Loading...

#سؤال_798_ آیا #ازدواج_موقت نیاز به صیغه طلاق دارد؟



✅پاسخ:


1⃣عن أَبي جعفر قال: فَإِذَا جَاءَ الْأَجَلُ يَعْنِي فِي الْمُتْعَةِ كَانَتْ فُرْقَةٌ بِغَيْرِ طَلَاقٍ فَإِنْ شَاءَ أَنْ يَزِيدَ فَلَا بُدَّ أَنْ يُصْدِقَهَا شَيْئاً قَلَّ أَوْ كَثُر

📚فقيه ج۳ص۴۶۴

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : وقتی در ازدواج موقت، مدت به پایان رسید، بدون طلاق، جدایی حاصل شده است، پس اگر بخواهد مدت آن را بیفزاید، ناگزیر باید چیزی را چه کم و چه زیاد صداق و مهر او قرار دهد!



2⃣عن أبي عبداللَّه في الْمُتْعَةِ قال فَإِذَا انْقَضَى الْأَجَلُ بَانَتْ مِنْهُ بِغَيْرِ طَلَاق

📚كافي ج۵ص۴۵۱

امام صادق صلوات اللَّهِ علیه در حدیث متعه فرمود : وقتی مدت به پایان رسید، بدون طلاق از او بائن می شود!



3⃣عن أبي جعفر في الْمُتْعَةِ لَيْسَتْ مِنَ الْأَرْبَعِ لِأَنَّهَا لَا تُطَلَّقُ وَ لَا تَرِثُ وَ إِنَّمَا هِيَ مُسْتَأْجَرَةٌ

📚كافي ج۵ص۴۵۱

امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد متعه فرمود : متعه جزو آن چهار زنی( که شخص می تواند به طور دائم بگیرد) نیست، زیرا طلاق داده نمی شود و ارث نمی برد و همانا آن به اجاره گرفته شده است!


4⃣علي بن رئاب قال: كتبت إليه أسأله عن رجل تمتع بامرأة ثم وهب لها أيامها قبل أن يفضي إليها أو وهب لها أيامها بعد ما أفضى إليها هل له أن يرجع فيما وهب لها من ذلك فوقع لا يرجع

📚فقيه ج۳ص۴۶۰

علي بن رئاب گوید : به‌ سوی امام نامه نوشتم و در مورد مردی که زنی را به ازدواج موقت در می آورد و سپس قبل از دخول، روزهایش را به او هبه می کند یا بعد از دخول ايام او را به او هبه می کند سؤال کردم که آیا می تواند در آنچه هبه کرده است بازگردد؟ امام نوشتند : باز نمی گردد (نمی تواند بازگردد)!


5⃣سماعة قال: سَأَلْتُهُ عَنْ رَجُلٍ تَزَوَّجَ جَارِيَةً أَوْ تَمَتَّعَ بِهَا ثُمَّ جَعَلَتْهُ مِنْ صَدَاقِهَا فِي حِلٍّ يَجُوزُ أَنْ يَدْخُلَ بِهَا قَبْلَ أَنْ يُعْطِيَهَا شَيْئاً قَالَ نَعَمْ إِذَا جَعَلَتْهُ فِي حِلٍّ فَقَدْ قَبَضَتْهُ مِنْهُ

📚تهذيب ج۷ص۴۷۶

سماعه گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد مردی که جاریه ای را به ازدواج دائم یا موقت در می آورد و سپس آن زن او را از مهریه در حليت قرار می دهد (مهریه اش را به مرد می بخشد)، سؤال کردم که آیا جائز است که قبل از اینکه چیزی به او عطا کند به او دخول نماید؟ فرمود : بله، اگر آن زن، مرد را از مهریه در حلیت قرار دهد، در واقع مهریه را از شوهرش تحویل گرفته است!

6⃣محمد بن مسلم في حديث أنه سأل أبا عبدالله عن المتعة فقال إن أراد أن يستقبل أمرا جديدا فعل و ليس عليها العدة منه و عليها من غيره خمس و أربعون ليلة

📚تهذيب ج۷ص۲۶۴

محمد بن مسلم در حدیثی از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد متعه سؤال کرد؛ امام فرمود: اگر بخواهد(بعد از اتمام مدت) أمر تازه ای را از ابتدا آغاز کند این کار را انجام می دهد (یعنی بعد از انقضای مدت، مجددا او را با مدت و مبلغ جدید به عقد درآورد) و برای این مرد، نگه داشتن عده بر عهده او نیست، اما برای غیر این مرد، بر عهده اوست که 45 شب عده نگه دارد!


7⃣ابن أبي عمير عمن رواه قال: إذا تزوج الرجل المرأة متعة كان عليها عدة لغيره فإذا أراد هو أن يتزوجها لم يكن عليها عدة يتزوجها إذا شاء

📚كافي ج۵ص۴۵۹

ابن ابی عمیر از شخصی روایت کرده است که امام فرمودند : در صورتی که مرد، زنی را به ازدواج موقت درآورد، برای غیر این مرد نگه داشتن عده بر عهده اوست، اما اگر همین مرد بخواهد (مجدداً) با او ازدواج نماید، نگه داشتن عده بر عهده آن زن نیست و آن مرد هر موقع که خواست می تواند او را به ازدواج درآورد!



✅طبق روایات فوق و غیره :

1⃣ در ازدواج موقت، طلاق وجود ندارد، بلکه اتمام مدت شرط شده یا هبه باقي مانده مدت کافی است.


2⃣ مرد می تواند مدت باقی مانده از ایام شرط شده را به زن هبه نماید و ببخشد که با این کار مدت او به پایان می رسد و اجازه بازگشت از این هبه و بخشش را ندارد.


3⃣ زن می تواند اجرت و صداق و مهریه شرط شده در ازدواج موقت را به شوهر خود ببخشد و او را از پرداخت آن در حليت قرار دهد و این کار در واقع به منزله دریافت صداق و مهریه از شوهر می باشد.


4⃣ بخشش مدت باقي مانده ، صرفاً در اختیار مرد است و در مورد مدت، برای زن اختیاری قرار داده نشده است.


5⃣ اگر بعد از اتمام مدت، با پایان یافتن آن یا با هبه مابقی مدت توسط مرد، همان مرد مجددا بخواهد با آن زن ازدواج نماید، نیازی به نگه داشتن عده توسط زن نیست، اما اگر مرد دیگری بخواهد با او ازدواج کند، در صورتی که از زنانی مثل یائسه و غیر مدخوله و صبيه غير بالغه ی کمتر از 9 سالی که حیض نمی شود نباشد که نیاز به عده ندارند، واجب است ابتدا عده خود را بگذراند و سپس اگر خواست با آن با مرد ازداوج نماید.


بسم الله الرحمن الرحیم

اللَّهُمَّ عجّل لولیّک الفرج و العافیة و النصر

السلام علیکم و رحمة الله و برکاته

فهرست سؤالات کانال فِقهُ الْمُحَدِّثین
(پرسش و پاسخ روایی مُحدِّثین)

@Feghh14
بسم الله الرحمن الرحیم

#فهرست_سؤالات کانال فِقهُ الْمُحَدّثین
(پرسش و پاسخ روایی مُحدِّثین) :

https://t.me/joinchat/AAAAAFNPtfKprTrot737Aw

اللَّهُمَّ عجّل لولیّک الفرج و العافیة و النصر

@Feghh14

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹