Loading...

#سوال_869_ یک خانم سنی شیعه شده است ولی شوهرش هنوز از مخالفین است!

آیا نکاح قبلی آنها که هر دو سنی بوده اند صحیح است؟
آیا می تواند در مورد وضو و نمازش تقیه کند؟
آیا از او طلاق بگیرد یا همراهش بماند و تقیه کند؟


✅ پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ مَالُ النَّاصِبِ وَ كُلُّ شَيْ ءٍ يَمْلِكُهُ حَلَالٌ لَكَ إِلَّا امْرَأَتَهُ فَإِنَّ نِكَاحَ أَهْلِ الشِّرْكِ جَائِزٌ وَ ذَلِكَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ قَالَ لَا تَسُبُّوا أَهْلَ الشِّرْكِ فَإِنَّ لِكُلِّ قَوْمٍ نِكَاحاً

📚 التهذيب ج۶ص۳۸۷

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : مال ناصبی و مایملک او بر تو حلال است، به غیر از زوجه او زیرا نکاح اهل شرک جائز است و بیان آن این است که رسول الله صلی الله علیه و آله فرمود : اهل شرک را دشنام (به زنا و حرام زادگی و...) ندهید زیرا هر قومی نکاح و ازدواجی دارند!


2⃣عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: كُلُّ قَوْمٍ يَعْرِفُونَ النِّكَاحَ مِنَ السِّفَاحِ فَنِكَاحُهُمْ جَائِزٌ.

📚 التهذيب ج۷ص۴۷۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : هر قومي که نکاح را از زنا باز می شناسند و جدا می کنند، نکاح آنها جائز (صحيح) است!


3⃣عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ قَالَ: التَّقِيَّةُ فِي كُلِّ ضَرُورَةٍ وَ صَاحِبُهَا أَعْلَمُ بِهَا حِينَ تَنْزِلُ بِهِ.

📚 الكافي ج۲ص۲۱۹

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : #تقیه در هر ضرورت و ناچاری هست و صاحب آن، وقتی آن ضرورت بر او وارد شود خودش به آن داناتر است!


4⃣عَنْ إِسْمَاعِيلَ الْجُعْفِيِّ وَ مَعْمَرِ بْنِ يَحْيَى بْنِ سَامٍ وَ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ وَ زُرَارَةَ قَالُوا سَمِعْنَا أَبَا جَعْفَرٍ يَقُولُ التَّقِيَّةُ فِي كُلِّ شَيْ ءٍ يُضْطَرُّ إِلَيْهِ ابْنُ آدَمَ فَقَدْ أَحَلَّهُ اللَّهُ لَهُ.

📚 الكافي ج۲ص۲۲۰

زراره و... گویند : شنیدیم امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : #تقیه در هر چیزی که فرزند آدم بر آن مضطر و ناچار شود پرودگار آن را برایش حلال نموده است!


5⃣عَنْ زُرَارَةَ بْنِ أَعْيَنَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: تَزَوَّجُوا فِي الشُّكَّاكِ وَ لَا تُزَوِّجُوهُمْ فَإِنَّ الْمَرْأَةَ تَأْخُذُ مِنْ أَدَبِ زَوْجِهَا وَ يَقْهَرُهَا عَلَى دِينِهِ.

📚 الكافي ج۵ص۳۴۹

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : از شُکّاک زن بگیرید ولی به آنها زن ندهید زیرا زن ادب و رفتار شوهر خود را می گیرد و مرد در دین و اعتقاد بر او غالب و چیره می شود!


✅ از روایات فوق و غیره روشن است که نکاح قبلی آنها صحیح بوده است و اکنون که این زن به شرافت تشیع مشرف شده است، در مورد نماز و وضو و غیره، در صورتی که جایگاه تقیه باشد می تواند تقیه کند تا از گزند و شرور شوهر و غیره خود را حفظ نماید.

هر چند لازم است این زن مکرمه شرایط خاص خود را بررسی نماید ولی با توجه به حدیث 5⃣ و غیره، برای نجات از شرایط سخت تقیه و خطرات غلبه اعتقادی شوهر بر او و خطر گرفتن ادب شوهر منحرف و غیره، در صورت امکان، به صورت طلاق سنت یا خُلع يا مبارات طلاق خود را بگیرد و به زوجیت شیعیان درآید. إن شاءالله


اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹