Loading...

سوال ١١٠- آیاحدیثی در #ابطال_نماز_در_جای_غصبی یا زمینی که از راه حرام بدست آمده باشد، داریم؟


✅پاسخ : به روایت زیر دقت کنید :

عَنْ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ صلوات الله علیه فِی وَصِیَّتِهِ لِکُمَیْلٍ قَالَ یَا کُمَیْلُ انْظُرْ فِی مَا تُصَلِّی وَ عَلَی مَا تُصَلِّی إِنْ لَمْ یَکُنْ مِنْ وَجْهِهِ وَ حِلِّهِ فَلَا قَبُولَ
📚بشارة المصطفی ج٢ص٢٨

امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در وصیت به کمیل فرمودند :ای کمیل دقت کن که در چه چیزی و بر چه چیزی نماز می خوانی؛ چرا که اگر آنچه در آن یا بر آن نماز می خوانی از وجه(صحیح) و حلال نباشد (نماز) قبول نیست.

فِی حَدِیثٍ آخَرَ عَنْ صَاحِبِ الزَّمَانِ صلوات الله علیه و قَالَ لَا یَحِلُّ لِأَحَدٍ أَنْ یَتَصَرَّفَ فِی مَالِ غَیْرِهِ بِغَیْرِ إِذْنِهِ
📚کمال الدین ج٢ص۵٢١

ترجمه :در حدیثی از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و صلوات الله علیه آمده است که فرمودند :برای احدی حلال نیست که در مال شخص دیگر بدون اجازه او تصرف کند.

✅ از روایات وارده در این زمینه عدم مقبولیت نماز در لباس و زمین غصبی ثابت است که همچنین از روایاتی که «تقوی» را شرط قبولی اعمال قرار داده است نیز استفاده می شود که تصرف در مال دیگران، باعث قبول نشدن اعمال ما از جمله نماز می شود. لذا برای فراهم شدن شرایط قبولی نماز، قطعا لازم است که از لباس و مکان حلال استفاده کنیم.

البته حکم به #بطلان نماز حدیث صریحی برایش نرسیده است و لذا اصل احتیاط در مورد آن عمل می شود.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر

https://t.me/porseshvapasokhe

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹