Loading...

#سؤال_818_ در روستاى ما حمامى وجود دارد كه سقف آن مسطح و صاف است و از آن قطرات حاصل از بخار آب بر سر استحمام كنندگان مى چكد. آيا اين قطرات پاك است؟ آيا غسل در حین و بعد از چكيدن اين قطرات صحيح است؟



✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :



1⃣عَنْ حَمَّادِ بْنِ عُثْمَانَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: الْمَاءُ كُلُّهُ طَاهِرٌ حَتَّى يُعْلَمَ أَنَّهُ قَذِرٌ.

📚 التهذيب ج۱ص۲۱۶


امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : همه آبها پاک است، تا وقتی که #علم حاصل شود که نجس است!



2⃣عَنْ عَمَّارٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ فِي حَدِيثٍ قَالَ: كُلُّ شَيْ ءٍ نَظِيفٌ حَتَّى تَعْلَمَ أَنَّهُ قَذِرٌ فَإِذَا عَلِمْتَ فَقَدْ قَذِرَ وَ مَا لَمْ تَعْلَمْ فَلَيْسَ عَلَيْكَ.

📚 التهذيب ج۱ص۲۸۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه در حدیثی فرمود : هر #چیزی نظيف (پاک) است تا اینکه #علم پیدا کنی که ناپاک و نجس است، پس وقتی که علم پیدا کردی، به تحقیق که ناپاک است و آنچه را که علم نداری چیزی بر تو نیست!


3⃣قَالَ الصَّادِقُ :كُلُّ شَيْ ءٍ مُطْلَقٌ حَتَّى يَرِدَ فِيهِ نَهْيٌ

📚 الفقيه ج۱ص۳۱۷

امام صادق صلوات اللَّهِ علیه فرمود : هر چیزی مطلق (آزاد) است تا اینکه در مورد آن نهیی برسد!



✅ بر طبق اصول فقه شیعه که چند مورد آن در روایات فوق ذکر گردید، هر #آب و هر #چیزی پاک است تا اینکه علم به نجس و ناپاک شدن آن حاصل شود و در مورد سوال ما تا زمانی که به نجس بودن سقف آن حمّام یا قطرات آبی که از سقف می چکد علم حاصل نشود، پاک و محکوم به طهارت هستند و چکیدن آن بر بدن شخص تطهیر لازم ندارد.

همچنین در هیچ حدیث خاص یا عام، چکیدن این آبها قبل از غسل کردن و در حال غسل کردن بر بدن شخص برای آن مشکلی ذکر نشده است و بر حسب حدیث 3⃣، به علت عدم ورود نهی در این مورد، مطلق و در نتیجه بدون اشکال می باشد و مشکلی برای غسل ایجاد نمی کند.


✅ به امتثال أمر مولایمان در حدیث «وَ أَکْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِیلِ الْفَرَجِ»، بسیار و زیاد می گوئیم :


اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹