّرُ وَ لَا يُطَهَّرُ.
📚 الكافي ج۳ص۱
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمودند : #آب پاک می کند و پاک نمی شود!
2⃣عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ مَاءِ الْبَحْرِ أَ طَهُورٌ هُوَ قَالَ نَعَمْ
📚 الكافي ج۳ص۱
عبدالله بن سنان گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد #آب_دریا سؤال کردم که آیا #پاک_کننده است؟ فرمود : بله!
3⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الثَّوْبِ يُصِيبُهُ الْبَوْلُ قَالَ اغْسِلْهُ فِي الْمَرْكَنِ مَرَّتَيْنِ فَإِنْ غَسَلْتَهُ فِي مَاءٍ جَارٍ فَمَرَّةً وَاحِدَةً.
📚 التهذيب ج۱ص۲۵۰
محمد بن مسلم گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد لباسی که بول به آن می رسد سؤال کردم؛ فرمود : در لگن لباسشویی دو بار آن را بشوی و اگر در #آب_جاری شستی یکبار!
4⃣عَنْ عَمَّارٍ السَّابَاطِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ أَنَّهُ سُئِلَ عَنْ رَجُلٍ لَيْسَ عَلَيْهِ إِلَّا ثَوْبٌ وَ لَا تَحِلُّ الصَّلَاةُ فِيهِ وَ لَيْسَ يَجِدُ مَاءً يَغْسِلُهُ كَيْفَ يَصْنَعُ قَالَ يَتَيَمَّمُ وَ يُصَلِّي فَإِذَا أَصَابَ مَاءً غَسَلَهُ وَ أَعَادَ الصَّلَاةَ.
📚 التهذيب ج۱ص۴۰۷
از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که جز یک لباس بر او نیست و نماز خواندن در آن (به خاطر نجاست) حلال نیست و آبی که آن را بشوید نمی یابد سؤال شد که چه کند؟ فرمود : تیمم می کند و نماز می خواند و وقتی #آب به دست آورد آن را می شوید و نمازش را اعاده می کند!
5⃣عَنْ أَبِي إِسْحَاقَ النَّحْوِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْبَوْلِ يُصِيبُ الْجَسَدَ قَالَ صُبَّ عَلَيْهِ الْمَاءَ مَرَّتَيْنِ.
📚 التهذيب ج۱ص۲۴۹
ابواسحاق نحوی گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد بول که به بدن می رسد سؤال کردم؛ فرمود : دو بار بر روی آن #آب بریز!
✅ در روایات بسیار فراوانی که چند مورد آن ذکر گردید، ائمه معصومین علیهم السلام راه تطهیر متنجس را استفاده از آب مطلق مثل آب چاه و دریا و.... قرار داده اند و لباسی را که با بول یا منی یا خون و غیره آغشته شده است، راهی برای تطهیر آن غیر از استفاده از آب مطلق قرار نداده اند و از این جهت که در شستن لباس به روش خشکشویی، از آب استفاده نمی شود و با برخی مواد شیمیایی مثل #پرکلراتیلن صرفاً چرک و لکه های لباس برطرف می شود، در صورت نجس بودن، آن لباس تطهیر و پاک نمی شود و لازم است قبل از خشکشویی، لباس با آب تطهیر گردد و در غیر این صورت حکم لباس نجس را دارد و نماز خواندن در آن منع شده است.
اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ
نظرات (0)