Loading...

#سوال_973_ بعد از طلاق زوجه، مهريه را باید یکجا پرداخت کرد یا می توان قسطی پرداخت کرد؟


✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ عَبْدِ الْحَمِيدِ بْنِ عَوَّاضٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الرَّجُلِ يَتَزَوَّجُ الْمَرْأَةَ فَلَا يَكُونُ عِنْدَهُ مَا يُعْطِيهَا فَيَدْخُلُ بِهَا قَالَ لَا بَأْسَ إِنَّمَا هُوَ دَيْنٌ عَلَيْهِ لَهَا

📚 الكافي ج۵ص۴۱۴

عبدالحميد گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که زنی را به ازدواج درمی آورد ولی چیزی که به او عطا کند نزد او نیست، پس به او دخول می کند سؤال کردم؛ فرمود : اشکالی ندارد! همانا آن یک دَیْن و بدهی بر عهده او برای زن می باشد!


2⃣عَنْ غِيَاثِ بْنِ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ فِي الرَّجُلِ يَتَزَوَّجُ بِعَاجِلٍ وَ آجِلٍ قَالَ الْآجِلُ إِلَى مَوْتٍ أَوْ فُرْقَةٍ.

📚 الكافي ج۵ص۳۸۱

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که با (مهریه) نقدی و مدت دار ازدواج می کند فرمود : مدت دار آن (حداکثر) تا مرگ یا موقع طلاق است!


3⃣عَنْ زُرَارَةَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنْ رَجُلٍ تَزَوَّجَ امْرَأَةً أَ يَحِلُّ لَهُ أَنْ يَدْخُلَ بِهَا قَبْلَ أَنْ يُعْطِيَهَا شَيْئاً قَالَ نَعَمْ.

📚 نوادر أحمد بن محمّد بن عيسى ص۱۱۵

زرارة گوید :از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که زنی را به ازدواج درمی آورد سؤال کردم که آیا حلال است قبل از اینکه چیزی به او عطا کند به او دخول کند؟ فرمود : بله!


4⃣عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي نَصْرٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي الْحَسَنِ الرَّجُلُ يَتَزَوَّجُ الْمَرْأَةَ عَلَى الصَّدَاقِ الْمَعْلُومِ فَيَدْخُلُ بِهَا قَبْلَ أَنْ يُعْطِيَهَا فَقَالَ يُقَدِّمُ إِلَيْهَا مَا قَلَّ أَوْ كَثُرَ إِلَّا أَنْ يَكُونَ لَهُ وَفَاءٌ مِنْ عَرَضٍ إِنْ حَدَثَ بِهِ حَدَثٌ أُدِّيَ عَنْهُ فَلَا بَأْسَ.

📚 الكافي ج۵ص۴۱۳

أحمد گوید : به ابوالحسن صلوات اللَّه علیه گفتم :مردی زنی را با مهریه مشخص به ازدواج درمی آورد و قبل از اینکه آن را به او عطا کند به او دخول می کند!
امام فرمودند : پيش از دخول، چیزی کم یا زیاد به او بدهد مگر اینکه پشتوانه‌ی پرداخت از کالا و غنیمت دنیا برای او باشد که اگر اتفاقی برای او رخ داد از جانب او پرداخت شود، که در این صورت اشکال ندارد!


5⃣زَيْدِ بْنِ عَلِيٍّ عَنْ آبَائِهِ عَنْ عَلِيٍّ أَنَّ امْرَأَةً أَتَتْهُ وَ رَجُلٌ قَدْ تَزَوَّجَهَا وَ دَخَلَ بِهَا وَ سَمَّى لِمَهْرِهَا أَجَلًا فَقَالَ لَهُ عَلِيٌّ لَا أَجَلَ لَكَ فِي مَهْرِهَا إِذَا دَخَلْتَ بِهَا فَأَدِّ إِلَيْهَا حَقَّهَا.

📚 التهذيب ج7ص358

زنی با مردی که او را به ازدواج درآورده بود و به او دخول کرده بود و برای مهریه اش وقت معینی نام برده بود نزد علی صلوات اللَّه علیه آمد. علی صلوات اللَّه علیه به او فرمود : برای مهریه او مدتی برای تو نیست، در صورتی که به او دخول کرده ای، حق او را به او پرداخت کن!


6⃣عَنِ الْفُضَيْلِ بْنِ يَسَارٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ فِي الرَّجُلِ يَتَزَوَّجُ الْمَرْأَةَ وَ لَا يَجْعَلُ فِي نَفْسِهِ أَنْ يُعْطِيَهَا مَهْرَهَا فَهُوَ زِنًا.

📚 الكافي ج۵ص۳۸۳

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که زنی را به ازدواج درمی آورد ولی در درون و نفس خود قرار نمی دهد که مهریه اش را به او عطا کند فرمود:
آن #زنا است!


✅ طبق روایات فوق و غیره، مهریه و صداق یکی از مهمترین شروط ازدواج است که باید به آن وفا شود و نیت عدم پرداخت آن موجب #زنا بودن ارتباط می شود و #حلال_شمرنده_مهریه_زنان جزو #سارقین و دزدان قرار داده شده است و توصیه شده است که همه یا برخی از مهریه قبل از دخول پرداخت گردد، هر چند رخصت تأخیر پرداخت در صورت نداشتن و در حالت شرط پرداخت مدتی در روایات آمده است ولی در صورت مرگ شوهر یا طلاق دادن زن، #سررسید نهایی پرداخت مدتی مهریه فرا می رسد و باید مهریه پرداخت شود، ولی از این جهت که مهریه نیز یکی از دیون و بدهی ها محسوب شده است، در صورت عدم توانایی پرداخت در زمان طلاق، می توانند زمان مشخص یا اقساط مشخص برای پرداخت آن معین و قرارداد نمایند و چون پرداخت مهریه جزو شروط صحت طلاق قرار داده نشده است، می توانند طلاق را جاری سازند و البته مرد باید وظیفه خود را نسبت به پرداخت این بدهی بسیار مهم انجام دهد.

✅ به احادیث لینک زیر نیز رجوع شود :

https://t.me/porseshvapasokhe/1522


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹