Loading...

#سوال_960_ آیا خرید و فروش با عامه (عمري ها) جائز است؟



✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ عُمَرَ بْنِ يَزِيدَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ فِي حَدِيثٍ أَنَّهُ قَالَ: يَا عُمَرُ قَدْ أَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَ حَرَّمَ الرِّبَا بِعْ وَ ارْبَحْ وَ لَا تُرْبِهْ قُلْتُ وَ مَا الرِّبَا قَالَ دَرَاهِمُ بِدَرَاهِمَ مِثْلَيْنِ بِمِثْلٍ وَ حِنْطَةٌ بِحِنْطَةٍ مِثْلَيْنِ بِمِثْلٍ.

📚 التهذيب ج۷ص۱۸

َامام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی به عمر بن يزيد فرمود : ای عمر، محققاً که اللَّه خرید و فروش را حلال کرده است و #ربا را حرام کرده است، بفروش و سود ببر و ربا نگیر!


2⃣ عَنْ جَمِيلِ بْنِ صَالِحٍ قَالَ أَرَادُوا بَيْعَ تَمْرِ عَيْنِ أَبِي زِيَادٍ فَأَرَدْتُ أَنْ أَشْتَرِيَهُ ثُمَّ قُلْتُ حَتَّى أَسْتَأْذِنَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ فَأَمَرْتُ مُصَادِفاً فَسَأَلَهُ فَقَالَ قُلْ لَهُ يَشْتَرِيهِ فَإِنْ لَمْ يَشْتَرِهِ اشْتَرَاهُ غَيْرُهُ.

📚 التهذيب ج۶ص۳۷۵

جميل گوید : (عمال بني عباس) قصد فروش خرمای چشمه ابوزياد را داشتند. پس من قصد داشتم آن را بخرم ولی گفتم ابتدا از امام صادق صلوات اللَّه علیه اجازه بگیرم. پس به مصادف أمر کردم و او از حضرت سؤال کرد؛ پس حضرت فرمود : به او بگو آن را بخرد که اگر او آن را نخرد دیگری آن را می خرد!


3⃣ در حدیثی زیبا، امام صادق صلوات اللَّه علیه به شخصی که استر ابوحنیفه لعنة الله عليه دست او بود و نزد امام صادق صلوات اللَّه علیه آمده بود فرمود :

اسْتَأْمِرْ أَبَا حَنِیفَةَ فِی بَیْعِ هَذِهِ الْبَغْلَةِ قَالَ فَأَمَرَنِی بِبَیْعِهَا قَالَ بِکَمْ قَالَ بِلَا شَیْ ءٍ قَالَ لَا مَا تَقُولُ قَالَ الْحَقَّ أَقُولُ فَقَالَ قَدِ اشْتَرَیْتُهَا مِنْکَ بِلَا شَیْءٍ قَالَ وَ أَمَرَ غُلَامَهُ أَنْ یُدْخِلَهُ الْمَرْبِطَ....

یعنی : امام به آن شخص فرمود : با ابوحنیفه در مورد فروش این استر مشورت کن. او گفت : مرا به فروش آن دستور داده است! امام فرمود : چقدر؟ گفت : به «لا شيئ»! امام فرمودند : نه! چه می گوئی؟!! گفت : حق می گویم!
امام فرمودند : من آن را از تو به «لا شيئ» خریدم و به غلام دستور داد که آن را به طويله ببرد......!


✅ به غیر از عمومات قرآنی و روائی در حلال بودن خرید و فروش، شواهد روائی فراوان نشان می دهد که اهل بیت علیهم السلام و شیعیان به‌ طور گسترده معاملات خرید و فروش با عامه در بازار مدينه و غیر آن داشتند و نهی خاصی از خرید و فروش با آنها در روایات نرسیده است و لذا خرید از عمري ها و فروش به آنها نهی و مشکلی ندارد.



اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر


https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹