Loading...

#سوال_918_ آیا می توان بین اذان و اقامه فاصله طولانی انداخت؟


✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنِ ابْنِ أَبِي لَيْلَى عَنْ عَلِيٍّ أَنَّهُ قَالَ: مَنْ صَلَّى بِأَذَانٍ وَ إِقَامَةٍ صَلَّى خَلْفَهُ صَفَّانِ مِنَ الْمَلَائِكَةِ لَا يُرَى طَرَفَاهُمَا وَ مَنْ صَلَّى بِإِقَامَةٍ صَلَّى خَلْفَهُ مَلَكٌ.

📚 الفقيه ج۱ص۲۸۷

علي صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که با اذان و اقامه #نماز بخواند، دو صف از ملائکه پشت سر او نماز می خوانند که دو طرف آنها دیده نمی شود و کسی که فقط با اقامه نماز بخواند، فقط یک فرشته پشت سر او نماز می خواند!


2⃣عَنْ مُعَاوِيَةَ بْنِ وَهْبٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ فِي حَدِيثٍ قَالَ: لَا تَنْتَظِرْ بِأَذَانِكَ وَ إِقَامَتِكَ إِلَّا دُخُولَ وَقْتِ الصَّلَاةِ

📚 الفقيه ج۱ص۲۸۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : برای گفتن اذان و اقامه منتظر چیزی جز دخول وقت نباش!


3⃣ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ في حديث قَالَ وَ لَا يَكُونُ بَيْنَ الْأَذَانِ وَ الْإِقَامَةِ إِلَّا الرَّكْعَتَانِ.

📚 التهذيب ج۲ص۵۳

امام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمودند : بین اذان و اقامه نیست مگر دو رکعت نماز!


4⃣ عَنِ ابْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِي عَبْداللَّه قَالَ: لَا بَأْسَ أَنْ تُؤَذِّنَ وَ أَنْتَ عَلَى غَيْرِ طَهُورٍ وَ لَا تُقِيمُ إِلَّا وَ أَنْتَ عَلَى وُضُوءٍ.

📚 التهذيب ج۲ص۵۳

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : اشکالی ندارد که بدون داشتن طهارت (وضو) اذان بگویی ولی اقامه نمی گویی مگر اینکه بر وضو باشی!


5⃣عَنْ عَمَّارٍ السَّابَاطِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: إِذَا قُمْتَ إِلَى صَلَاةٍ فَرِيضَةٍ فَأَذِّنْ وَ أَقِمْ وَ افْصِلْ بَيْنَ الْأَذَانِ وَ الْإِقَامَةِ بِقُعُودٍ أَوْ بِكَلَامٍ أَوْ بِتَسْبِيحٍ.

📚 التهذيب ج۲ص۴۹

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : #هنگامی که به نماز فريضه برخاستی، پس اذان بگو و اقامه بگو و بین اذان و اقامه با نشستن یا سخن گفتن یا تسبیح فاصله بده!


6⃣عَنْ سُلَيْمَانَ بْنِ جَعْفَرٍ الْجَعْفَرِيِّ قَالَ سَمِعْتُهُ يَقُولُ افْرُقْ بَيْنَ الْأَذَانِ وَ الْإِقَامَةِ بِجُلُوسٍ أَوْ بِرَكْعَتَيْنِ.

📚 التهذيب ج۲ص۶۴

سليمان گوید :شنیدم (امام صادق صلوات اللَّه علیه) فرمود : بین اذان و اقامه با نشستن یا دو رکعت نماز جدایی بینداز!


7⃣عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ أَنَّهُ قَالَ: إِذَا أَذَّنْتَ فِي الطَّرِيقِ أَوْ فِي بَيْتِكَ ثُمَّ أَقَمْتَ فِي الْمَسْجِدِ أَجْزَأَكَ.

📚 الفقيه ج۱ص۲۹۱

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : در صورتی که در راه یا در خانه ات اذان بگویی و سپس در مسجد اقامه بگویی تو را کفایت می کند!


8⃣عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَبِيهِ أَنَّ عَلِيّاً كَانَ يَقُولُ فِي حَدِيثٍ وَ لَا بَأْسَ بِأَنْ يُؤَذِّنَ الْمُؤَذِّنُ وَ هُوَ جُنُبٌ وَ لَا يُقِيمُ حَتَّى يَغْتَسِلَ.

📚 التهذيب ج۲ص۵۳

علي صلوات اللَّه علیه فرمود : اشکالی ندارد که مؤذن در حال جنابت اذان بگوید ولی اقامه را نگوید تا اینکه غسل نماید!


✅ از روایات فوق و غيره روشن است که وقتی که شخص قصد خواندن نماز داشت، اذان و اقامه می گوید و وارد نماز می شود و البته توصیه به فاصله انداختن بین اذان و اقامه با اذکار و ادعیه کوتاه خاص و عام و نیز دو رکعت نماز یا نشستن داده شده است که در سؤال 881 تبیین گردید.

به جز موارد توصیه شده در فاصله انداختن بین اذان و اقامه، موارد دیگری از روایات دیگر جواز دارد که برخی از آنها عبارتست از :

_ غسل کردن بین اذان و اقامه برای کسی که در حال جنابت اذان گفته است و نیز وضو گرفتن او در صورتی که بدون وضو اذان گفته است.

_ اذان گفتن در خانه یا در مسیر مسجد و اقامه گقتن در مسجد

_ بیدار کردن اشخاص خواب در مسجد بعد از گفتن اذان بر روی دیوار مسجد که در روایت 📚بحار ج42 ص280 از کرائم اخلاق امیرالمؤمنین علیه السلام نقل شده است.


✅ اما فاصله های غیر معمول طولانی که شامل موارد خاص و عام فوق و امثال آن نباشد، در روایات رخصتی برای آن نرسیده است و اذان و اقامه باید به همراه نماز و با فاصله های معمول وارده در روایات خاص و عام فوق و امثال آن باشد تا منطبق با دستورات روائی مبنی بر نماز خواندن با اذان و اقامه باشد.


✅ در لینک زیر فاصله های توصیه شده بین اذان و اقامه را حتما مطالعه نمایید :

https://t.me/porseshvapasokhe/1490



.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹