Loading...

سوال ١١١- #ظرفی_که_در_آن_خمر_بوده_است چگونه بایدتطهیرشود؟



✅پاسخ :


عَنْ مُصَدِّقِ بْنِ صَدَقَةَ عَنْ عَمَّارِ بْنِ مُوسَی عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ سَأَلْتُهُ عَنِ الدَّنِّ یَکُونُ فِیهِ الْخَمْرُ هَلْ یَصْلُحُ أَنْ یَکُونَ فِیهِ خَلٌّ أَوْ مَاءٌ أَوْ کَامَخٌ أَوْ زَیْتُونٌ قَالَ إِذَا غُسِلَ فَلَا بَأْسَ وَ عَنِ الْإِبْرِیقِ وَ غَیْرِهِ یَکُونُ فِیهِ خَمْرٌ أَ یَصْلُحُ أَنْ یَکُونَ فِیهِ مَاءٌ قَالَ إِذَا غُسِلَ فَلَا بَأْسَ وَ قَالَ فِی قَدَحٍ أَوْ إِنَاءٍ یُشْرَبُ فِیهِ الْخَمْرُ قَالَ تَغْسِلُهُ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ سُئِلَ یُجْزِیهِ أَنْ یُصَبَّ فِیهِ الْمَاءُ قَالَ لَا یُجْزِیهِ حَتَّی یَدْلُکَهُ بِیَدِهِ وَ یَغْسِلَهُ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ

📚کافی ج ۶ص۴٢٧

ترجمه :عمار گوید:از امام صادق علیه السلام پرسیدم :خمره بزرگی که در آن خمر می باشد آیا می توان در آن سرکه یا آب یا کامخ(خورشت) یا زیتون ریخت؟ امام فرمودند :اگر شسته شود اشکال ندارد. و نیز در مورد ابریق (نوعی ظرف) یا غیر آن که در آن خمر بوده آیا شایسته است که در آن آب باشد؟ فرمودند :اگر شسته شود اشکالی ندارد و امام در مورد قدح یا ظرف که در آن خمر نوشیده می شود فرمودند:سه بار آن را شستشو بده. سوال شد آیا کافی است که برای شستن آن، آب در آن بریزیم؟ فرمودند :کفایت نمی کند مگر اینکه با دستش آن را بمالد و سه بار شستشو دهد.


✅با توجه به این روایت، ظرفی که در آن خمر بوده است لازم است بر آن دست کشیده شود و سه بار شستشو داده شود البته در مورد ظرفی که از آن نبیذ نوشیده می شده در حدیث دیگری در 📚تهذیب ج٩ص١١۶ آمده است که هفت بار شسته شود. ولی حدیث اول مشهورتر است.
ضمنا برخی ظروف خاص مثل کدو و ظروف قیر اندود که قبلا برای تهیه خمر از آنها استفاده می شده است را به طوری کلی از استفاده کردن آنها، در احادیث نهی شده است که امروزه معمول نیست.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹