Loading...

#سوال_975_ آیا #علم_الاسماء صحيح است؟


✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣فُضَيْلٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ يَقُولُ كُلُّ مَا لَمْ يَخْرُجْ مِنْ هَذَا الْبَيْتِ فَهُوَ بَاطِلٌ

📚بصائر الدرجات ص۵۳۱

فضيل گوید : شنیدم امام باقر صلوات اللَّه علیه می فرمود : هر آنچه از این خانه (اهل بیت علیهم السلام) بیرون نیاید #باطل است!


2⃣قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ لِسَلَمَةَ بْنِ كُهَيْلٍ وَ الْحَكَمِ بْنِ عُتَيْبَةَ- شَرِّقَا وَ غَرِّبَا فَوَ اللَّهِ لَا تَجِدَانِ عِلْماً صَحِيحاً إِلَّا شَيْئاً خَرَجَ مِنْ عِنْدِنَا أَهْلَ الْبَيْت

📚كافي ج۱ص۳۹۹

امام باقر صلوات اللَّه علیه به سلمة بن کهیل و حکم بن عتيبه فرمود : به مشرق بروید و به مغرب بروید! به اللَّه قسم که #علم_صحیح پیدا نمی کنید مگر چیزی که از نزد ما اهل بیت خارج شده باشد!


3⃣قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ فِي حَدِيثٍ أَمَا إِنَّهُ شَرٌّ عَلَيْكُمْ أَنْ تَقُولُوا بِشَيْءٍ مَا لَمْ تَسْمَعُوهُ مِنَّا

📚كافي ج۲ص۴۰۱

امام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمودند : آگاه باش که همانا شر است بر شما که تا وقتی چیزی را از ما نشنیده باشید به آن قائل و معتقد شوید!



4⃣أَبِي بَصِيرٍ فِي حَدِيثٍ قَالَ: فَلْيُشَرِّقِ الْحَكَمُ وَ لْيُغَرِّبْ أَمَا وَ اللَّهِ لَا يُصِيبُ الْعِلْمَ إِلَّا مِنْ أَهْلِ بَيْتٍ نَزَلَ عَلَيْهِمْ جَبْرَئِيل

📚كافي ج۱ص۳۹۹

ابوبصیر گوید : (امام صادق صلوات اللَّه علیه) به من فرمود : حکم (پسر عتيبه) به مشرق برود و به مغرب برود، آگاه باش که به اللَّه قسم که #علم جز از اهل بيتي که جبرئیل بر آنها نازل گردید به‌ دست نمی آید!


5⃣عَبْداللَّهِ بْنِ سُلَيْمَانَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ فِي حَدِيثٍ قَالَ: فَلْيَذْهَبِ الْحَسَنُ يَعْنِي الْبَصْرِيَّ يَمِيناً وَ شِمَالًا فَوَ اللَّهِ مَا يُوجَدُ الْعِلْمُ إِلَّا هَاهُنَا

📚كافي ج۱ص۵۱

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : حسن بصری به راست برود یا چپ!، پس به اللَّه قسم که #علم یافت نمی شود مگر اینجا (نزد ما اهل بیت)!


6⃣عَنْ زَيْدٍ الشَّحَّامِ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ فِي قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلى طَعامِهِ قَالَ قُلْتُ: مَا طَعَامُهُ قَالَ عِلْمُهُ الَّذِي يَأْخُذُهُ عَمَّنْ يَأْخُذُهُ

📚كافي ج۱ص۴۹

زيد شحام گوید : در مورد آیه 24 سوره عبس که اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ می فرماید : «انسان باید به طعام خود نظر و دقت کند» به امام باقر صلوات اللَّه علیه گفتم : طعام او چیست؟ یعنی : (دقت کند) که علمی که آن را می گیرد از چه کسی می گیرد!



✅ برخی از مدعیان #علوم_غریبه ! و علوم خفیه! ادعا می کنند که علم الاسماء، علم اسامی يا علم نام شناسی، علمی است که بر مبنای اعداد نام شخص و نام مادر شخص، افراد به چهار دسته اصلی و يا به عبارتي 12 دسته فرعي تقسيم مي شوند!
آنها ادعا می کنند که قوانين علم اسامي حاكي از اين است كه نام هر شخص تاثير مستقيم بر شكل گيري شخصيت و سرنوشت وی دارد و نوع زندگي شخص را تعيين ميكند!
این مدعیان می گویند : علم الاسماء افراد را به چهار دسته شخصيتی زیر تقسیم می کند:
1- حادثه ساز!
2- طبقه كم درآمد!
3- طبقه عرفانی!
4- طبقه اشرافی!
هر كدام از شخصیت های این دسته ها به سه دسته دیگر تقسیم می شوند مانند:
1- عالی
2- عادی
3- متضرر
بنابر دسته بندی شخصیتی بالا، 12 تیپ شخصیتی برای هر شخصی می تراشند و نام افراد را در فرمول های محاسباتی شخصیت شناسی ساختگی قرار می‌دهند و او را در یکی از تیپ های شخصیتی 12 گانه قرار می دهند!

دسته های 12 گانه آنها این است :
1- اشرافی عالي
2- اشرافی عادی
3- عرفانی عالی
4- عرفانی عادی
5- كم درآمد عالی
6- کم درآمد عادی
7- اشرافی متضرر
8- عرفانی متضرر
9- كم درآمد متضرر
10- حادثه ساز عالي
11- حادثه ساز عادی
12- حادثه ساز متضرر

این مدعیان بر اساس ادعای خود، نام شخص و نام مادر شخص را بر حسب حروف ابجد محاسبه می کنند و با برخی محاسبات ساختگی، او را در یکی از این گروه‌ها قرار می‌دهند!
اینها برای رفع مشکلات برخی از اشخاص، توصیه می کنند که نامشان را تغییر دهند تا با محاسبه آن در یکی از دسته های خوب قرار بگیرند و مشکلات آنها رفع شود!!!

✅متأسفانه گاهی مشاهده می شود که افرادی نامهای زیبایی مثل «محمد و علی و زهرا» را به توصیه این افراد به نام‌های دیگر تغییر می دهند!

✅ اما باید دقت داشته باشیم که این خرافات و بافته ها، از علوم خاندان اهل بیت علیهم السلام نیست و علم صحيح محسوب نمی شود و شر است بر ما که به آن معتقد شویم و به دنبال آن برویم و اثری از اینها در روایات نیست و اعتقاد به تأثیر این امور موجب انحراف اعتقادی شخص می باشد.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹