#سوال_950_ انگشتر در کدام دست و انگشت پوشیده می شود و آیا اولویت برای انگشت خاص برای انگشتر خاص هست؟
1⃣جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ آبَائِه فِي وَصِيَّةِ النَّبِيِّ لِعَلِيٍّ يَا عَلِيُّ تَخَتَّمْ بِالْيَمِينِ فَإِنَّهَا فَضِيلَةٌ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ لِلْمُقَرَّبِينَ
📚فقيه ج۴ص۳۷۴
نبي اللَّه صلی اللَّه علیه و آله در وصیت به امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : یا علی! انگشتر را در #دست_راست کن که این فضیلتی از جانب اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ برای مقربین است!
2⃣الْعَرْزَمِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: كَانَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ يَتَخَتَّمُ فِي يَمِينِه
📚كافي ج۶ص۴۷۰
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه انگشتر را در #دست_راست خود می کرد!
3⃣عَنْ أَبِي عَبْداللَّه أَنَّ النَّبِيَّ كَانَ يَتَخَتَّمُ فِي يَمِينِه
📚كافي ج۶ص۴۶۹
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : نبي صلی اللَّه علیه و آله انگشتر را در #دست_راست می کرد!
4⃣عَنْ أَبِي عَبْداللَّه أَنَّ عَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ كَانَ يَتَخَتَّمُ فِي يَمِينِه
📚كافي ج۶ص۴۷۰
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : امام سجاد صلوات اللَّه علیه انگشتر را در #دست_راست خود می کرد!
5⃣ ابن ابی عمیر گوید : به امام کاظم صلوات اللَّه علیه گفتم : به من خبر دهید که انگشتر در دست راست کردن امیرالمؤمنین برای چه بوده است؟ فرمود : همانا ایشان انگشتر در دست راست می کردند زیرا ایشان بعد از رسول اللّه امام اصحاب يمين است و اللَّه (در قرآن) اصحاب يمين را مدح و اصحاب شمال را مذمت نموده است و رسول الله نیز انگشتر در #دست_راست می کردند و این نشانه ای برای شیعیان ماست که با آن شناخته می شوند و نیز با محافظت بر اوقات نماز و دادن زکات و مواسات با برادران و أمر به معروف و نهی از منکر شناخته می شوند!
📚علل الشرائع ص158
6⃣عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَخِي مُوسَى عَنِ الْخَاتَمِ يُلْبَسُ فِي الْيَمِينِ فَقَالَ إِنْ شِئْتَ فِي الْيَمِينِ وَ إِنْ شِئْتَ فِي الْيَسَار
📚كافي ج۶ص۴۶۹
علي بن جعفر گوید : از برادرم موسی بن جعفر صلوات اللَّه علیه در مورد #انگشتر سوال کردم که آیا در دست راست پوشیده می شود؟ فرمود : اگر خواستی در دست راست و اگر خواستی در دست چپ!
7⃣عن أَبِی عَبْداللَّه قال: تَعَلَّمُوا الْعَرَبِیَّةَ فَإِنَّهَا کَلَامُ اللَّهِ الَّذِی تَکَلَّمَ بِهِ خَلْقَهُ وَ نَظِّفُوا الْمَاضِغَیْنِ وَ بَلِّغُوا بِالْخَوَاتِیم
قال محمد بن علی بن الحسین مصنف هذا الکتاب رضی الله عنه قد روی هذا الحدیث أبو سعید الأدمی و قال فی آخره بلعوا بالخواتیم أی اجعلوا الخواتیم في آخر الأصابع و لا تجعلوها فی أطرافها فإنه یروی أنه من عمل قوم لوط
📚خصال ص258
امام صادق علیه السّلام فرمود : زبان عربی را یاد بگیرید که آن کلام اللَّه است که با آن با خلق خود سخن گفته است و دندانهای خود را (به مسواک و خلال) نظیف کنید و انگشترها را در آخر انگشت قرار دهید!
محمد بن علی بن الحسین مصنف این کتاب میگوید: این حدیث را ابو سعید آدمی هم روایت کرده است و در آخر آن گفته است : «بلّغوا بالخواتیم» یعنی انگشترها را در آخر انگشت قرار دهید و آن را در سر انگشت قرار ندهید که #روایت شده است که آن از عمل قوم لوط است!
8⃣عَنِ الصَّادِقِ قَالَ: قَال رَسُولُ اللَّهِ أَنْهَى أُمَّتِي عَنِ التَّخَتُّمِ فِي السَّبَّابَةِ وَ الْوُسْطَى
📚مكارم الأخلاق ص۹۳
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله فرمود : امت خود را از انگشتر کردن در انگشت سبابه (یعنی انگشت شهادت یا اشاره که همان انگشت بین شست و انگشت میانی است) و انگشت میانی نهی می کنم!
✅ با توجه به روایات فوق و غیره، روشن است که در روایات فراوانی توصیه و ترغیب به پوشیدن انگشتر در #دست_راست شده است ولی اجازه پوشیدن انگشتر در دست چپ هم رسيده است.
همچنین از انگشتر کردن در انگشت میانی و انگشت سبابه نهی شده است و نیز توصیه شده است که انگشتر را در آخر انگشت قرار دهیم و آنچه در کتاب مکارم الأخلاق آمده است که رسول اللّه صلی الله علیه و آله گاهی انگشتر را در مفصل دوم انگشت میانه یا مفصل دوم انگشت سبابه قرار می دادند، به علت مسند نبودن به اهل بیت علیهم السلام و تعارض آن با روایات مسند قابل اعتنا نیست.
روایت 📚الكافي ج۶ص۴۷۶ح۹،از امام صادق صلوات اللَّه علیه نشان می دهد که رسول اللّه صلی الله علیه و آله در خنصر يعني انگشت کوچک خود انگشتر کرده بودند.
✅ روایتی مبنی بر انگشتر خاص برای انگشت خاص نرسیده است.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر
https://t.me/porseshvapasokhe
نظرات (0)